23 Οκτ 2014

Ναζιστικό υποβρύχιο με το... πλήρωμα βρέθηκε ανοικτά της Β.Καρολίνας

Ένα από τα υποβρύχια της ναζιστικής Γερμανίας που βυθίστηκε σε μία από τις μάχες του Ατλαντικού πριν από 72 χρόνια, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.


Το γερμανικό υποβρύχιο U-576 βρέθηκε ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, σε κοντινή απόσταση από το αμερικανικό εμπορικό πλοίο Bluefields - μέρος της αμερικανικής νηοπομπής 24 πλοίων που κατευθυνόταν από τη Βιρτζίνια στη Φλώριδα στις 14 Ιουλίου του 1942.

Εκείνη την ημέρα, το U-576 εξέπεμψε σήμα στα γραφεία της κατεχόμενης Γαλλίας για να επιστρέψει στην βάση του καθώς είχε υποστεί ζημιές από την μεγάλη περιπολία του στις θάλασσες για ένα μήνα, όπου δεν είχε καταφέρει να βυθίσει κάποιο αμερικανικό πλοίο, που ήταν και ο στόχος του.

Στο ταξίδι της επιστροφής, το υποβρύχιο συνάντησε την αμερικανική νηοπομπή και εξαπέλυσε τορπίλες που χτύπησαν και βύθισαν το Bluefields. Λίγο αργότερα αεροσκάφη του Ναυτικού βομβάρδισαν το U-576 το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο- με 45μελές πλήρωμα - μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα δύο ναυάγια παρέμεναν στο σκοτάδι του ωκεανού επί 72 χρόνια, μέχρι τον εντοπισμένο τους την Τρίτη, από ερευνητικά σκάφη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Τα ναυάγια θεωρούνται πολεμικά και προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο καθώς αποτελούν μέρος ιστορικής μελέτης.


http://www.news.gr/

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ