22 Ιουλ 2014

Προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία του ευρύτερου Πειραιά

Με την λήξη του σχολικού έτους ολοκληρώθηκε και το Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και ενημέρωσης για την παχυσαρκία, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του ευρύτερου Πειραιά.


Στόχος του προγράμματος είναι η πρωτογενής πρόληψη των νοσημάτων του στόματος και της παχυσαρκίας με συνδυασμένη παρέμβαση αγωγής υγείας στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και η δευτερογενής πρόληψη με κλινική εξέταση των παιδιών και έγγραφη ενημέρωση των γονέων.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων η οδοντίατρος και νοσηλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι την λήξη της επισκέφτηκαν 17 Δημοτικά Σχολεία και 17 Νηπιαγωγεία σε όλους τους Δήμους της περιοχής, στα οποία φοιτούσαν συνολικά 4015 μαθητές. Το ποσοστό συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν πολύ ικανοποιητικό καθώς εξετάστηκαν συνολικά 2992 μαθητές σε ποσοστό 74,5%.

Στα παιδιά που εξετάστηκαν χορηγήθηκαν ενημερωτικά σημειώματα με οδηγίες προς τους γονείς καθώς και φυλλάδιο για την πρόληψη της παχυσαρκίας από την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας. Επίσης χορηγήθηκαν 596 πιστοποιητικά για την εγγραφή των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο.

Το πρόγραμμα ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά αφού έχουν γίνει ήδη οι ενέργειες για την απαραίτητη αδειοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου σε σχετική δήλωση τόνισε:

«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω της πρόληψης στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία νέων με συνείδηση για την υγιεινή σε όλα τα επίπεδα. Τόσο η προληπτική οδοντιατρική όσο και η προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας αποτελούν πραγματική και ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία του Πειραιά, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Ελπίζουμε ότι αυτή η δράση για πρόληψη και θεραπεία των οδοντιατρικών προβλημάτων και της παχυσαρκίας των μικρών φίλων μας θα συνεχιστεί».


Πάρε μέρος στην μεγάλη κλήρωση του Keratsinivoice και του Femme-Fatale.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ