30 Νοε 2011

Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας: Ημερίδα με θέμα Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας και η Δημοτική Κοινότητα Κερατσινίου, με τη συμμετοχή καθηγητών/τριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα: «Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας »,

Παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ

Κατά την ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε.κ. Γιώργου Ανωμερίτη
στην Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. παρουσιάστικε το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, το οποίο στοχεύει:

Δέσμευση των χρημάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για χρέος στην ΕΥΔΑΠ

 
Χρέη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καλείται να πληρώσει ο Λουκάς Τζανης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας μετά την δέσμευση όλων των χρημάτων του Δήμου που υπήρχαν στις τράπεζες (άνω των 800.000 €).

Σύλληψη για ναρκωτικά και όπλα στην Νίκαια





Μεσημβρινές  ώρες της 29-11-2011 στη Νίκαια,  από αστυνομικούς του Τ.Α Νίκαιας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  ηλικίας 49 και 30 ετών για απάτη σχετικά με τις ασφάλειες κατά συναυτουργία, ψευδορκία και  παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ομιλίες στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού για τις σχέσεις γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών

Η στήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στο σχολείο και την οικογένεια, είναι ο στόχος σειράς ομιλιών που θα πραγματοποιήσει όλη τη χρονιά στα σχολεία της πόλης το επιστημονικό προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Φιλανθρωπικό Μπαζάρ στην Νίκαια

 
O Aρμενικός Κυανούς Σταυρός διοργανώνει BAZAAR με αρμένικα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.


Αυτός ο σκληρός, ο βάρβαρος νόμος τελικά θα καταπέσει ως αντισυνταγματικός. Δεν δηλώνω πολυπράγμων.

Aνάκληση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τον ΟΛΠ Α.Ε.

Με δήλωση ανάκλησης ορισμένων δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» κατά αποφάσεων του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και του προσώπου του Προέδρου του κ. Γ. Ανωμερίτη, έληξε η προκληθείσα το 2010 διένεξη μεταξύ της εφημερίδας και του Ο.Λ.Π.- Γ. Ανωμερίτη στις 24.11.2011 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
       Η δήλωση ανάκλησης έχει ως ακολούθως:

29 Νοε 2011

Εύλογες απορίες ενός απλού πολίτη...


Θα ήθελα να μοιραστώ τις εύλογες έως και απλοϊκές ερωτήσεις και σκέψεις ενός απλού πολίτη, που βιώνει και συνάμα παρατηρεί τη σημερινή κατάσταση.

Έχουμε και λέμε:

Συμβουλές για το πώς ανάβουμε το τζάκι

Συμβουλές για να μη γεμίσει καπνό το σαλόνι

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και άναψε το τζάκι χωρίς να γεμίσει με καπνό το σαλόνι.

Κίνητρα και εκπτώσεις για τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε ορισμένες τροποποιήσεις κινήτρων και εκπτώσεων στον Κανονισμό Χρήσης Λιμένος και Παροχής Υπηρεσιών Κρουαζιέρας, βάσει και των πρόσφατων ανταλλαγών απόψεων μεταξύ λιμένων κρουαζιέρας και εταιρειών. Ειδικότερα:

Wifi Δωρεάν ασύρματο δίκτυο στις πλατείες στην Νίκαια

Eφαρμογή ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου ανοιχτού χώρου  (hot spot) στις πλατείες του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι. Ρέντης.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αναγέννηση»
Η Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αναγέννηση» εκφράζει την ανησυχία της για τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τα προβλήματα που σημάδεψαν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα οποία δυστυχώς συνεχίζονται έως και σήμερα.

Wall Street Journal Europe: Άπαντες προετοιμάζονται για τη δραχμή πλην της Ελλάδας

Ο κίνδυνος για μία κατάρρευση της ευρωζώνης μπορεί να φαντάζει τώρα πιο ορατός από ποτέ με την ανησυχία κορυφαίων τραπεζιτών και αναλυτών να φουντώνει και να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα πλην της Ελλάδας που είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την «καταιγίδα».

Ληστεία σε φαρμακείο στον Κορυδαλλό

Άγνωστος δράστης εισήλθε το απόγευμα της Κυριακής σε φαρμακείο στην οδό Ηπείρου στον Κορυδαλλό

Πανήγυρις ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου(Στρατηγείο Καραϊσκάκη) Κερατσίνι

Την 6η Δεκεμβρίου κατά την οποία πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου (Στρατηγείο Καραϊσκάκη), εκτός από τις λατρευτικές συνάξεις θα παρατεθεί τράπεζα στις 2.00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού και Κοινωνικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου που είναι ακριβώς δίπλα.

Σύλληψη στο Κερατσίνι για παραχάραξη χαρτονομισμάτων

Απογευματινές ώρες της 26-11-2011, στο Κερατσίνι και στο Κορυδαλλό, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κορυδαλλού και της Ο.Π.Κ.Ε. Πειραιά, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 18 και 34 ετών και μία (1) γυναίκα 50 ετών, για παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα και το Πέραμα

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε, για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ» νήσου Σαλαμίνας, πλησίον της ακτής , από μαύρα και ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου 550 τ.μ..

Χρώματα και παιδικα χαμόγελα στην Εκδήλωση στον Πειραιά για τα παιδιά

Ο Πειραιάς γέμισε χρώματα και παιδικά χαμόγελα, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Πειραιώς Τέχνη».

"Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά

Με τις τιμές που ισχύουν και φέτος θα καταβληθούν για το 2012 τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα από τους δημότες του Πειραιά, αφού η δημοτική αρχή του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου αποφάσισε να εισηγηθεί να μην υπάρξει καμία απολύτως αύξηση για τη νέα χρονιά.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές στον Πειραιά


Μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καμινίων, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 36 και 27 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι μετανάστες έβγαλαν αφορολόγητα 1,45 δισ. ευρώ


Ρεκόρ εμβασμάτων για τους αλλοδαπούς το 2010

Εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ βγήκαν από την Ελλάδα μέσα στο 2010 και αν πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη χώρα μας,

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που που έκλεβε τους επιβάτες του ΗΣΑΠ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, μετά από 2μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία, κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ),

28 Νοε 2011

Πόρτα εξόδου από το δημόσιο για χιλιάδες υπαλλήλους

Από σήμερα η εργασιακή εφεδρεία

Μεγάλες αλλαγές για το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σηματοδοτεί η εφαρμογή, από σήμερα, του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας,

Οδηγίες για την πληρωμή της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι από τον Δήμο Νικαίας

Στο Δήμο θα λειτουργούν καθημερινά γραφεία για την εξυπηρέτηση των δημοτών και τη συλλογή των εγγράφων,  στο Δημοτικό Κατάστημα Νίκαιας 11:00- 19:00 (τηλ. για πληροφορίες 210 4278101) και στο Δημ. Κατάστημα Ρέντη 12:00-14:00 (τηλ. για πληροφορίες 213 2004 843). 

Λ. Τζανής: «η αρχαιολογική κληρονομιά της πόλης μας πρέπει να διαφυλαχθεί.»

Τηλεοπτική εκπομπή με θέμα «ο αρχαίος τύμβος του Θεμιστοκλή»
Μία ενδιαφέρουσα εκπομπή αρχαιολογικού περιεχομένου, με κεντρικό θέμα το ιστορικό μνημείο του Θεμιστοκλή, πρόκειται να μεταδοθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 12 τα μεσάνυχτα από το channel 9, με καλεσμένο τον αντιδήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Δημήτρη Κουλούκη.

Εξάρθρωση σπείρας ανηλίκων στη Σαλαμίνα

Πρωινές ώρες Σαββάτου, στη Σαλαμίνα, από Αστυνομικούς του Τ.Α Σαλαμίνας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 13, 15, 15 και 15 ετών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,

Συλλήψεις οπαδών μετά τη λήξη του αγώνα Προοδευτική – Καλαμάτα

Κυριακή μεσημέρι  έξω από το Γήπεδο της Προοδευτικής στη Νίκαια, δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Προοδευτική – Καλαμάτα,

Ενημέρωση με θέμα ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ στην Νίκαια

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη διοργανώνει συζήτηση με θέμα : "Κάπνισμα και Υγεία" τη Δευτέρα 5/12 και ώρα 20:00

Συζήτηση για τη χρησιμότητα και το ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Κερατσίνι

Με πρωτοβουλία του κ. Κανέλλου Λάλου, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο μας, διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση για την ενημέρωση του ρόλου, της λειτουργίας και της χρησιμότητας του θεσμού.

«Κέντρο» παράνομου στοιχηματισμού στο Κερατσίνι

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα δύο Γάλλοι υπήκοοι, ιδιοκτήτες καφετέριας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομο στοίχημα.

Μνημόνιο-φαρμάκι για την 6η δόση

Η τρόικα απαιτεί μέτρα 7 δισ. μέχρι το 2015

Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια δικαστικών στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Ο Δήμος Κορυδαλλού φιλοξενεί την 8η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Special Olympics

Με το σύνθημα «Μπάσκετ για όλους», η χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και του αγώνα ζωντανεύουν στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης που φιλοσοφία της έχει την στήριξη και την ενθάρρυνση των αθλητών των Special Olympics.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο Δήμαρχος Πειραιά , μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM αναφερόμενος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δήλωσε τα εξής :

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά

Άγνωστοι διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην οδό Σαχτούρη 75 στον Πειραιά ξημερώματα της Παρασκευής. 

27 Νοε 2011

«Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική»

Παραδοχή «ενοχής» από τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιρρίπτει – εμμέσως πλην σαφώς - ο Θεόδωρος Πάγκαλος, για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ βολές δέχεται και Χ.Παπουτσής για το «κλίμα αναρχίας» που επικρατεί στη χώρα.

Ηχηρό μήνυμα της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας και των πολιτών ενάντια στα έκτακτα κρατικά μέτρα

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλαν η Δημοτική αρχή και οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ενάντια στο «χαράτσι της ντροπής», μέσω της κατάληψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Τραγούδησαν υπέρ της Χούντας στη σχολή Ευελπίδων

Καταδικάζει το γεγονός ο υπουργός ΄Αμυνας

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

26 Νοε 2011

«ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ…»


Σκληρή κριτική του νέου επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρία Ζούπη και κάλεσμα σε δυνάμεις συμπόρευσης από όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό φάσμα!

Με το σύνθημα «Διαλύουν το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ας τους σταματήσουμε» ο νέος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση», Ζαχαρίας Ζούπης, τη Δευτέρα 21-11-2011 στο Δημοτικό θέατρο «Α. Σαμαράκης», ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε με ενότητα, συλλογικότητα, ευρύ πνεύμα και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν τα συνεχόμενα προβλήματα και τα φθοροποιά φαινόμενα που προκύπτουν από τη θητεία της διοίκηση Τζανή.

24 Νοε 2011

Διπλή «επίθεση» στον Αδωνη Γεωργιάδη με αυγά και πορτοκάλια

Σχέδιο απόδρασης, και μάλιστα δύο φορές, αναγκάστηκε να καταστρώσει η αστυνομία ώστε να φύγει ο Άδωνις Γεωργιάδης από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Εμπρησμός σε ΙΧ στην Καστέλα στον Πειραιά

«Μπουρλότο» σε ΙΧ αυτοκίνητο έβαλαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/11, άγνωστοι δράστες.

Εκδήλωση μνήμης στον Πειραιώτη θεατράνθρωπο Αλ. Χρυσοστομίδη, από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον Όμιλο UNESCO

Αναμνήσεις ενός Θεατρίνου τιτλοφορείται η εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Πειραιώτη θεατράνθρωπο, λογοτέχνη και ποιητή Αλέκο Χρυσοστομίδη,  που διοργανώνεται από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων,

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να μην αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη για το 2012.

Με την παρέμβαση των ΜΑΤ έληξε η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Με την παρέμβαση των ΜΑΤ έληξε λίγο μετά τις 8 και μισή το πρωί η κατάληψη που πραγματοποιούσαν εδώ και δύο ημέρες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στο κτίριο του κέντρου έκδοσης εντολών της ΔΕΗ, επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Aύξηση των κινήσεων των car-terminals του Ο.Λ.Π. κατά το δεκάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Αυτοκινήτων, η οποία διαχειρίζεται τα car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Η Ψυττάλεια θα ποτίζει την Αττική

Το πρώτο βήμα για την επαναχρησιμοποίηση του «καθαρού» νερού που παράγεται από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας για περιβαλλοντικούς σκοπούς έγινε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ,

Γ. Μίχας: Κοντά στους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη ο Δήμος για το χαράτσι

Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, σε όσους πολίτες πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος των ακινήτων που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ,

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ


Πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψωρίασης στην Ευρώπη , ενώ στη χώρα μας ο αντίστοιχος αριθμός αγγίζει τις διακόσιες χιλιάδες.

Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Διαβάστε τα ένα προς-ένα, ακόμη και με τα πιο… περίεργα αποτελέσματα

Μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο «Βελοντρόμ» με 1-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν φωτιά στα κομπιουτεράκια με τα σενάρια πρόκρισης.