22 Οκτ 2014

Στο μικροσκόπιο 25.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν μπει 25.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους δήμους.



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στις απολύσεις όσων έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο, χωρίς να καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να καταλάβουν μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το 2015 και θα απομακρυνθούν όσοι έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Έθνος, δήμαρχοι με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστές στο Δημόσιο και κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δημιουργήσει μέτωπο κατά των απολύσεων, ζητώντας να μην απομακρυνθεί κανένας υπάλληλος από τη θέση του, στον βαθμό που εργάζεται χρόνια, ακόμη κι αν διαπιστωθούν παρατυπίες κατά την πρόσληψή του που έγινε πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον δήμαρχο Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Χρήστο Βρεττάκο για τον έλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων του δήμου που μονιμοποιήθηκαν. 

Ο Κ.Μητσοτάκης έδειξε στον δήμαρχο έκθεση του ΑΣΕΠ που δείχνει ότι 27 από τις μονιμοποιήσεις του συγκεκριμένου δήμου έγιναν παράνομα.

Τον δήμαρχο συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνης, του ΚΚΕ, Δ.Μανωλάκου, της ΔΗΜΑΡ, Μ.Γιαννακάκη και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος. 

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου ζήτησε από τον υπουργό να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για τους 27 εργαζόμενους του εν λόγω δήμου, προκειμένου να μην απολυθούν.


Newsroom ΔΟΛ



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ