16 Απρ 2014

ΣΕ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ



Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο, η συναυλία θρησκευτικής μουσικής, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκο Αμοργιανό.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία το έργο του Μότσαρτ «Ρέκβιεμ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σέργιου Μαγιάτη. Ακολούθησε η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία με τίτλο «Βυζαντινές Φωνές», που έψαλλε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δεν είναι μόνο για τους Πειραιώτες, είναι για όλους τους Έλληνες, για όλους τους επισκέπτες της Ελλάδος. Γιατί η Ελλάδα και ο Πειραιάς είμαστε πολιτισμός.
Άγιες ημέρες, ημέρες Παθών και ημέρες ταπείνωσης για να έρθει το Άγιο Πάσχα. Εμείς, που είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι αγαπούμε τους πάντες, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ανεξαρτήτως ταυτότητας, ανεξαρτήτως χρώματος. Όλους τους αγαπάμε. Και σε αυτό διαφέρουμε. Γι’ αυτό λοιπόν, αυτές τις ημέρες ας «ανοίξουμε» ακόμη περισσότερο την «πόρτα» της καρδιάς μας, να μπει περισσότερος Χριστός, δηλαδή περισσότερη αγάπη. Για τους ανθρώπους πέρασε τα Πάθη και ανέβηκε στο Σταυρό του Μαρτυρίου. Κι εμείς, με όλα μας τα ελαττώματα, τα δικά μας πάθη, τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθούμε κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι.

Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, μας δίνει την ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή Φιλαρμονική, ίσως την καλύτερη που έχει Δήμος στην Ελλάδα. Εργάζεται σκληρά, με υψηλή ποιότητα στο καλλιτεχνικό της έργο και προσφέρει Τέχνη και Πολιτισμό.
Να κλείσω την ομιλία μου, εκφράζοντας μια αισιόδοξη εκδοχή. Και τα χρόνια που θα κυλήσουν, να μην υπάρχει στην πόλη μας κανείς συνάνθρωπός μας που να στερείται την αξιοπρέπειά του.
Να ευχηθούμε ότι ο Πειραιάς και η Ελλάδα θα ξαναβρούν το βηματισμό τους. Να υπενθυμίσουμε στους φίλους μας, ότι δεν είμαστε μόνο μια χώρα που χρωστάει λεφτά, είμαστε και μια χώρα που παράγει πολιτισμό και αυτόν τον εξάγει δωρεάν για όλη την ανθρωπότητα.
Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στον άξιο συνεργάτη μου, Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αμοργιανό για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης συναυλίας.
Καλό Πάσχα. Ο Θεός μαζί μας».

Προλογίζοντας τη συναυλία ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Αμοργιανός, σημείωσε τα εξής:
«Σήμερα που αρχίζει η Εβδομάδα των Παθών γιορτάζει και η Τέχνη κι ο Πολιτισμός σε αυτό το κόσμημα του Πειραιά, το Δημοτικό μας Θέατρο. Μια τέτοια συναυλία δεν θα μπορούσε να μην απευθύνεται σε όλους τους φιλόμουσους, αλλά και πιστούς αυτής της μοναδικής πίστεως και αλήθειας που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, αλλά και σε όλους εμάς βέβαια που υπηρετούμε τη μουσική τέχνη του Μπαχ, του Μότσαρτ, του Ιωάννη Δαμασκηνού.
Για όλους αυτούς που παρακολουθούν από κοντά το έργο και την προσφορά της Δημοτικής Αρχής, δεν θα μπορούσε να μην έχει αναγνωριστεί αυτό που στερηθήκαμε ως πολίτες τόσα χρόνια, δηλαδή μια πόλη πεντακάθαρη, ένα πιάτο ζεστό φαγητό και στέγη για τους πονεμένους συνανθρώπους μας, γιατί και αυτά είναι πολιτισμός.

Σήμερα, είμαστε εδώ, για να μεταφερθούμε σε ουράνιες σφαίρες, μέσα από μια κατανυκτική μελωδική ατμόσφαιρα. Να παρουσιάσω και να καλωσορίσω τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας στο «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σέργιου Μαγιάτη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία με τίτλο «Βυζαντινές Φωνές», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου».
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ