16 Απρ 2014

«Πειραιάς Νικητής»: Αυτοί είναι οι πρώτοι 90 υποψήφιοι του Γιάννη Μώραλη

Επίσημες ανακοινώσεις σε ειδική εκδήλωση στα Καμίνια - Γ. Μώραλης: Εκφράζουμε το νέο που σαρώνει το παλιό - Β. Μαρινάκης: Αξίζει τον κόπο να δώσουμε ένα τίμιο αγώνα για τον Πειραιά - Παρόντες ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο γιος του Πέτρος

«Πειραιάς Νικητής» είναι το όνομα του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη ο οποίος φιλοδοξεί να εκλεγεί δήμαρχος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στα Καμίνια το μεσημέρι της Τρίτης -στην οποία παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του- ο Γιάννης Μώραλης είπε ότι ο συνδυασμός του εκφράζει «το νέο που σαρώνει το παλιό» και ανέπτυξε το όραμά του για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά είπε ότι θέλει έναν Πειραιά «εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση» και όχι έναν Πειραιά «που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις», κάτι για το οποίο κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο.



«Αυτή είναι μια από τις βασικές μας διαφορές με τον κ. Μιχαλολιάκο», τόνισε ο κ. Μώραλης, το ψηφοδέλτιο του οποίου θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου, με πρώτο φυσικά αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Μάλιστα, στη παρουσίαση, εκτός από τον κ. Μαρινάκη το «παρών» έδωσε και ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης και ο γιος του Πέτρος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μώραλη.

«Βασική στρατηγική του προγράμματός μας είναι ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα,  χάρη στην οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Πειραιωτών, που ανοίγει του ορίζοντες του Πειραιά στα πέρατα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός, το εμπόριο, η ναυτική εκπαίδευση και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Πειραιά και των πρωταγωνιστών του διεθνούς εμπορίου και τόνισε ότι στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες του προγράμματος του για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έφερε ως παράδειγμα της δύναμης που, όπως είπε, μπορεί να αποκτήσει ο Πειραιάς στο μέλλον τις μελέτες της Boston Consulting Group οι οποίες επισημαίνουν ότι η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί  να είναι 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ κατ΄έτος.

Όμως, το σημαντικότερο σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ότι μπορεί να προσθέσει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας.



«Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και  φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να γιατί μιλάμε για την ανάγκη ο Πειραιάς να κοιτάξει στην θάλασσα. Να γιατί στρατεύονται μαζί μας ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Να γιατί στρατεύεται μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης. Να γιατί ζητάμε την στράτευση και πολλών άλλων άξιων συμπολιτών μας», είπε στη συνέχεια, αναπτύσσοντας το όραμά του που είναι να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, αντίστοιχο του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μώραλης είπε ότι οραματίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και από προγράμματα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα καθώς και από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στον Πειραιά αλλά και από τις υφιστάμενες που θα υποστηριχθούν, ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.



«Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», είπε και πρόσθεσε: Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης των νέων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και η γνώση που διαθέτουμε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχική χρηματοδότηση, για να στεγαστούν σε χώρους γραφείων που θα διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, και για να υποστηριχθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια έως ότου μπορέσουν να ανοιχτούν, με τις δικές τους δυνάμεις, στις διεθνείς αγορές».

Μαρινάκης: «Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή»

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι νιώθει πολύ συγκινημένος γιατί έφτασε στα Καμίνια σήμερα και συνάντησε έξω από το πολιτιστικό κέντρο πολλούς ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί μαζί παλιά στο πλευρό του πάτερα του στον Πειραιά.



«Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε ένα τίμιο αγώνα για τον Πειραιά. Έχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις, στις οικογένειές μας», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον Πειραιά, τη μεγάλη μας αγάπη».

«Να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή. Χρειάζεται πολλή δουλειά και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διάφορα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικες ελπίδες. Ο,τι υποσχεθούμε θα το κάνουμε πράξη, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ο Πειραιάς θα βγει νικητής», είπε ο κ. Μαρινάκης.





Στο ψηφοδέλτιο Μώραλη πρώην αντιδήμαρχος του Β. Μιχαλολιάκου
Στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη βρίσκεται και ο πρώην αντιδήμαρχος του κ. Μιχαλολιάκου, Κυριάκος Σιγαλάκος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σιγαλάκος αναφέρει ότι ο Πειραιάς «πρέπει πια να πάψει να παλεύει για το αυτονόητο και να προχωρήσει μπροστά».

Ο κ. Σιγαλάκος αναφέρει ότι με τον συνδυασμό του κ. Γιάννη Μώραλη, «το παρελθόν αφήνει την θέση του στο μέλλον».

«Η πετυχημένη πορεία του υποψήφιου δημάρχου, αλλά και η παρουσία στο σχήμα του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει αποδείξει εμπράκτως το πάθος του για την πόλη, συνιστούν εγγυήσεις για την ένταξη του Πειραιά σε αναπτυξιακή τροχιά, με δημιουργία θέσεων εργασίας για τα παιδιά μας», τονίζει και προσθέτει ότι από την πλευρά του ως αρχιτέκτων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και τις επιστημονικές του γνώσεις στην προσπάθεια αυτή.


Σωκράτης Κόκκαλης: Μία προσπάθεια που έχει να δώσει πολλά στον Πειραιά
Ως μια προσπάθεια που έχει να δώσει πολλά στον Πειραιά χαρακτήρισε τον συνδυασμό Μώραλη ο Σωκράτης Κόκκαλης.



«Τον Γιάννη τον Μώραλη τον ξέρω από μικρό παιδί αλλά έχουμε συνεργαστεί από το 1995, δηλαδή 15 χρόνια δουλειά στον  Ολυμπιακό και όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι μόνο μια ομάδα που αγωνίζεται κάθε εβδομάδα,  δεν είναι έτσι. Είναι μια πολυσύνθετη επιχείρηση, πολύ πιο δύσκολη από κανονικές επιχειρήσεις γιατί έχει να  κάνει με πολύ κόσμο, με κόσμο που είναι απαιτητικός. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό αθλητικό σωματείο και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε όλα τα αθλήματα. Πιστεύω  ότι σε συνδυασμό με τους ανθρώπους που θα έχει κοντά του ο Γιάννης, όπως είναι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού , είναι πειραιώτης, αγαπάει τον Πειραιά, αγαπάει τον ολυμπιακό και έχει κέφι και θέληση να προσφέρει σε αυτή την πόλη», είπε.

<span itemprop="name" content="Για ένα Πειραιά Νικητή!"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="62"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_9clvenoi/version/100000/acv/81"></span> <span itemprop="width" content="640"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

«Νομίζω ότι είναι ένας πολυσύνθετος συνδυασμός και καλά θα κάνουνε τα κόμματα να κοιτάζουν τα δικά τους. Εδώ πρόκειται περί δημοτικών εκλογών. Εδώ οι δημότες του Πειραιά θα πρέπει να δουν ποιος ,μπορεί να κάνει ό, τι καλύτερο για τον Πειραιά. Είτε είναι ολυμπιακοί, είτε από άλλες αθλητικές παρατάξεις, είτε είναι Νέα δημοκρατία είτε είναι ΠΑΣΟΚ είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ μας ενδιαφέρει ο Πειραιάς.  Η οικογένεια Κόκκαλη το έχει αποδείξει ότι θέλει έναν Πειραιά Νικητή», πρόσθεσε.
Πέτρος Κόκκαλης: Να φέρουμε επιτέλους στον Πειραιά στη θέση που δικαιούται
Στόχος να φέρουμε επιτέλους τον Πειραιά στη θέση που δικαιούται να έχει στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης.

«Για εμένα, για εμάς, ο Πειραιάς και το λιμάνι του, δεν είναι μόνο η ναυτιλία και η ναυσιπλοΐα του.
Είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει μέσα στα χρόνια η πειραϊκή κοινωνία. Η ανεργία, η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, οι έντονες κοινωνικές ανισότητες, η εικόνα εγκατάλειψης που βασανίζει αυτή τη πόλη, είναι προβλήματα που έχουν τη ρίζα τους στην έλλειψη ενός συνολικού οράματος για αυτή τη Πόλη», επισήμανε.

«Ο κάθε τόπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία μία Δημοτική Αρχή χρειάζεται να συνδυάσει, να αναδείξει και δουλέψει πάνω σε αυτά, όπως κάνουν όλοι οι σύγχρονοι Δήμοι στην Ευρώπη. Είμαστε όλοι εδώ για να δούμε τα προβλήματα με μία φρέσκια ματιά που να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού με την ιστορία και τον πολιτισμό του, αναδεικνύοντας άλλη μια πλευρά αυτής της πόλης, μεταμορφώνοντας το Δήμο Πειραιά σε έναν Δήμο δημιουργικότητας, που από αυτό το λιμάνι δεν θα διακινούνται μόνο εμπορεύματα αλλά και ιδέες, καινοτομία και πολιτισμός», σχολίασε.




Χρήστος Αγραπίδης: Η υποψηφιότητα Μώραλη αναγεννά τον Πειραιά μας
«Τα 20 χρόνια που υπηρέτησα τον Δήμο Πειραιά, ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος επί δύο θητείες, αν και ο ίδιος είχα ξεκάθαρη πολιτική άποψη, ποτέ δεν έβαλα οποιαδήποτε σκοπιμότητα, πολιτική ή προσωπική, πάνω από το καλό του Πειραιά. Επεδίωξα πάντα ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες και αντιμετώπισα με σεβασμό και ευπρέπεια κάθε συνυποψήφιο, προκάτοχο ή αντίπαλό μου, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μας. Από την ημέρα της αποχώρησής μου από τα κοινά, έχω μείνει σιωπηλός, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές είδα το τεράστιο έργο που έγινε επί των ημερών μου, είτε να απαξιώνεται, είτε να το οικειοποιούνται άλλοι χωρίς καν αναφορά στο πρόσωπό μου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Δημοτικό Θέατρο. Θεωρώ λοιπόν ότι δικαιούμαι να λάβω θέση για τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα της πόλη μας», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Αγραπίδης.

«Σήμερα ο Πειραιάς βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Η πόλη μας βιώνει την κρίση με έντονο τρόπο. Καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, έχει μείνει πίσω σε έργα και υποδομές. Κυρίως όμως μοιάζει βαλτωμένος, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα», τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως «ο Πειραιάς χρειάζεται μια νέα πνοή. Νέους ανθρώπους, δυναμικούς, πετυχημένους στο αντικείμενό τους, οι οποίοι θα τραβήξουν την πόλη μπροστά. Θα την αναζωογονήσουν και θα της δώσουν μια νέα ορμή».

«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη έχει όλα τα εχέγγυα να σηματοδοτήσει την αναγέννηση του Πειραιά μας.  Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί, έχουμε διαφωνήσει, αλλά τόσο στη μία περίπτωση, όσο και στην άλλη, υπήρχε πάντα αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση», υπογράμμισε.

«Οι δυνάμεις που συσπειρώνει γύρω του, με προεξέχοντα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο γνωρίζω από τότε που ήταν πολύ νεότερος, την εποχή που τον πατέρα του, τον αείμνηστο Μιλτιάδη, δίναμε κοινές μάχες για την πόλη μας, έναν άνθρωπο οραματιστή με πάθος, ανιδιοτέλεια  και καθαρή αγάπη για τον Πειραιά μας. Επίσης τον Πέτρο Κόκκαλη και πολλούς άξιους συμπολίτες μας, αποτελούν εγγύηση για μια καλή και αποτελεσματική θητεία στο Δήμο μας. Στηρίζω την προσπάθειά τους και θα είμαι δίπλα τους τόσο στον εκλογικό αγώνα όσο και την επόμενη μέρα με όποιο τρόπο μου ζητηθεί και χωρίς καμία φυσικά καμία αξίωση εκ μέρους μου. Για το λόγο αυτό στρατεύομαι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια στην πρώτη γραμμή. Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Για την αγάπη μας! Για τον Πειραιά μας!», είπε ακόμη.


Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Καινούργια σελίδα για τον Πειραιά
«Εγώ βρίσκομαι εδώ, γιατί πιστεύω ότι ανοίγει μια καινούργια σελίδα για τον Πειραιά. Πάντα οραματιζόμαστε έναν Πειραιά εξωστρεφή, που βλέπει προς τα έξω, προς τη θάλασσα. Πιστεύω ότι αυτό τώρα έχει τις πιθανότητες να γίνει. Όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε σελίδα στον Ολυμπιακό, πιστεύω τώρα ότι θα αλλάξει σελίδα και στον Πειραιά»

Δείτε τους πρώτους 90 υποψήφιους












http://www.protothema.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ