31 Ιουλ 2014

Ο Άλλος δρόμος για τις συγχωνεύσεις σχολείων...

Μέσα στο καλοκαίρι επιλέχθηκε από το υπουργείο παιδείας να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων  που  είχαν
ανακοινωθεί  τον περασμένο  Μάη. Σύμφωνα με την τότε υπουργική απόφαση,   συγχωνεύονταν 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, και καταργούνταν 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Μεταξύ των σχολείων ήταν και το 5ο και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.


Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών αντιδρώντας στην συγχώνευση οργάνωσαν κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις. Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος ήταν από την αρχή στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών γιατί με τις συγχωνεύσεις υποβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση και πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Στις 27 – 6 – 2014 εκδόθηκε νέα τροποποιητική απόφαση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, η οποία, ωστόσο, ανακαλεί ή αναστέλλει ελάχιστες από τις  συγχωνεύσεις της αρχικής απόφασης με τα δύο σχολεία της πόλης μας να μην αποτελούν εξαίρεση. Τo 5o(12θέσιο) Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 22ο (6θέσιο) Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου συγχωνεύονται και δημιουργείται ένα 14θέσιο σχολείο, υποβαθμίζοντας περισσότερο το δημόσιο σχολείο στην περιοχή μας!

Η νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί επιδεικτικά όλες τις αιτιάσεις και την πραγματικότητα σε κάθε σχολείο, που κατέθεσαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και οι γονείς. Δημιουργεί νέα ερωτηματικά και προκαλεί μεγαλύτερη αγανάκτηση  για τον ελάχιστο αριθμό των ανακλήσεων - αναστολών και την  ακραία και χωρίς κριτήρια επιλεκτικότητά τους, που είναι δείγμα για την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζει τελικά το Υπουργείο τα δημόσια σχολεία και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Είναι προφανές  ότι οι συγχωνεύσεις έγιναν στο «σωρό» με αποκλειστικό στόχο το υποτιθέμενο δημοσιονομικό όφελος. Απόδειξη ότι στη συνέχεια κάποιες από τις συγχωνεύσεις ανακλήθηκαν. Δεν τηρήθηκε ούτε η δέσμευση του Περιφερειακού Διευθυντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ότι θα επισκεπτόταν όλες τις υπό συγχώνευση σχολικές μονάδες για να διαμορφώσει προσωπική άποψη για το αν πληρούν τους όρους συγχώνευσης

Επίσης  σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπήρχαν προτάσεις για συγχωνεύσεις από τις Διευθύνσεις Π. Ε. και τους Δήμους, χωρίς αυτό να παρθεί υπόψη όπως συνέβη στο δήμο μας όπου με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνούσε με τις συγχωνεύσεις.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων, γιατί είναι άδικες, αντιπαιδαγωγικές και πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς. Το ΥΠΑΙΘ δεν μπορεί να παίζει με τα σχολεία και να εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συγχωνεύοντας ή ανακαλώντας κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια αγνοώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ  ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ