19 Ιουλ 2012

Ευρεία επιχείρηση Υπηρεσιών του Λιμενικού για ναρκωτικά με συλλήψεις στη Ρόδο και τον Πειραιά



Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,
προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και σε συνεργασία με τοπικό Κλιμάκιο Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, προέβη πρωινές ώρες χθες, στη σύλληψη 24χρονου στο λιμένα Ακαντιάς διότι κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο βρέθηκαν εντός της χειραποσκευής του α) 5 κιλά και 353 γραμμάτια ακατέργαστη κάνναβη β) 60 γραμμάρια ηρωίνη και γ) 55 γραμμάρια κοκαΐνη.
Τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών θα παραλάμβανε 49χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος ο οποίος επίσης συνελήφθη στο λιμένα Ακαντιάς.
Απογευματινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 49χρονου, στην περιοχή Ιαλυσού όπου συνελήφθη η 36χρονος σύζυγός του διότι βρέθηκαν 13 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης και δεκαεννέα (19) χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά 95.000 τσιγάρα, χωρίς να φέρουν τη νόμιμη ταινία ασφαλείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.  
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι προμηθευτής ήταν 26χρονος κάτοικος Αττικής, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Στη συνέχεια σε κοινή επιχείρηση της Διοίκησης Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και μετά από αξιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), ηλικίας 28 και 24 ετών αντίστοιχα, διότι σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην περιοχή Ταύρου, παρουσία Εισαγγελικής Λειτουργού Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα μία (61) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 64 κιλών και 700 γραμμαρίων καθώς και χρηματικό ποσό 4.850 ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενώ με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν πρωινές ώρες αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ