9 Αυγ 2011

Συνάντηση κ. Λουκά Τζανή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα μείζονα ζητήματα του νέου Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των δανείων (μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) , για να μπορέσει να ανασάνει οικονομικά ο Δήμος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία τόσο την αύξηση των ΚΑΠ, όσο και την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού στις υπηρεσίες εκείνες, η ευθύνη για τη λειτουργία των οποίων μεταφέρθηκε από την πρώην Νομαρχία Πειραιά στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο κ. Λουκάς Τζανής ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη δρομολόγηση και διευθέτηση των διαδικασιών, για την ένταξη στο ΕΣΠΑ μιας σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων που προωθεί ο Δήμος, όπως η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
Τέλος συζητήθηκαν τα σημαντικά ανταποδοτικά τέλη που δικαιούται ο δήμος από την ρυπογόνα και επιβαρυντική για τους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργία του ΟΛΠ Α.Ε., καθώς και για τα σχέδια επέκτασης του car terminal.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο από τις πιο αδικημένες περιοχές σ' όλη την Επικράτεια. . Η πραγματική ανάπτυξη την οποία όλοι οραματιζόμαστε και είναι αντικειμενικά η πανάκεια στην αλλαγή του κακού οικονομικού και κοινωνικού κλίματος, πρέπει να ξεκινήσει από περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Περιοχές που έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, που προσελκύουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Κουκουλόπουλο την βοήθεια του και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα την έχουμε».
Στην συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης και ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κανέλλος Λάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ