27 Απρ 2013

Επίσκεψη Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη σε κρουαζιερόπλοιο: «Το φετινό καλοκαίρι θα μας εκπλήξει όλους ευχάριστα»


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης επισκέφθηκε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Spirit, που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Μουσουρούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα να επισκέπτομαι σήμερα στον Πειραιά ένα από μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια το οποίο, μάλιστα, απασχολεί Έλληνες ναυτικούς σε θέσεις-κλειδιά. Το φετινό καλοκαίρι θα μας εκπλήξει όλους ευχάριστα, αφού το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας του κόσμου είναι ιδιαίτερα ζωηρό για τη χώρα μας, όπως έχω διαπιστώσει προσωπικά.
Χρειαζόμαστε αφίξεις στο έδαφος και όχι απλούς επιβάτες, με περισσότερους αφετήριους λιμένες και με νέους προορισμούς. Ο μαγνήτης δεν είναι μόνο οι κατάλληλες και ανταγωνιστικές υποδομές, αλλά και η πολύ καλή εξυπηρέτηση, όπως και τα χαμηλά λιμενικά τέλη. Οι φορείς διαχείρισης λιμένων πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό.
Με το νέο νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας, η κρουαζιέρα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία αφού δίνεται το δικαίωμα επιβίβασης και από ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης.  Έτσι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις τοπικές οικονομίες.
Και κάτι ακόμη. Στην κρουαζιέρα η ναυτιλία τέμνεται με τον τουρισμό. Το κέρδος από την ανάπτυξή της θα είναι διπλό. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να δούμε και το Ελληνικό κρουαζιερόπλοιο.»






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ