27 Ιουλ 2012

Τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο Πειραιά

Εκτεταμένες κλοπές υλικών και εξοπλισμού, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατά τμήματα διακοπή του φωτισμού, στις λεωφόρους Ανδρέα Παπανδρέου, Ειρήνης, Δημοκρατίας και στις σήραγγες Δραπετσώνας, στον Πειραιά, διαπιστώθηκαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Οι δράστες είχαν κλέψει καλώδια τροφοδοσίας ιστών φωτισμού, ηλεκτρολογικούς πίνακες, μαντεμένια καπάκια φρεατίων καθώς και εξοπλισμό πυροσβεστικών φωλιών.

25 Ιουλ 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΩΣΦΗΛΔ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΩΣΦΗΛΔ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ *(ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ )ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

24 Ιουλ 2012

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ !

Του Γιάννη Ζαφειρόπουλου

Μην  περιμενετε  να  μαθετε  απο  τους  "μεγαλοσχημους" επιστημονες
την  αληθεια  γυρω  απο  την (πιθανη)  επικινδυνοτητα  των
"υπεργειων"  και  ''υπογειων" σταθμων  και  δικτυων  της  ΔΕΗ  και
του  ΟΤΕ...

 -Ιδου  ενα  απλο  παραδειγμα :
 -Επι  της  οδου  Σκουφα (Κολωνακι) αναμεσα  στις  οδους  Λυκαβηττου

23 Ιουλ 2012

ΔΕΙΤΕ: 12 σημάδια που δείχνουν ότι είστε εθισμένοι στους υπολογιστές

Εσείς πόσο μεγάλη εξάρτηση έχετε από τον υπολογιστή σας; Δείτε στη συνέχεια τα 12 σημάδια που «δείχνουν» εθισμό και θα το μάθετε Δουλεύεις στον υπολογιστή ακόμα και όταν είσαι πολύ άρρωστος!

190.047 ευρώ για διακοσμητικούς βράχους και βότσαλα!


Νέα καταγγελία της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς, Ολοι Μαζί»
Σε νέα καταγγελία αυτή τη φορά για τη διενέργεια διαγωνισμού, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για το τμήμα κηποτεχνίας και παρκοτεχνίας, συνολικού ποσού 190.047,50 € πλέον Φ.Π.Α προέβη η δημοτική κίνηση «Πειραιάς, Ολοι Μαζί.»

Συγκέντρωση κατοίκων κατά κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Νίκαια

Συγκέντρωση κατοίκων, σήμερα 19 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:30, κατά της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην συμβολή... Οιδίποδος και Ολύμπου 56 στην Νίκαια στο Περιβολάκι (στο Ιερό της Παναγίτσας).

Τα καθήκοντα του συνδικαλιστικού κινήματος στη μετά μνημονίων εποχή


Του Γιώργου Χαρίση*
Την περίοδο, από την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι τις εκλογές, έγιναν πολλές κινητοποιήσεις, πολλές απεργίες οργανώθηκαν, εκ των οποίων αρκετές ήταν πολύ πετυχημένες, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας και μερικές απ’ αυτές αποτέλεσαν κορυφαίους σταθμούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος,

Στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκε ο Μπιλ Κλίντον


«Πιστεύουμε σε αυτή τη χώρα και στο μέλλον της»

Την στήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησής που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τον "Ιππή" του Αριστοφάνη στις 25 Ιουλίου στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας


Τον "Ιππή" του Αριστοφάνη θα μπορούν να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας στις 25 Ιουλίου..


Πρωταγωνιστούν:

Αυτοκτονία 40χρονου στη Νίκαια

Με κυνηγετική καραμπίνα αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του το Σάββατο ένας άνδρας, 40 ετών, στο σπίτι του επί της οδού Ικτίνου στη Νίκαια.

Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι του Πειραιά


Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της Παρασκευής, από στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην ακτή Βασιλειάδη δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 43 και 31 ετών

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΔΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ..


Το Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά, ομάδα 20 Πακιστανών επιτέθηκε σε αστικό λεωφορείο της γραμμής γεμάτο κόσμο με σκοπό την ληστεία.

Πνιγμός στην Σαλαμίνα


Βραδινές ώρες του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ότι στη θαλάσσια περιοχή Αιαντείου Σαλαμίνας, αγνοείται 75χρονος λουόμενος – κολυμβητής.

Σύλληψη οπλισμένων αλλοδαπών επ΄ αυτοφώρω στον Κορυδαλλό

Την Παρασκευή λίγα λεπτά πριν απ' τις τέσσερις δυο Αλβανοί ληστές προσπάθησαν να μπουν σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό. 

Γέφυρα Αγάπης με τρόφιμα από Λάρνακα για Πειραιάς


Μια γέφυρα αγάπης και ανθρωπιάς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο στήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο Πειραιά. Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Λάρνακας και Πειραιά και συνεισφορά των πολιτών της πόλης.

Νάρκες εντοπίστηκαν από λουόμενους στην Βουλιαγμένη


Μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, από λουόμενο ότι κατά την λήψη θαλάσσιου λουτρού στη περιοχή Βάρκιζα και σε απόσταση 100 μέτρα από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων εντόπισε δύο πυρομαχικά (νάρκες παλαιού τύπου).

Συνεχίζει τις εκδηλώσεις για παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου - δραπετσώνας


Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η 15η εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο:

Ο Αλόνσο «την είπε» στη... Μέρκελ


Ο Ισπανός δεν μάσησε τα λόγια του μετά τη νίκη του

Η αλήθεια είναι πως αν ο Φερνάντο Αλόνσο ήξερε το σύνθημα «έτσι νικάνε αυτοί που σας χρωστάνε» θα έκανε τη ζωή του πιο εύκολη κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά το γκραν πρι της Γερμανίας, στο οποίο πανηγύρισε την τρίτη του νίκη.

«Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε Ελλάδα»


  Σε μία από τις δυναμικότερες διαδηλώσεις που έχει ζήσει η πόλη, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών κάθε ηλικίας και επαγγέλματος διέσχισαν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση Ραχόι

22 Ιουλ 2012

Πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας στη γραμμή Χαϊδάρι – Πειραιάς

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πορεία του έργου της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά, καθώς ήδη αναπτύσσονται τα σχετικά εργοτάξια στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, η οποία θα αποτελέσει και το σημείο εκκίνησης του γνωστού «μετροπόντικα».

ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!(video)

Δυστυχώς για όλους τους άλλους λαούς της Ευρώπης μόνο εδώ έχουμε καλοκαίρι!!! δείτε το video

21 Ιουλ 2012

Ανανεώσεις και επιστροφές στον Φάρο Κερατσινίου

 Στο ρόστερ της ομάδας για την νέα περίοδο, θα παραμείνουν οι Ανδρέας Δασκαλούδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κουντουράς, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γρηγόρης Κούκουρας, Γιώργος Γεράνιος, Γιώργος Κοσμίδης και Βαγγέλης Χόρτσας.

Αναλυτικά η λίστα με τους οργανισμούς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται


Αναλυτικά η λίστα με τους οργανισμούς

Πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιουλίου.

Παραχωρούνται στους μουσουλμάνους το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ το φετινό ραμαζάνι

Δύο χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό, θα παραχωρηθούν φέτος στους μουσουλμάνους της Αττικής,

Ταξίδια με τον Ιούλιο Βερν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Την Τρίτη 17.7.2012 στη Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης πραγματοποιήθηκε η 14η εκδήλωση στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας με τίτλο "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη".

Έξι κολοσσοί "βλέπουν" Ελλάδα

Έξι ηχηρά ονόματα της διεθνούς αγοράς πετρελαίου παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων, όπως προκύπτει από τις επαφές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των διαγωνισμών για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ


Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, στο γραφείο του στο Υπουργείο, συναντήθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Μετά το πέρας  της συνάντησης, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:

Δήμος Σαλαμίνας:Αντιμετώπιση κλοπών σχαρών φρεατίων

Τον τελευταίο καιρό – διάστημα, άγνωστα άτομα με σκοπό μάλλον το παράνομο κέρδος, κλέβουν τα μαντεμένια καπάκια των φρεατίων αποχέτευσης και σχαρωτά ομβρίων από τους δρόμους στα Σελήνια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε ποσό 1.940.490,20 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών

      Α.- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε και η Δ/ση Οικονομικών Υπηρεσιών κατέβαλε το ποσό των 1.940.490,20 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών.

20 Ιουλ 2012

Αντιπεριφέρεια Πειραιά..Τακτικές υπηρεσιακές συναντήσεις για καλύτερη δράση

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δημιουργούν την ανάγκη για αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε χθες στην Ιπποκράτους, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για πέντε βασικά ζητήματα.

5 hot τροφές εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά

Βγάλε από τη διατροφή σου τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συμπεριέλαβε τις παρακάτω 5 τροφές που εξαφανίζουν το λίπος της κοιλιάς..

Σύσκεψη και συνεργασί μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Δήμου Σαλαμίνας

 Τη σύμφωνη γνώμη τους εξέφρασαν ο Δήμος Σαλαμίνας και ο ΟΛΠ Α.Ε. για :

παρέμβαση -διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Κερατσινίου

Εντυπωσιακή και δυναμική ήταν η παρουσία και παρέμβαση των ακτιβιστών της οργάνωσης ΑΛ.ΑΝΥ.Α, όπως και αγωνιστών από το Κορυδαλλό, το Πέραμα, τη Νίκαια και τους γύρω Δήμους. Στη παρέμβαση -διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορυδαλλού-Νίκαιας-Ρέντη, Σαλαμίνας και η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς", Καίτη Κυλάκου.

Θάνατος στην θάλασσα της Ελευσίνα

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας για περιστατικό θανάτου 67χρονου στη θαλάσσια περιοχή « ΟΝΙΑ» Ελευσίνας, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μόλις εξήλθε από τη θάλασσα.

Στόχος η γεωπολιτική εκμηδένιση της χώρας


Καταστρέφουν μεθοδικά τις εθνικές δομές

Δύο χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα, εκ του αποτελέσματος μπορούν να εξαχθούν αρκετά συμπεράσματα, όπως γράφει το περιοδικό «Επίκαιρα».

Μια αυτοσχέδια ορχήστρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, στη Βιβλιοθήκη της Βιβλιοθήκης της Αμφιάλης, 23 μικροί μας φίλοι με εφόδια τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους, κατασκεύασαν μουσικά όργανα.

Για να πληρωθούν τα χαράτσια κόβουν δημοτικά τέλη και ΕΡΤ από λογαριασμούς της ΔΕΗ


Ελάφρυνση του λογαριασμού της ΔΕΗ με αποσύνδεση των δημοτικών τελών και τους τέλους της ΕΡΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών.

Δήμος Κορυδαλλού: Πάνω από 54% η μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων και η ασφάλεια των μαθητών στις συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και μειωμένων επιχορηγήσεων προς την αυτοδιοίκηση παραμένει στόχος της δημοτικής αρχής και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κορυδαλλού.

Σε ποια ταμεία κόβεται εως 40% το εφάπαξ [πίνακας]


Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.

Τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές της 17 Νοέμβρη


Με αφορμή τη μεταφορά του Σ. Ξηρού στο ΑΧΕΠΑ και 10 χρόνια μετά τις συλλήψεις

Τεράστια προβλήματα υγείας απέκτησε ο συλληφθείς για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός, από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η δράση του όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα χέρια του

19 Ιουλ 2012

Ευρεία επιχείρηση Υπηρεσιών του Λιμενικού για ναρκωτικά με συλλήψεις στη Ρόδο και τον Πειραιά



Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,

Ο... ΚΡΥΦΟΣ ΑΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ F1 ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!

Στη μάχη του project δημιουργίας πίστας Formula 1 στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής τράβηξε απ’το μανίκι του τον κρυφό άσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gavros.gr" και στρατολόγησε τον κ. Κώστα Μαστοράκη,

Προληπτική ανάκληση αναψυκτικού από τον ΕΦΕΤ


Την προληπτική ανάκληση παρτίδας γυάλινης φιάλης ανθρακούχου αναψυκτικού «Coca Cola zero» 250 ml, με σκοπό τον επανέλεγχο του προϊόντος, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Θανάσιμος τραυματισμός από πτώση στην παραλία του Φλοίσβου


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης για την ύπαρξη τραυματία στη περιοχή παραλίας «ΠΑΛΜΥΡΑ» Φλοίσβου.

Βασίλης Μιχαλολιάκος : Η ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ SKATEBOARD ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ




Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM» και δήλωσε σχετικα με την πίστα skateboard στην Τερψιθέα:

Έκλεισαν οι πόρτες και έκαναν καταμέτρηση των κοπανατζήδων του υπουργείου


«Μπλόκο» στους κοπανατζήδες υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) επιχείρησε, χθες το μεσημέρι, ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.

Προς στάση πληρωμών η Ισπανία!

«Δεν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία για να πληρώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο,

Άγριος καβγάς δημοσιογράφου με βουλευτές

Τα νέα της ημέρας αναφέρονται στον άγριο λεκτικό καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στο δημοσιογράφο της εφημερίδας τα ΝΕΑ, Γ. Παπαχρήστο και του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσο Αθανασίου.

Αρχίζουν να ξαναζούν Οι Κήποι Τερψιθέας

Ο Σύλλογος Φίλοι Κήπων Τερψιθέας και η Κίνηση Πολιτών για την υπεράσπιση των ελεύθερων Χώρων, αποφάσισαν να υιοθετήσουν το τμήμα των Κήπων της Τερψιθέας που απειλείται να γίνει πίστα skate.