31 Μαΐ 2011

Φρεσκολόγιο Ιουνίου ..


Επιτέλους έφθασε το καλοκαιράκι!Ευκαιρία λοιπόν να επιλέξετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής αφού μας κάνουν καλό !! Γι'αυτό το λόγο προτιμήστε:

Κινητοποιήσεις στα λιμάνια της χώρας

Στάση εργασίας από κάθε λιμενική εργασία έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας. Παράλληλα, υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ [OLPr.AT] ) θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο του Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Θέματα 16ης Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η 16η τακτική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με αρκετά και σημαντικά θέματα ορισμένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι το θέμα περί προσλήψεως προσωπικού (20 άτομα), η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που είχε κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή, η έγκριση υπερωριών, καθώς και το αίτημα εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου να τους αναγνωριστεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η έκθεση βιβλίου για μία ακόμα χρονιά στον Πειραιά




Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ξεκινάει η έκθεση βιβλίου στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα κατά μήκος του Πασαλιμανιού, την οποία διοργανώνει ο σύλλογος βιβλιοπωλών. Η έκθεση  θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 7μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ.

O Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καλωσορίζει τους νέους δικηγόρους

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά σήμερα 31 Μαίου στις 2.00 μμ σε μια σεμνή τελετή καλωσόρισε τους νέους δικηγόρους, που πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις του ΔΣΠ και έλαβαν την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος. Βραβεύτηκαν οι 4 πρώτοι κατά σειρά επιτυχίας και τους δόθηκαν βιβλία και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό: Στέλλα Ταφλαμπά (1η), Δωροβίτσας Θεόδωρος (2ος), Μπόρας Φώτιος (3ος) και Παναγιώτα Κουτουλάκου (4η).

Το πρώτο ψήφισμα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα»

Οι «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» σοβαρεύουν και οργανώνονται. Διαβάστε το πρώτο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης στην πλατεία Συντάγματος.
Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα οργανώνουν το κίνημα τους μέσα από τις συνελεύσεις την κάτω πλευρά του Συντάγματος κάθε μέρα γύρω στις 9 το βράδυ. Εκεί ακούγονται πολλές απόψεις και γίνεται συζήτηση.

Καθαριότητα σπιτιού με λιγότερα χημικά καθαριστικά!

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Πόσο όμορφο είναι ένα καθαρό και ταχτοποιημένο σπίτι που μοσχομυρίζει σε καθημερινή βάση! Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα ξοδεύουμε κάθε μήνα για να έχουμε ένα αστραφτερό σπίτι; Ίσως δεν ξέρετε ότι με πολύ λίγα και απλά πράγματα που έχουμε ήδη στο νοικοκυριό μας, μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και οικολογικά!
Η παρακάτω συνταγή αφορά ένα φυσικό καθαριστικό με άρωμα λεβάντας!

Τροχαίο με τραυματίες στου Ρέντη

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ στην περιοχή του Ρέντη, πλησίον του καταστήματος ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οδηγός οχήματος προσέκρουσε, για άγνωστη αιτία, στις προστατευτικές μπάρες, στη συνέχεια αυτές αποκολλήθηκαν

φοίνικες: οικολογική θεραπεία για το κόκκινο σκαθάρι


Αν παρατηρείτε τους φοίνικες τους τελευταίους μήνες θα έχετε διαπιστώσει ότι το αγαπημένο αυτό δέντρο απειλείται με εξαφάνιση. Όλο και περισσότερα δέντρα πεθαίνουν από την ραγδαία εξάπλωση του κόκκινου σκαθαριού!

30 Μαΐ 2011

Ένας τραυματίας σε επεισόδια μεταξύ οπαδών στο κέντρο

Γυαλιά καρφιά σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ χούλιγκαν με έναν τραυματία σημειώθηκε πριν από μία ώρα έξω από σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην πλατεία του Γκύζη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού πέρασαν από το σύνδεσμο φιλάθλων του Ολυμπιακού, στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη, όπου προκάλεσαν επεισόδιο.

Ανακοίνωση δύο μεγάλων έργων για το Κερατσίνι από τον Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ.Λουκάς Τζανής ανακοίνωσε κατόπιν προτροπής του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής σε προγράμματα ΕΣΠΑ κ.Λεωνίδα Αθανασιάδη στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη κ.Νίκος Οικονομάκης στο Πάρκο Σελεπίτσαρι για τους εργαζόμενους των συνεργείων της Αντιδημαρχίας,  δύο μεγάλα έργα για τον Δήμο μας.

Ρίγανη: φύτεψέ τη στο μπαλκόνι σου!


Αυτή η ταπεινή πόα, που έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό, μπορεί να φουντώσει σε οποιοδήποτε ηλιόλουστο σημείο του μπαλκονιού ή του κήπου. Φτάνει σε ύψος τα 50 εκ. και προτιμά χώμα με πολύ καλή αποστράγγιση.
Δεν θέλει λίπανση και πολλά νερά διότι θα υποβαθμίσετε το άρωμά της.
Όπως και τα πιο πολλά αρωματικά φυτά, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα από ασθένειες και εχθρούς. Αντίθετα, τις απωθεί

Πως να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Στις μέρες μας οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που σπάνια διαθέτουμε λίγο χρόνο για να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα τακτική η οποία θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στις εσωτερικές διεργασίες του νοητικού, ψυχικού και σωματικού σας κόσμου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιορτή των Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας στο Λιμανάκι Αλιέων

Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Το Αρκάδι» και η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ, πραγματοποίησαν στις 28 Μαΐου κρητικό γλέντι με γεύσεις από τα Κρητικά βουνά, στο Λιμανάκι Ερασιτεχνών Αλιέων (Δίπλα στη ΔΕΗ) και πραγματικά έφεραν κοντά τους πάρα πολύ κόσμο που διασκέδασε με την ψυχή του.
Κατά τη διάρκεια του γλεντιού έγινε αναφορά στον Αντικρυστό από τον Πρόεδρο της Κρητικής Εστίας κ. Χ. Σαλβαράκη.

Δήλωση Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής για την ιδιωτικοποιηση του Ο.Λ.Π.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Π.:
«Τα Λιμάνια διαδραματίζουν λειτουργίες δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Συναγερμός για τα δηλητηριασμένα αγγουράκια στην Ευρώπη


Οι υγειονομικές αρχές της Αυστρίας ανακοίνωσαν την Κυριακή 29 Μαΐου ότι αποσύρουν από περίπου τριάντα καταστήματα με είδη διατροφής τα αγγουράκια που προέρχονται από τους ισπανούς προμηθευτές, τα προϊόντα των οποίων ενδέχεται να προκάλεσαν τη μόλυνση από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh), η οποία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων στη Γερμανία.

Η γενιά 50 – 60 κατέστρεψε την Ελλάδα…

Κύριοι και κυρίες συγχαρητήρια !!!!Καταφέρατε και δημιουργήσατε το μεγαλύτερο μπουρ@#$…. όλων των εποχών. Και πάλι συγχαρητήρια, παραδώσατε στα παιδιά σας τη χειρότερη χώρα που μπορούσατε... Άραγε νιώθετε περήφανοι με τις επιλογές που κάνατε ? με τους πολιτικούς που ψηφίζατε? Ένα συγγνώμη ζητήσατε από τη νεολαία? Είμαστε πολύ θυμωμένοι και απογοητευμένοι μαζί σας… Είχατε τα φόντα να φτιάξετε ένα οργανωμένο κράτος που θα υπερισχύει η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ KAI η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που θα υπήρχαν σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ,αλλά παρόλα αυτά εσείς φτιάξατε την Ελλάδα του σήμερα!!!

«Φωτογραφία αίσχους» το ολλανδικό πρωτοσέλιδο

Αντίδραση ΥΠΕΞ για το προκλητικό δημοσίευμα Ολλανδικής εφημερίδας

«Φωτογραφία αίσχους» χαρακτήρισε το εξώφυλλο-φωτομοντάζ της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers», που δείχνει μια τουρκική σημαία πάνω σε εκκλησάκι της Σαντορίνης, ο υπουργός Eξωτερικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε, ότι έγιναν τα αναγκαία διαβήματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ολλανδία δεν πρέπει να ξεχνάει τη συνδρομή της Ελλάδας στον απεγκλωβισμό πολιτών της, πρόσφατα, από τη Λιβύη.

Παρελήφθησαν υλικά καταστολής πλήθους (Anti-Riot Control) από τον στρατό

Σοκαριστικές και επιβεβαιωμένες είναι πλέον οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία...
περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά, (Anti-Riot Control).
Επίσης έχει ξεκινήσει σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.

10 βότανα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα


Τα περισσότερα προγράμματα υγιεινής διατροφής επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις διάφορες ομάδες τροφίμων που συνιστούν ένα ισορροπημένο και πλήρες διαιτολόγιο. Συχνά όμως ξεχνούν τα βότανα!
Δείτε μια λίστα με 7 κοινά βότανα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα:

29 Μαΐ 2011

Νεκρή οπαδός της Μπαρτσελόνα


Νεκρή οπαδός της Μπαρτσελόνα Νεαρή οπαδός της Μπαρτσελόνα βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Champions League στην πόλη Σάντα Κόμπα της Γαλικίας.

Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον εντυπωσιακή συγκέντρωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.

Υπάρχει παλμός, πολλοί είναι εκείνοι που χορεύουν, άλλοι χτυπούν κατσαρόλες, ενώ ρυθμικά το ένα σύνθημα διαδέχεται το άλλο.

Τροφές που... μαυρίζουν !


Με την έλευση του πρώτου καλοκαιρινού μήνα, οι περισσότεροι έχουν επισκεφθεί ήδη τις παραλίες και η μάχη του πιο ... μαυρισμένου σώματος έχει ξεκινήσει! Το μαύρισμα αποτελεί μία φυσιολογική αμυντική λειτουργία του οργανισμού μας στην επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Συγκεκριμένα, με την επίδραση του ήλιου ερεθίζεται μία ομάδα κυττάρων που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα και εκκρίνουν μία ουσία, τη μελανίνη, που σχηματίζει ένα προστατευτικό τείχος εμποδίζοντας την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας στο εσωτερικό του οργανισμού. Η κυριότερη ουσία, λοιπόν, που είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα είναι η μελατονίνη.

Στο «Δέντρο της ζωής» ο Χρυσός Φοίνικας

Στην ταινία το «Δέντρο της Ζωής» του Τέρενς Μάλικ απονεμήθηκε ο Χρυσός Φοίνικας για την καλύτερη ταινία στο 64ο Φεστιβάλ Κανών.


Η ταινία του 67χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μπραντ Πιτ, Τζέσικα Τσαστέιν και ο Σον Πεν, δίχασε το κοινό καθώς κάποιοι την αποθέωσαν και άλλοι την αποδοκίμασαν.
Το βραβείο παρέλαβαν δύο από τους παραγωγούς της ταινίας καθώς ο Μάλικ απέφυγε τα φώτα της δημοσιότητας καθ΄όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
"Είναι δύσκολο να παίρνεις τη θέση ενός γίγαντα", δήλωσε ο ένας εκ των δύο παραγωγών της ταινίας, Μπιλ Πόλαντ όταν ανέβηκε για να παραλάβει το βραβείο, προσθέτοντας πως ο Μάλικ "είναι γνωστό ότι είναι συνεσταλμένος και διακριτικός".

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: «Υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα των πολιτών του δήμου από τη λειτουργία του λιμανιού»

Πλήρως φαίνεται ότι ικανοποιήσε τις θέσεις της διοίκησης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας απέναντι στον ΟΛΠ, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας) Γιάννης Διαμαντίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του νεοσύστατου Ειδικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά (ΕΣΑΟΠ).
Ο Υπουργός μετά από ερώτημα του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή αποδέχτηκε «ότι υπάρχουν ζωτικής σημασίας τοπικά συμφέροντα από την λειτουργία του ΟΛΠ και ότι στόχος αυτής της νέας προσπάθειας είναι η αειφόρος ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη θέση του Υπουργού, η οποία μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» και συνέχισε: «Ήμασταν και είμαστε αδιάλλακτοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια γκετοποίησης του λιμανιού από τον ΟΛΠ και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που θίγει απροκάλυπτα τα συμφέροντα του Δήμου μας.»

Στο 40% φτάνει η ανεργεία στους νέους

Στο πρώτο «Φόρουμ Εργασίας» που οργάνωσε ο ΟΑΕΔ μέσα σε 16 ώρες υποβλήθηκαν πάνω από 4.500 (!) βιογραφικά σημειώματα. Νέοι σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Προβληματισμένοι και απογοητευμένοι, αναζητούν μια θέση εργασίας σχετική με τον τίτλο σπουδών που απέκτησαν. Η ανεργία στις νεαρές ηλικίες ειδικά στη χώρα μας καλπάζει επικίνδυνα. Το 1980 ήταν 1,5%. Σήμερα, τριάντα ένα χρόνια μετά, αγγίζει το 40,1%!

Οι 12 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Τις δώδεκα πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο παρουσίασε το περιοδικό Fortune, περιλαμβάνοντάς τες στην περίφημη λίστα Fortune 500 που ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Για πρώτη φορά υπάρχει γυναίκα, η Beth E. Mooney, επικεφαλής σε μία από τις top 20 τράπεζες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, μόλις 12 εταιρείες του περιοδικού Fortune 500 είναι τώρα που διευθύνονται από γυναίκες, 3 λιγότερες από τις 15 πέρυσι.

Τα ασημικά που θέλει να «σπρώξει» η κυβέρνηση

Του ΧΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟ και ποιοτικό διαχωρισμό του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προέκρινε η κυβέρνηση φέρνοντας πιο κοντά υλοποιήσιμους στόχους και αφήνοντας για τα επόμενα χρόνια άλλους που δύσκολα θα υλοποιηθούν.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, από τα 50 δισ. ευρώ, που είναι ο στόχος μέχρι το 2015, ποσό 15 δισ. προβλέπεται να αντληθεί μέχρι το 2013 (το 2011 ποσό 3,5-5 δισ. ευρώ, το 2012 ποσό 4-6 δισ. ευρώ και το 2013 ποσό 4,5-5 δισ. ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα 35 δισ. μέχρι το 2015.
Η κυβέρνηση προτάσσει για το επείγον του ξεπουλήματος το ότι θα γλιτώσει 3 δισ. ευρώ σε τόκους εάν ολοκληρωθεί το σύνολο του προγράμματος μέχρι το 2015.

«Πιάστηκε» 40χρονος φυγόποινος στο Κερατσίνι

Στην σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 25 ετών και 6 μηνών.

28 Μαΐ 2011

Ένας κόσμος χωρίς ξυπνητήρια φανταστικός….!


Φαντάζομαι θα έχετε ακουστά το περίφημο άσμα των «στρουμφακίων», στο οποίο τραγουδούν με καημό «μην με ξυπνάς απ’τις έξι» μπλα,μπλα,μπλα και συνεχίζουν «στο όνειρο μου βλέπω έναν κόσμο χωρίς ξυπνητήρια φανταστικό». Μα τι σοφά πλάσματα αυτά τα στρουμφάκια! Με μερικούς στίχους τα είπαν όλα! Και πιστέψτε με, αυτοί οι στίχοι αντιπροσωπεύουν πολύ κόσμο και ντουνιά!

Βοήθεια 15 Δις Δολαρίων απο τους ομογενείς της Αμερικής στην Ελλάδα


Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες με τίτλους στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες του τύπου: « H Ελλάδα ξεπουλιέται σε εξευτελιστική τιμή» κινητοποίησε το πανίσχυρο ελληνικό οικονομικό λόμπι των ΗΠΑ, που αργοπορημένα σπεύδει τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

Υποψίες για επικίνδυνο βακτηρίδιο σε ισπανικά προϊόντα

Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο..
τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απόψε ο μεγάλος τελικός του Champions League


Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ ζει πλέον ολόκληρος ο πλανήτης, περιμένοντας να δει τις δύο ομάδες-θρύλους Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια επανάληψη του μεγάλου τελικού του 2009, να αναμετρούνται απόψε (21.45 ΝΕΤ και ΕΡΤ HD) στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, τα επιτελεία των δύο ομάδων βρίσκονται σε αναβρασμό, με τους προπονητές σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Πεπ Γκουαρντιόλα να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη νίκη της ομάδας τους.

Κυριακή 29/5 18:00 - Πέφτει η χούντα του Μνημονίου!

Ευρωπαϊκή Επανάσταση 29 Μαΐου.

Σε όλες της πόλεις της Ευρώπης και με προτροπές «πολίτες της Ευρώπης ξυπνήστε», «ελάτε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας», «ελάτε να μιλήσουμε, να συναντηθούμε», «ελάτε να αλλάξουμε τα πάντα», καλούν μέσω facebook σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Αρχής γενομένης για άλλη μια φορά από το Facebook, Έλληνες και Ισπανοί παίρνουν από κοινού αυτήν την πρωτοβουλία, με τους Ευρωπαίους να αποφασίζουν να δείξουν ενωμένοι την αγανάκτησή τους, κατακλύζοντας τις πλατείες ταυτόχρονα σε μια συγκέντρωση που καταργεί διαφορές και σύνορα.

Εργα συντήρησης στην παλαιά σκηνή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν θα «αποχωριστεί» την παλαιά σκηνή του καθώς εγκρίθηκε, στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, η επανατοποθέτηση ? επισκευή και συμπλήρωση της διατηρητέας σκηνής.

Η διατηρητέα σκηνή, πλην των πασαρέλων που βρίσκονται in situ, προσαρμόζεται στις τελικές διαστάσεις του χώρου μετά τις πλευρικές ενισχύσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα που πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση του κτιρίου σύμφωνα με την εγκεκριμένη στατική μελέτη. Κατά την επανατοποθέτησή της, θα γίνουν εργασίες εξυγίανσης, συντήρησης και αντικατάστασης τμημάτων της ξυλείας. Η απεντόμωση θα γίνει με κενό αέρος και άζωτο και όχι με χημικά.

Ξεκινάει το Τουρνουά "3 x 3" στο Κερατσίνι!!!

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2011 θα ξεκινήσει στο Κερατσίνι το Τουρνουά "3x3" το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Κλειστού γυμναστήριο (Σιταποθήκες). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται δελτία συμμετοχής από το γραφείο ΔΗΚΕΠΑΚ. Βυζαντίου και Κολοκοτρώνη

Ερασιτεχνική δημιουργία στην Νίκαια


paidiazografizoun-1
Παραδοσιακοί χοροί, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών περιλαμβάνει το 20 Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) και συνδιοργανώνεται με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας.
Μαθητές απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, με την παρότρυνση των καθηγητών τους, εκφράζουν συναισθήματα και  δίνουν  χώρο στη φαντασία τους με τον πιο πηγαίο και αυθεντικό τρόπο , τον  καλλιτεχνικό. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο φεστιβάλ επισημαίνει: «Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την ανάγκη των μαθητών για καλλιτεχνική έκφραση. Αισθάνομαι χαρούμενος πουν δίνουν ενεργά το ‘παρών’ σε αυτό το φεστιβάλ τα παιδιά, αποδεικνύοντας  ότι η τέχνη μπορεί να γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, να δίνονται εναύσματα στους νέους για καλλιτεχνική έκφραση γιατί με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι αισθητικές τους αρχές και μαθαίνουν να αποκρυσταλλώνουν την αξία του ωραίου».
Παραδοσιακοί χοροί, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών περιλαμβάνει το 20 Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) και συνδιοργανώνεται με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας. 

Πλημύρισε παιδικός σταθμός στο Κερατσίνι !!!


Πλημύρισε χθες παιδικός σταθμός επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στο Κερατσίνι εξαιτίας της βροχόπτωσης.

27 Μαΐ 2011

Την Κυριακή στις 18:00 οι μεγάλες πανευρωπαικές συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων

Αναμένεται να πρωτοστατήσουν η Ελλάδα και η Ισπανία.
Συγκεντρώσεις "Aγανακτισμένων" σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης προγραμματίστηκαν μέσω facebook την Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα.
Με τίτλο Ευρωπαϊκή Επανάσταση 29 Μαΐου..

"Indignants" gather in Syntagma Square for the third day!

For the third consecutive day despite torrential rain that was falling in the city center until a while ago, the Indignants gathered again in front of parliament.

Many young people have gathered in Syntagma Square holding signs and banners and protesting against the Memorandum and the government’s policies.

Pots and pans carried by protesters still maintained their“honorary” status, with their ever-present ruckus in front of Parliament.

Δήμος Πειραιά – προτάσεις για τα σκουπίδια

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα την καθαριότητα.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε αναλυτική παρουσίαση της προόδου που έχει συντελεστεί στον συγκεκριμένο τομέα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Δημόσια συγνώμη ΔΑΠ ΝΔΦΚ για τα επεισόδια στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε δημόσια συγνώμη προέβη η ΔΑΠ ΝΔΦΚ μετά τη δημοσιοποίηση του video, στο οποίο μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΤΕΙ Πειραιά πανηγυρίζουν τη νίκη στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές με απρεπή και προσβλητικό τρόπο.

Με ανακοίνωσή της, η φοιτητική παράταξη επιχειρεί να αποκαταστήσει εν μέρει την εικόνα των μελών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Πειραιά, ζητώντας ουσιαστικά δημόσια συγγνώμη, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν αφορά στο σύνολο της παράταξης.

Στην δικαιοσύνη οι πρυτάνεις του πολυτεχνείου… λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας INDYMEDIA ΑΤΗΕΝS σε server του Ιδρύματος.....


Στις 19 Μαίου 2011 δικάζεται στο ΣΤ' ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της περιόδου 2006-2010 ( Κ. Μουτζούρης, πρ. Πρύτανης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, πρ. Αντιπρυτάνεις) για " παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος" λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ΑΤΗΕΝS σε server του Ιδρύματος.....

Δεν τα βρήκαν οι αρχηγοί των Κομμάτων σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο

Τη διάσταση απόψεων των πολιτικών αρχηγών, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης, επιβεβαίωσε το συμβούλιο υπό τον Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά, Αλέκας Παπαρήγα, Γ. Καρατζαφέρη και Αλ. Τσίπρα. Η σύσκεψη, που κράτησε τρεις και πλέον ώρες, πραγματοποιήθηκε υπό τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα, με το ΔΝΤ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να «παγώσει» το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. 

Εντομοκτόνο από εσπεριδοειδή


Τα πορτοκάλια και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή περιέχουν φυσικές εντομοκτόνες ουσίεςλιμονένιο και λιναλοόλη- οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση μαλακόσωμων εντόμων, όπως οι αφίδες και οι μύγες, καθώς και για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών.

Για δεύτερη μέρα παρά την βροχή στο Σύνταγμα !!!

Για ακόμη μία μέρα, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν ειρηνικά στο κάλεσμα μέσω facebook, που πλέον καλεί του αγανακτισμένους στο Σύνταγμα «κάθε μέρα στις 18.00». Μόλις λίγο πριν από τις έξι, αρκετός κόσμος άρχισε, σαν ξυπνητήρι, να χτυπάει τα κατσαρολικά (τηγάνια, μπρίκια κ.λπ.) που είχε φέρει.

Σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια και με τη συμμετοχή των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά, Αλέκας Παπαρήγα, Γ. Καρατζαφέρη και Αλ. Τσίπρα. Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα, με το ΔΝΤ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να «παγώσει» το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Να παραμείνει σε Δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, ζητά η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Μελιτζάνα: το φυτό που βγάζει αβγά


Η μελιτζάνα είναι ένα εδώδιμο κηπευτικό που κατάγεται από την Ασία. Το αγγλικό της όνομα είναι eggplant που σημαίνει «το φυτό με τα αβγά». Πώς γίνεται όμως να πήρε αυτό το παρατσούκλι;