8 Φεβ 2012

Έκανε πίσω προς το παρόν ο Δήμος Πειραιά για τις πλαζ

Να αποσύρει τα προγραμματισμένα για σήμερα (7/2) προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή θέματα με στόχο την αξιοποίηση των δύο πλαζ του Πειραιά, ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά
ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο Δήμος δεν κάνει βήμα πίσω στη βούλησή του να αξιοποιηθούν Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, αποφάσισε ωστόσο μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της προηγούμενης βδομάδας να δοθεί περισσότερος χρόνος για συζήτηση και διαβούλευση ως προς τον τρόπο αξιοποίησής τους, με το σκεπτικό ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου.

Για τον σκοπό αυτό τόνισε ότι θα συσταθεί ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή στο πλαίσιο λειτουργίας του Δ.Σ. που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα.

Της τοποθέτησης του Δημάρχου είχαν προηγηθεί εισηγήσεις τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μίχα που τόνισε ότι η εκχώρηση σε ιδιώτες ενός μέχρι πρότινος δημόσιου αγαθού στερείται κάθε λογικής αλλά και ευαισθησίας ιδιαίτερα αυτή την εποχή της κρίσης, όσο και της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδας Παντελάκη.

Την άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαπαραταξιακή επιτροπή για την αξιοποίηση των δύο πλαζ εξέφρασε από τη μεριά του το «Λιμάνι της Αγωνίας» που κατήγγειλε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή για ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα αποφασιζόταν η κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την αξιοποίηση των δύο πλαζ που προέβλεπαν για τα μεν Βοτσαλάκια :

•την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων σε έκταση 500 τ.μ. στην παραλία και τη λειτουργία αναψυκτηρίου 12 τ.μ.,
•την εκμετάλλευση του παρκινγκ έκτασης 600 τ.μ.,
•την εκμετάλλευση του α’ ορόφου και του υπαίθριου χώρου του κολυμβητηρίου εκτάσεως 165 τ.μ. και 295 τ.μ. αντίστοιχα,
•την εκμετάλλευση χώρου έκτασης 780 τ.μ. για τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου

Για τη Φρεαττύδα ο σχεδιασμός προέβλεπε την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων σε έκταση 500 τ.μ. στην παραλία και τη λειτουργία αναψυκτηρίου 12 τ.μ. καθώς και την εκμετάλλευση από ιδιώτες του παρκινγκ έκτασης 1.100 τ.μ.

πηγή http://www.pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ