30 Ιουλ 2014

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποποινικοποιήσει την πειρατεία!

Η βρετανική κυβέρνηση αποποινικοποίησε την διαδικτυακή πειρατεία, λαμβάνοντας ωστόσο διαφορετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της...


Πιο συγκεκριμένα, από το 2015 όσοι χρήστες κατεβάζουν (παράνομα) περιεχόμενο όπως παιχνίδια, οπτικοακουστικό περιεχόμενο και λογισμικό, θα λαμβάνουν τέσσερις προειδοποιητικές επιστολές που θα τους εξηγούν ότι οι ενέργειες τους είναι παράνομες.

 Αν αυτές αγνοηθούν, τότε θα λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα, όπως είναι η διακοπή της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο. Το παραπάνω πρόγραμμα φέρει τον τίτλο Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων συνομιλιών μεταξύ των ISPs (πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου), των Βρετανών πολιτικών, καθώς και με τους ιθύνοντες της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου.

Οι μεγαλύτεροι πάροχοι του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι μικρότεροι ISPs της χώρας. Το VCAP, εκτός από την διακοπή των υπηρεσιών του χρήστη, προβλέπει και τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων του αρχείου με σύστημα επιμερισμού.

Βέβαια οι αρμόδιες αρχές θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για να διακόψουν την όποια χρηματοδότηση των file-sharing sites, αλλά φαίνεται να εγκαταλείπεται η νομική επιβολή της διαδικτυακής πειρατείας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ofcom research, σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των downlads στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορά παράνομο περιεχόμενο.

Πηγή



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ