29 Σεπ 2014

Η Απάντηση του Δήμου Κερατσινίου στο KERATSINIVOICE για το κλειστό της Ιχθυόσκαλας



Διαβάστε την επιστολή που λάβαμε από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού αθλητισμού του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Καραγιαννάκη Χρήστο…





Κύριοι, η κατάσταση των δημοτικών χώρων άθλησης, όπως και εσείς επισημαίνεται, είναι  ιδιαίτερα δυσμενής. Η πλήρης εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων είναι φανερή  με την πρώτη ματιά. Η διαχείριση του αθλητισμού από την  “αμαρτωλή” ΔΗΚΕΠΑ έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα όλες τις αθλητικές υποδομές στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Έχει ακυρώσει κάθε αθλητική δραστηριότητα του Δήμου μας. Η  διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑ, του προέδρου της και της ανεύθυνης προηγούμενης δημοτικής αρχής, με την εγκληματική αδιαφορία της, έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή. Κατεστραμμένα γήπεδα (αγωνιστικοί χώροι), διαλυμένα δίκτυα φωτισμού, ολοκληρωτική απουσία από τη διαχείριση των αθλητικών χώρων,  αδιαφορία για να προστατευθεί η περιουσία των πολιτών (μηδαμινή φύλαξη των γηπέδων).  Πολλοί αθλητικοί χώροι έχουν εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης και τριτοκοσμικής χώρας (πχ. γήπεδο Δραπετσώνας και γύρω χώρος, γήπεδο 5Χ5 Χαραυγής)
Μέσα σε τριάμισι μόνο χρόνια, η  διοίκηση του κ. Τζανή (Δήμος)  και κ. Θεοδωρακάκου (ΔΗΚΕΠΑ) ρήμαξε τους αθλητικούς χώρους, και το μόνο που σκεπτόταν ήταν η εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων και το ξεπούλημα σε φίλους ιδιώτες των υποδομών (π.χ. Κολυμβητήριο).  Αυτή την εικόνα άφησαν πίσω τους.
Όλο αυτό το διάστημα, την κατάσταση προσπάθησαν να σώσουν οι Σύλλογοι, και σε πολλές περιπτώσεις το κατάφεραν με επιτυχία. Μετατράπηκαν από χρήστες των δημοτικών αθλητικών χώρων, σε διαχειριστές, για να μπορέσουν να τους διατηρήσουν λειτουργικούς και ασφαλείς για τους αθλούμενους.
Σχετικά με το δημοσίευμα. Βέβαια είναι ντροπή να έχει κομμένο αέριο το “Π. Νικολαΐδης”, όπως ντροπή είναι να μην έχει κανένα γήπεδο ποδοσφαίρου τον απαραίτητο φωτισμό. Όπως ντροπή είναι να μην υπάρχει στο Δήμο το παραμικρό αρχείο για τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Όπως ντροπή είναι έξι μήνες μετά το κλείσιμο της ΔΗΚΕΠΑ, να μην έχει φροντίσει  ο κ. Τζανής (πρόεδρος Φάρου) για τη μεταφορά της διαχείρισης των αθλητικών υποδομών στο Δήμο.
Θα περιμέναμε  λοιπόν από μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία, να αποφεύγει τα δημοσιογραφικά βεγγαλικά και να προχωρήσει σε ολόπλευρη και εμπεριστατωμένη διερεύνηση των προβλημάτων που αφορούν τον αθλητισμό στην πόλη μας.
Μέσα από την σελίδα σας δηλώνουμε ότι σαν  νέα δημοτική αρχή, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε μια τέτοια έρευνα. Η επιλογή δική σας…
Τέλος προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, επισημαίνουμε  ότι η νέα δημοτική αρχή στις ελάχιστες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της, και παρ΄ όλο που συμπίπτει με  την έναρξη της νέας αθλητικής σεζόν, καταβάλει κάθε προσπάθεια να καλύψει τα τεράστια προβλήματα που άφησε της η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των προβλημάτων κάθε χώρου, την επιλογή των προτεραιοτήτων (πχ. φωτισμός), όχι με βάση “φιλικές” σχέσεις αλλά ισονομία. Στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων για τη σωστή φύλαξη άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα με την αναμόρφωση του οργανισμού, εντάσσοντας θέσεις φυλάκων. Η αναμόρφωση περιλαμβάνει και θέσεις γυμναστών, γιατρών, καθαριστριών απαραίτητων για την απρόσκοπτη λειτουργία των γηπέδων και γυμναστηρίων. Ήδη με την έγκριση του Τεχνικού προγράμματος 2015 σχεδιάζουμε σημαντικές παρεμβάσεις  - συντηρήσεις σε αρκετούς αθλητικούς χώρους. Παράλληλα κινούμαστε στην άμεση αντιμετώπιση κτιριακών αναγκών (πχ. ISOBOX στο γήπεδο Χαραυγής). Σύντομα θα προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις, για την αποσυμφόρηση στο στάδιο Σιταποθηκών. Ως εδώ όμως γιατί προτιμάμε να υλοποιούμε παρά να υποσχόμαστε.
Τέλος για το συγκεκριμένο πρόβλημα στο γυμναστήριο Π. Νικολαΐδης (κομμένο αέριο), αν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ενδιαφερθεί έγκαιρα πριν το καλοκαίρι σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αναρωτιόμαστε τι ενέργειες έκαναν τους τελευταίους έξι μήνες, και γιατί δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί ;
Εμείς καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τον ορκωτό λογιστή και την οικονομική υπηρεσία για να λυθεί το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Φιλικά
Καραγιαννάκης Χρήστος
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού
Κερατσινίου Δραπετσώνας


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο Αντιδήμαρχος ,αλλά πολύ χειρότερα: Δεν λέει ποιά ήταν ήταν η παρέα που διαχειριζόταν τους Αθλητικούς χώρους από το ένα γραφείο και τους παραχωρούσε όπως συνέφερε τη διοίκηση του Δήμου χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τη γνώμη των Υπηρεσιών . Πατρίκιοι και πληβείοι

Ανώνυμος είπε...

τα προβληματα τα ξερανε πριν βγουνε δημαρχει.αρχισανε την καραμελα του ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη...

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ