23 Οκτ 2014

Ποιες περιοχές κρύβουν θησαυρό αξίας 30 δισ. ευρώ

Τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης έως και εννέα δημόσιων ορυχείων και 20 δημοσίων μεταλλείων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας μετά την ολοκλήρωση του έργου της καταγραφής και της ψηφιακής αποτύπωσης των 114 Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων και των 22 Δημόσιων Εκτάσεων Βιομηχανικών Ορυκτών που υπάρχουν στη χώρα.


Το έργο παρουσίασε σε κλειστή εκδήλωση στο Υπουργείο η ειδική επιτροπή αξιολόγησης, που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε συστηματική καταγραφή των δημόσιων μεταλλείων και ορυχείων.

Από το σύνολο των περιοχών που εντοπίστηκαν, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται στη Βόρειο Ελλάδα και μία στην Κρήτη, τα πιο ώριμα για παραχώρηση μέσω διαγωνισμών είναι τα εννέα ορυχεία, αλλά οι προκηρύξεις για όλα ή για ορισμένα από αυτά θα προχωρήσουν, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας υπολογίζεται από το ΙΓΜΕ σε 30 δισ. ευρώ χωρίς τους υδρογονάνθρακες. 


http://www.zougla.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ