23 Σεπ 2014

Μανώλης Καραμολέγκος: «Yιοθέτησε» τη γυναίκα και το παιδί του απαγωγέα του

Ο 55χρονος αρτοβιομήχανος τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στον Μολδαβό κακοποιό με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή του. Προσέλαβε τη σύζυγό του στις επιχειρήσεις του και φροντίζει το παιδί τους

«Αφησέ με ελεύθερο και σου υπόσχομαι πως θα προσλάβω τη σύζυγό σου και θα φροντίσω το παιδί σου»... Με αυτά τα λόγια ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, o επιχειρηματίας που έπεσε πριν από λίγους μήνες θύμα απαγωγής, κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα του Ενζο να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί.

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, ο αρτοβιομήχανος κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον Μολδαβό κακοποιό. Τρέχει τις διαδικασίες ώστε να πάρει η σύζυγος του 37χρονου πράσινη κάρτα ώστε να μπορεί να εργάζεται στις επιχειρήσεις του χωρίς προβλήματα και στηρίζει με κάθε τρόπο οικονομικά την ίδια και το παιδί της. Οσο περίεργο και αν φαντάζει λοιπόν, ένας επιχειρηματίας-θύμα απαγωγής, έχει «υιοθετήσει» τη σύζυγο και το παιδί του απαγωγέα του.

Για όσους γνωρίζουν τον 55χρονο βιομήχανο, ήταν από την πρώτη στιγμή βέβαιοι πως όσα έλεγε εκείνο το παγωμένο βράδυ του περασμένου Ιανουαρίου στον απαγωγέα του, δεν ήταν λόγια του αέρα και ένα ψυχολογικό τρικ για να τον κάνει να λυγίσει και να πάρει την απόφαση να τον ελευθερώσει και να παραδοθεί.




Εκπληκτος ο Μολδαβός απαγωγέας δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι το θύμα του φροντίζει μέχρι σήμερα τη νεαρή σύζυγό του και το παιδί τους 


«Ο Μανώλης Καραμολέγκος ό,τι λέει το εννοεί. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με το θέμα της συζύγου του ανθρώπου που τον απήγαγε», λέει στο «ΘΕΜΑ» άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά και προσθέτει: «Μπορεί μεταξύ απαγωγέα και θύματος κατά τη διάρκεια της ομηρίας να αναπτύσσεται μια ιδιότυπη σχέση συμπάθειας, το λεγόμενο σύνδρομο της Στοκχόλμης, όμως στην περίπτωση Καραμολέγκου άλλοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να… υιοθετήσει τη συγκεκριμένη γυναίκα και το παιδί της».


Τήρησε την υπόσχεση
Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του και αφού είχε ηρεμήσει από την ταλαιπωρία της αρπαγής του, ο κ. Καραμολέγκος άρχισε να σκέφτεται την υπόσχεσή του και να ψάχνει τρόπους προκειμένου να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε στον Μολδαβό απαγωγέα του. Ο δράστης ήταν ήδη προφυλακισμένος και η σύζυγος και το ανήλικο παιδί του θύματα της παράνομης δράσης του. Ετσι λοιπόν σκέφτηκε να προσλάβει στο εργοστάσιό του τη νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία και αφού ήρθε σε επαφή μαζί της ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πρόσληψή της.

Ο κ. Καραμολέγκος ήταν αποφασισμένος να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε στον απαγωγέα του. Αφού λοιπόν το πρόβλημα με την άδεια παραμονής της δεν έχει λυθεί ακόμη, πήρε την απόφαση να ενισχύσει τη σύζυγο του Μολδαβού, εκτός από οικονομικά, με ρουχισμό αλλά και με τρόφιμα. Και αυτό ήταν κάτι που εξέπληξε τόσο τον κακοποιό όσο και την ίδια, αφού, όπως λέει στους δικούς της ανθρώπους, δεν περίμενε ποτέ ότι το θύμα του συζύγου της θα φρόντιζε εκείνη και το ανήλικο παιδί τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι το γεγονός ότι ο αρτοβιομήχανος βοηθάει οικονομικά τη γυναίκα του απαγωγέα του φρόντιζε να το κρατά καλά κρυμμένο και ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της επαφής αυτής. Μάλιστα η νεαρή αλλοδαπή που ζει στο κέντρο της Αθήνας με τον φόβο από τα ελεύθερα μέλη της συμμορίας, δεν θέλει να μιλά για τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον κ. Καραμολέγκο, τη βοήθεια που προσφέρει στην ίδια και το παιδί της αλλά και τα πλάνα που κάνει για τη ζωή της. Αλλωστε η περίοδος κράτησης του προφυλακισμένου συζύγου της έχει παραταθεί, ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση, ενώ όσον αφορά στο τρίτο μέλος της συμμορίας, πληροφορίες λένε ότι μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης έσβησε τα ίχνη του φεύγοντας στο εξωτερικό.


Οταν λύγισε ο Ενζο
Κορυφαία στιγμή της υπόθεσης ήταν όταν ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί. Οπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς, τον βοήθησε πάρα πολύ ότι στη γύρω περιοχή κυκλοφορούσαν πολλά περιπολικά, μια και ακούγονταν οι σειρήνες τους, καθώς και το γεγονός ότι για περίπου δύο ώρες ο Μολδαβός καλούσε στο τηλέφωνο τους συνεργούς του και δεν τους έβρισκε. Τότε ήταν που ο κ. Καραμολέγκος αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Επιασε κουβέντα με τον απαγωγέα για τη ζωή του και όταν η αφήγηση στράφηκε στη γυναίκα του και την οικογένειά του, άρχισε να λυγίζει καθώς αντιμετώπιζε, όπως είπε, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο για να δεχθεί να απελευθερώσει τον 55χρονο αρτοβιομήχανο και μαζί κάνοντας οτοστόπ να φτάσουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας. Οπως αποκάλυψε στους δικούς του ανθρώπους, εκείνη τη στιγμή ήταν που γύρισε και με απόλυτα πειστικό τρόπο τού είπε: «Ακου να δεις, άφησέ με ελεύθερο και σου υπόσχομαι πως θα προσλάβω τη σύζυγό σου και θα φροντίσω το παιδί σου. Είμαι άνθρωπος με γνωριμίες και να μην ανησυχείς για τίποτα». Τότε ο Μολδαβός έδειξε σιγά-σιγά να κάμπτεται...


Λίγες ώρες νωρίτερα...
Στην κατάθεσή του ο κ. Καραμολέγκος περιέγραψε με λεπτομέρειες κάθε λεπτό της απαγωγής του. Ηταν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να δει τι συνέβαινε με τον «τραυματία» ντελιβερά στο σκηνοθετημένο τροχαίο του Γέρακα.

Τότε οι απαγωγείς τον χτύπησαν στο κεφάλι και χωρίς να τον δέσουν και να τον φιμώσουν τον πέταξαν  στο πορτμπαγκάζ της μαύρης Mercedes.

Στην προσπάθειά του να ελευθερωθεί, άρχισε να ξηλώνει πολλά από τα καλώδια που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μαύρου οχήματος. Ετσι, χωρίς να γνωρίζει, εκτός από τα καλώδια των φώτων κατέστρεψε και αυτά που ανοίγουν το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ετσι, όταν οι απαγωγείς σταμάτησαν σε μια ερημιά του Αγίου Στεφάνου για να τον βγάλουν από εκεί και να τον φυλακίσουν στο κλεμμένο ταξί Skoda Octavia, η ηλεκτρονική κλειδαριά είχε βγει off...

Οι απαγωγείς πανικοβλήθηκαν και ένας είχε την ιδέα να βάλουν φωτιά και να πυρπολήσουν τη Mercedes για να σβήσουν όλα τα ίχνη τους. Ο κ. Καραμολέγκος τους άκουσε και δείχνοντας απόλυτα ψύχραιμος άρχισε να τους μιλάει και τελικά τους έπεισε να μην κάψουν το αυτοκίνητο. Ετσι με έναν κόφτη άνοιξαν τον πορτμπαγκάζ, τον έβαλαν στο κλεμμένο ταξί και τον οδήγησαν στο κρησφύγετό τους στην Κερατέα.

Παράλληλα τηλεφώνησαν στους ανθρώπους του οικογενειακού του περιβάλλοντος ζητώντας τους 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
http://www.protothema.gr/

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ