30 Απρ 2011

Πάμε Cinema..''NEVER LET ME GO''

Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Ρόμανεκ με τους: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Κίρα Νάιτλι, Άντριου Γκάρφιλντ.

Τρία παιδιά μεγαλώνουν μαζί σε ένα εσωτερικό σχολείο στην επαρχία της Αγγλίας. Η ζωή στο Χέιλσαμ μπορεί να τους προστατεύει από τους εξωτερικούς κινδύνους, αλλά όσο περνούν τα χρόνια τα ερωτήματα αρχίζουν να αυξάνονται μαζί με την αγάπη και τους μεταξύ τους δεσμούς.

Tomb Raider: A survivor is born!


Η αγαπημένη Lara επιστρεφει!
Η σειρά φαίνεται ότι κάνει επανεκκίνηση και προσπαθεί να επιστρέψει στις ρίζες της και κυρίως στα 2 πρώτα επεισόδια। Άλλωστε αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρει τη χαμένη της αίγλη. Η Lara στο Tomb Raider: A survivor is born είναι σε νεαρή ηλικία. Το γεγονός αυτό ίσως σηματοδοτεί μία «νέα αρχή». Το ισπανικό περιοδικό Hobby δημοσιεύει πολλές λεπτομέρειες για τη νέα περιπέτεια της Lara!


Σύντομα η πρώτη διεθνής πτήση του Solar Impulse

Θα επιχειρήσει να πετάξει μέχρι τις Βρυξέλλες Την πρώτη του διεθνή πτήση πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα το ελβετικό «φωτοβολταϊκό» αεροσκάφος με την ονομασία «Solar Impulse», όπως δήλωσε η ομάδα διαχείρισης του έργου.

Οι Πειραιώτες εν Δράσει μας ενημερώνουν για το Άσθμα και τις Αλλεργίες


Η εκδήλωση με θέμα ''Το Άσθμα και οι Αλλεργίες που προκαλούνται την άνοιξη'' πραγματοποιήθηκε, όπως σας είχαμε ενημερώσει, την Πέμπτη, 28 Απριλίου στο χώρο του Β2 ΚΑΠΗ στον Προφήτη Ηλία με πρωτοβουλία της κίνησης ''Πειραιώτες εν Δράσει''. Η εκδήλωση κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν την ομιλία του ιατρού-πνευμονολόγου κου Νίκου Καρβουνά.

Παραλείψεις Δημοτικού Συμβουλίου


Παρατηρώντας τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου βλέπουμε ότι πουθενά δεν γίνεται λόγος για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Θεωρείται Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου επαρκείς τις υπηρεσίες στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου,

Πώς να φτιάξεις ένα bonsai σε 12 βήματα απλά και οικονομικά !!


Με τον όρο Bonsai περιγράφεται μία αρχαία ιαπωνική τέχνη καλλιέργειας δέντρων-νάνων. Παρακάτω δίνονται 12 απλά βήματα για να πειραματιστείτε στην καλλιέργεια ενός φυτού-bonsai.

Προκαταβολικά, σας ενημερώνουμε ότι η καλλιέργεια και η συντήρηση ενός δένδρου bonsai απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και αρκετό μεράκι. Το παρόν άρθρο προσπαθεί να δώσει μόνο το ερέθισμα για την έναρξη ενασχόλησης με αυτήν την τέχνη...

Τέσσερις μύθοι για την ακμή



ΜΥΘΟΣ 1: Οι άνθρωποι που έχουν ακμή δεν καθαρίζουν καλά το πρόσωπό τους.

Αν πέσεις στην παγίδα να πιστέψεις αυτό το μύθο, τότε μπορεί να αρχίσεις να πλένεις το δέρμα σου πολύ έντονα και πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να επιδεινώσεις την κατάσταση.

«Καρφιά» Καπικιόνι για Παπαλουκά



Δυσαρεστημένος από τη στάση του Θοδωρή Παπαλουκά απέναντί του παρουσιάστηκε ο άλλοτε μάνατζέρ του Λουτσιάνο Καπικιόνι।Μιλώντας σε ρωσική ιστοσελίδα, ο διάσημος Ιταλός μάνατζερ κατηγόρησε τον αρχηγό του Ολυμπιακού για αχαριστία και μίλησε για τις προτάσεις που υπήρχαν για αυτόν από το ΝΒΑ. «Κάποιες φορές κάνεις σπουδαία πράγματα για κάποιον, αλλά εκείνος σε απολύει χωρίς κανέναν λόγο. Απλώς πηγαίνει σε κάποιον που του έχει τάξει περισσότερα χρήματα κάτω από το τραπέζι. Σου στέλνει απλά ένα γράμμα πως αλλάζει ατζέντη και τίποτα περισσότερο. Ούτε ένα τηλέφωνο, κάτι που δείχνει πως δεν είναι αρκετά γενναίος. Ο Παπαλουκάς έκανε ακριβώς αυτό. Με κατηγόρησε πως δεν έκανα τίποτα γι’ αυτόν. Κάτσε ρε φίλε, έχεις ένα από τα καλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη και σου έφερα πρόταση επέκτασης συμβολαίου από την ΤΤΣΚΣ Μόσχας. Είναι αυτό τίποτα; Η αλήθεια είναι πως εκείνος είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό πίσω από την πλάτη μου για να μην πάρω προμήθεια για να πάρει εκείνος όλα τα χρήματα»,

29 Απρ 2011

Έλεος με τον βασιλικό γάμο της Αγγλίας!!!



Αναρωτιέμαι πόσο αντιφατικό μου φαίνεται όλο αυτό το γεγονός...Μα είναι δυνατόν ολόκληρη η υφήλιος να ασχολείται με έναν γάμο??? Αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει για τους άλλους, θα ασχοληθώ με τους δικούς μας. Από το πρωί λοιπόν είχαν βγει σε όλα τα κανάλια τα γνωστά έγκριτα δημόσια πρόσωπα της χώρας και σχολίαζαν για το πόσο υπέροχος γάμος είναι αυτός, για το λιτό νυφικό της Kate , για το παλάτι, για τους πρίγκιπες , για τον γάμο της χρονιάς  μάλλον καλύτερα 10ετιας κτλ κτλ κτλ. .Λοιπόν ξέρετε κάτι χεστήκαμε….

Site που Βρίσκει online την κλεμμένη σας φωτογραφική!

Ένα site που αναλαμβάνει να βρει στους χρήστες την φωτογραφική μηχανή που τους έκλεψαν..
Όλοι οι καταναλωτές έχουν πέσει τουλάχιστον μία φορά θύματα κλοπής της φωτογραφικής μηχανής τους.

Φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο!


Το ψέκασμα με λάδι σκόρδου είναι ένα εξαιρετικό και ασφαλές εντομοαπωθητικό! Για να το παρασκευάσουμε χρειαζόμαστε 3 με 4 σκελίδες σκόρδο,

13η Συνεδρίαση Δημοτικου Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας


Την Δευτέρα 2 Μαΐου και ώρα 20:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 13η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με την ατζέντα να αποτελείται από πέντε θέματα.
ΘΕΜΑ 1ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΟΛΑ!!!


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», έναν περιεκτικό κύκλο εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τους νέους και τίτλο «Οι Νέοι Μέσα Σ΄ Όλα». Προκειται για μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό τ ην ανάδειξη της νεανικής δημιουργίας σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την επαφή των νέων με την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης με σύνθημα «Μη ζεις στον κόσμο τους. Αναζήτησε σ’ αυτόν τον δικό σου» έχει ως εξής:

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει... θα χρεοκοπήσει μαζί με τους πιστωτές της!


Οταν μία αναπτυγμένη χώρα διαπιστώνει ότι δανείζεται με επιτόκια που επικρατούν στις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να δηλώσει «πτώχευση». Έτσι ξεκινά η νέα ανάλυση του περιοδικού Forbes, η οποία σχολιάζει την πορεία των αποδόσεων στα ομόλογα της χώρας μας. Η Ελλάδα, με την επιλογή της πολιτικής της λιτότητας, έθεσε τον εαυτό της σε ένα «σπιράλ θανάτου», από το οποίο δεν υπάρχει άλλη διαφυγή από το να κηρύξει πτώχευση.

Δελτίο κρίσης: Παρασκευή 29η Απριλίου २०११ του Γιάνη Βαρουφάκη



Κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας σήμερα, θα παρουσιάζω εδώ στο protagon.gr, ένα απάνθισμα νέων και σχολίων από το παγκόσμιο μέτωπο της Κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρνω να καλύπτω όλα τα γεγονότα και όλες τις απόψεις. Αυτό που υπόσχομαι είναι μια σύνοψη όσων διάβασα, είδα ή άκουσα την εβδομάδα που πέρασε και τα οποία έχουν ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν την εξελισσόμενη Κρίση - ιδίως την Ευρωπαϊκή και διεθνή της διάσταση.

28 Απρ 2011

Ανοιξιάτικες φροντίδες για τα φυτά του μπαλκονιού


Η εποχή της αναγέννησης της φύσης έφτασε και μαζί με αυτή έρχονται και οι καλλιεργητικές φροντίδες που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ζωτικότητας των φυτών. Ανοίξτε, λοιπόν, τις μπαλκονόπορτες, φορέστε τα γάντια σας και ετοιμαστείτε για κηπουρική. Οι εργασίες ανανέωσης έχουν ως εξής:
- Επιθεωρήστε τα φυτά, αφαιρέστε τα ξερά κλαδιά, διορθώστε το σχήμα τους και αντικαταστήστε όλα όσα ξεράθηκαν από το κρύο του χειμώνα.

Κοινωνία ώρα ΜΗΔΕΝ...

Είμαι ο TheGodfather και θα δραστηριοποιούμαι ιδιαίτερα σε καθημερινά προβλήματα του πολίτη του Κερατσινίου.Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή με λέξεις που ίσως έχουμε ξεχάσει την έννοια τους και την σημασία τους.


Κοινωνία: Οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που συνδέονται με κοινούς δεσμούς και συμβιώνουν σε κοινό τόπο και χρόνο .

Απανθρωπιά Δημοτικών Αστυνομικών στο Δημαρχείο Πειραιά

Με μεγάλο κόπο κατάφερε η Ελένη Σταματάκη και ο ηλικιωμένος περαστικός να στήσουν όρθια την κακοποιημένη και πεσμένη γυναίκα από την έξοδο της ράμπας των ΑΜΕΑ, έξω από το Δημαρχείο Πειραιά, όπου την έσυραν και την πέταξαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί

Ρύπανση από λύματα στη Μαρίνα Ζέας


Ρύπανση από Λύματα παρατηρήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή Μαρίνας Ζέας.
Όπως προέκυψε, η ρύπανση είχε προέλθει από παρακείμενο αγωγό ομβρίων υδάτων.

Εχινάτσεα το δημοφιλές βότανο !!!


Η εχινάτσεα είναι το πιο δημοφιλές βότανο για τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης και την επίσπευση της ανάρρωσης.
Υπάρχουν 3 βασικά είδη εχινάτσεας: η echinacea purpurea, η echinacea angustifolia και η echinacea pallida. Ωστόσο, το πιο διαδεδομένο είναι το πρώτο.
Στη Γερμανία, η εχινάτσεα αποτελεί τη βασική θεραπεία για τις μολύνσεις του αναπνευστικού.

Ήρθε ο Big Brother – Σύστημα Αναγνώρισης Πολιτών από το 2012

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους...Το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται σε φάση … διαρκούς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει πλέον καταστεί αδιαμφισβήτητο.

Δυνάμεις θετικής ενέργειας Του Aλεξη Παπαχελα



Το Πάσχα προσφέρει πάντοτε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τον δικό μας πατριωτισμό, χωρίς φανφάρες και εμπορικές συγκινήσεις... Οι μυρωδιές της άνοιξης, τα ασπρισμένα εκκλησάκια που κάποιοι φροντίζουν με αγάπη σε πείσμα του χρόνου, η σημαία που πάει μπροστά στη λιτανεία ενός επιτάφιου σε κάποιο λιμάνι μάς κάνουν να σκεφτόμαστε πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Μόνο που μέσα στο πέρασμα του χρόνου χάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι από τον ελληνικό χαρακτήρα, που ευτυχώς συναντάς ακόμη έξω από τα τείχη του κυνισμού της Αθήνας. Η ευγένεια των ανθρώπων, η φιλοξενία τους, το αυθόρμητο κέφι που δεν έχει τίποτα να κάνει με «σκυλάδικα» και βαρβαρότητες θυμίζουν πώς ήμασταν πριν από την επέλαση ενός μοντέλου ζωής που μας αλλοτρίωσε εντελώς.
Πού πήγε αυτός ο «Ελληνας»;

Λέω να κουρευτούμε, να ησυχάσουμε του Άρη Δαβαράκη



Το έχουμε πια καταλάβει όλοι, ακόμα και τα ντουβάρια : Παίξαμε και χάσαμε. Το παραμύθι της ευμάρειάς μας, που εξυπηρέτησε (και εξυπηρετήθηκε) από όσους σήμερα είναι εκατομμυριούχοι και μας κάνουνε πλάκα, τελείωσε. Οι «παίκτες» δεν ενδιαφέρονται πια. Το χρήμα τους, τα «λεφτά» τους, δεν έχουν ούτε πατρίδα, ούτε εθνικότητα, ούτε ιδεολογία. Είναι ασφαλή - και σε καλή μεριά. Δεν πάει να πνιγεί η Ελλάδα και όλος ο λαός της μαζί – ή «οι πολίτες» της αν προτιμάτε; Αυτοί την δουλειά τους την κάνανε :

Τα κεφάλια… Μέσι!

Όσο κράτησε, καλά ήταν. Έφερε και μια κούπα. Όταν, όμως, παίζεται «η καλή», το πράγμα σοβαρεύει. Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες. Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League!

27 Απρ 2011

Τέχνη μικροσκοπικών διαστάσεων

ΔΕΙΤΕ: Η ζωή σε… πλαστικό Μπορεί οι διαστάσεις τους να είναι… μικροσκοπικές, αλλά τα έσοδα που αποφέρουν στο δημιουργό τους μόνο «μικροσκοπικά» δεν είναι!

Ο γάλλος καλλιτέχνης Vincent Bousserez έχει φιλοτεχνήσει μια συλλογή από μικροσκοπικά πλαστικά ανθρωπάκια που εκτελούν καθημερινές εργασίες και που φυσικά την έχει ονομάσει «Plastic Life».

Σαράντα ώρες δουλειάς και στο Δημόσιο!

Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε στη Βουλή ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου.

Αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση της τουριστικής κίνησης

Αισιόδοξες προοπτικές διαγράφονται για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα εφέτος... μετά και την πολύ σημαντική αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για "Slots" (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Γονείς- "κατάσκοποι" στο Facebook των παιδιών τους!

Όσα παιδιά έχουν facebook μάλλον θα αρχίσουν να ανησυχούν αφού οι γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα, αν το θελήσουν, να παρακολουθούν κάθε τους "διαδικτυακή" κίνηση με διακριτικότητα, σύμφωνα με...

Δέκα συμβουλές για «οικονομική» κηπουρική


Αν είστε λάτρης της κηπουρικής αλλά τα οικονομικά σας έχουν συρρικνωθεί και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας φυτά, ξανασκεφτείτε το αφού διαβάσετε πρώτα τον 10λογο της «οικονομικής» κηπουρικής:
1. Ξεχάστε τα χημικά λιπάσματα και επενδύστε στη δημιουργία φυτικού κοπμπόστ από τα υπολείμματα του κήπου και της κουζίνας. Όχι μόνο θα γλιτώσετε χρήματα, αλλά θα είστε σίγουροι ότι τα φυτά σας τρέφονται οργανικά!

Μαθαίνουμε για τις αλλεργίες και το άσθμα...



Με πρωτοβουλία της κίνησης ''Πειραιώτες εν Δράσει'', η οποία δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Β2 ΚΑΠΗ Πειραιά στον Προφήτη Ηλία την Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 19:00 με θέμα: ''Οι Αλλεργίες και το Άσθμα που προκαλούνται από την άνοιξη''.Ο ιατρός-πνευμονολόγος κος Καρβουνάς θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους και θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Το θέμα είναι πολύ επίκαιρο,καθώς πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από εποχικές αλλεργίες και άσθμα την περίοδο της άνοιξης.

Τι θα χρειαστείτε για να δείτε ERT-HD

Η ERT-HD είναι το μοναδικό ελεύθερο ψηφιακό κανάλι στην Ελλάδα,που εκπέμπει με εικόνα υψηλής ευκρίνειας... Μετά από κάποιες δοκιμές της ΕΡΤ το κανάλι θα μεταδώσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Σάλκε σήμερα στις 21:45.

Μνημόνιο: θυσίες χωρίς αντίκρυσμα


του Γιάνη Βαρουφάκη
Χτες το βράδυ βρέθηκα καλεσμένος σε τηλεοπτικό στούντιο του BBC, εδώ στο Λονδίνο από όπου σας γράφω. Προς τι τέτοια τιμή; Προφανώς για να ερωτηθώ περί του εορτάζοντος Μνημονίου (που τις μέρες αυτές γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια). Με το καλησπέρα, βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής ερώτημα δημοσιογράφου : "Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι απαιτούνται μεγάλες θυσίες για να βγει η χώρα από την Κρίση; Πολλοί θεωρούν ότι δεν έχει. Εσείς τι λέτε;"

Προσοχή!!! Προς όλους τους χρήστες Playstation!!!




Εδώ και έξι πλέον ημέρες το Playstation Network είναι «κάτω»। Όλα ξεκίνησαν μετά από επίθεση των χάκερς «Anonymous». Πριν από λίγο, η Sony εξέδωσε την πρώτη ουσιαστική και ενημερωτική
ανακοίνωσή της. Το καλό (με βάση όσα αναφέρει) είναι ότι πολλές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στη βδομάδα. Το κακό είναι πολλά προσωπικά μας δεδομένα ίσως κλάπηκαν! Διευθύνσεις κατοικιών, «διευθύνσεις» email, κωδικοί login του PlayStation Network και PSN online ID βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο!

Οι πρώτες φωτογραφίες με κίνηση!

Είναι, σύμφωνα με δικά τους λεγόμενα, «κάτι περισσότερο από φωτογραφία και κάτι λιγότερο από βίντεο». Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες φωτογραφίες με κίνηση!

Οι «cinemagraphs», όπως τις αποκαλούν, μοιάζουν με κανονικές φωτογραφίες, όμως στην πραγματικότητα έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος το οποίο κινείται και έχει ως σκοπό να καθηλώνει το μάτι.

Κρατήστε το στήθος σας στο… ύψος του!

Για κάθε γυναίκα η περιποίηση του στήθους αποτελεί ιδιαίτερη φροντίδα και συμπλήρωση της αισθητικής της εμφανίσεως. Η βασική ανάπτυξη των μαστών εξαρτάται κυρίως από την καλή λειτουργία των αδένων έσω εκκρίσεως και ιδιαίτερα των ωοθηκών. Υπάρχουν επίσης και ορισμένοι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι επιδρούν μηχανικά και προκαλούν χαλάρωση και ατονία των μυών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μαστοί, λόγω του βάρους και του όγκου τους, δεν είναι δυνατό να συγκρατηθούν στην αρχική τους θέση.

«Μουρίνιο, ο γ... άρχοντας των μίντια»!

Ο Μουρίνιο έκανε «επίθεση» στον Πεπ Γκουαρντιόλα και ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του clasico αποφάσισε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας τον Πορτογάλο «γ... άρχοντα των μίντια»!

Ο Έλληνας πίσω από το ιντερνετικό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο

Η ανυπομονησία του να μάθει το σκορ σε έναν αγώνα στην Αυστραλία, ενώ ο ίδιος ήταν στην Ελλάδα, οδήγησε τον ομογενή μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφευρέτη, Γιώργο Πάρθημο, στην ανακάλυψη του Miroamer, του ιντερνετικού ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο, που...

26 Απρ 2011

Η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τον χρόνο που δανείστηκε


Μπορεί οι προσπάθειες της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους να υπήρξαν εκπληκτικές, ωστόσο το μόνο που πέτυχαν μέχρι στιγμής είναι να δώσουν αναβολή στη λύση. Αλλά τα γεγονότα θα επιβάλλουν σύντομα δικές τους λύσεις αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν προχωρήσουν σε πιο αποφασιστικές ενέργειες από αυτές που εξετάζουν σήμερα. Οι Ευρωπαίοι μπορούν ακόμη να αγοράσουν χρόνο – αλλά πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν σωστά.

Kαταλύτης για την σταθερότητα των τραπεζών θα αποδειχθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.... στην περίπτωση haircut στα ομόλογα….


Κομβικής σημασίας για την σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών θα αποδειχθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο συστήθηκε με βασικό στόχο να χρηματοδοτήσει κεφαλαιακά τις ελληνικές τράπεζες αν η χώρα οδηγηθεί σε μεγάλες απομειώσεις στα ελληνικά ομόλογα. Διεθνώς συζητείται όχι η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που θα αποτελούσε μια ήπια λύση αναδιάρθρωσης αλλά το haircut.

Ο Πειραιάς επιθυμεί την προσέλκυση ναυτιλιακών

Ο δήμαρχος του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος εξέφρασε την πρόθεσή του να αναπτύξει πολιτικές προσέλκυσης των ναυτιλιακών εταιρειών στον Πειραιά.
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του: «Ανοίγουμε τη δυνατότητα συνεργασίας με όλους τους απαραίτητους φορείς, για να επιστρέψουν οι ναυτιλιακές εταιρείες στο φυσικό τους χώρο που είναι ο Πειραιάς. Θα δώσουμε αναγεννητικό πνεύμα».

Για την κατανάλωση, την κρίση & την Δραπετσώνα

Αυτός ο ταχύς μετασχηματισμός τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομίας στην μεταπολεμική Ελλάδα, που βίωσαν έντονα όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του '50, δείχνει να φθάνει στο τέλος του. Όχι από άποψη, αλλά από ανάγκη.


Η συζήτηση για το πώς συνέβη και από εκεί που η προηγούμενη γενιά αγόραζε «βερεσέ» από το μπακάλικο της γειτονιάς, η τρέχουσα, ψώνιζε με κάρτες από τα super market δεν έχει πολλές κρυφές γωνιές.

«Επίθεση» Μουρίνιο σε Γκουαρδιόλα!


Ο Μουρίνιο αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους πριν από τo clasico για το Champions League και δήλωσε ότι ο Γκουαρδιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής που κριτικάρει τις σωστές αποφάσεις των διαιτητών!
Πριν από το παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε αποφασίσει να μην κάνει δηλώσεις για να μη δυναμιτίσει το κλίμα, όμως φαίνεται ότι αυτή η τακτική πήγε περίπατο...

Πουλάνε ελληνικά ομόλογα με haircut 40% - Έφθασαν οι αποδόσεις στο 24% και τα spreads στις 2200 μ.β.



Απίστευτο και όμως καθαρά ελληνικό. Πουλάνε ελληνικά ομόλογα ξένοι κυρίως επενδυτές με haircut 40% δηλαδή δεν περιμένουν να λήξει το ομόλογο σε 10 μήνες από τώρα ώστε να πάρουν πίσω όλο το επενδεδυμένο τους κεφάλαιο και το πουλάνε άρον άρον χάνοντας το 40% του αρχικού τους κεφαλαίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα 26 Απριλίου του 2011। Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αρκετά ενδεικτικά για την απαξιωτική εικόνα της αγοράς ομολόγων।Εικόνα κατάρρευσης στην κυριολεξία…

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ…ΒΙΒΛΙΟ!


Κάθε φορά που στην πολιτική και οικονομική ζωή νοιώθαμε βάρος ή θυμό για το παρελθόν, βολευόμαστε…"γυρίζοντας σελίδα". Φτάσαμε όμως στην εποχή που η αλλαγή σελίδας δεν αρκεί. Τώρα, καλούμαστε να αλλάξουμε…βιβλίο!

Χριστός Ανέστη!...…(Για τους υπόλοιπους, ο Γολγοθάς έχει δρόμο ακόμα…)……Στην πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική και χρηματιστηριακή ιστορία της χώρας μας, είχαμε συνηθίσει και βολευτεί να… "αλλάζουμε σελίδα", κάθε φορά που νοιώθαμε "βάρος", απογοήτευση ή θυμό για όλα όσα είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν…

“Ζάππειο 2” ή... “Ιπποκράτους και Συγγρού 1”; Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας εμφανίζονται να οφείλουν στις τράπεζες


Προσδοκώ... αναδιάρθρωση χρεών, και ρευστότητα του μέλλοντος αιώνος”... Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο εύχονταν (ή απεύχονταν) ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς γιορτάζοντας την Ανάσταση από την Ύδρα και το Ναύπλιο αντίστοιχα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάποιο Σύμβολο της Πίστης για τις... αγορές και την τρόικα.

Ο Πάγκαλος και η πεθερά του Σταύρου Θεοδωράκη




Μου αρέσει αυτή η κυβέρνηση. Μου αρέσουν αυτοί οι υπουργοί. Είναι άνθρωποι με ελευθερία γνώμης. Την Κυριακή του Πάσχα δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» ένα άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου με τίτλο «Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs».«Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς», αναφέρει στον πρόλογο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης। Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο γλαφυρή: «Καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα» (…)

Νάρκες στο δρόμο για το δάνειο των 30 δισ. ευρώ!


Οι αστείες φήμες για αναγγελία της πτώχευσης μετά το… τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών, που συνόδευσαν το νέο «βομβαρδισμό» μετοχών και ομολόγων, κρύβουν κάτι πολύ σοβαρότερο: η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει από δυσμενή θέση μια διαπραγμάτευση για νέο διεθνές δάνειο, τουλάχιστον 30 δις. ευρώ το 2012, και οι αγορές δεν πρόκειται να ηρεμήσουν πριν βεβαιωθούν για την τελική έκβασή της, όσο και αν διαψεύδονται τα σενάρια πρόωρης αναδιάρθρωσης του χρέους.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κερατσίνι!!!

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 23:30 χθες το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Γρ. Λαμπράκη 5-11, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο Κερατσίνι.
Ο οδηγός ενός Ι.Χ παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δύο διερχόμενα οχήματα.
Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα μία κοπέλα

Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την τρόικα.



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επέστρεψε τη Δευτέρα από την Ύδρα, όπου πέρασε τις διακοπές του Πάσχα, από όπου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει παρά τις δυσκολίες».