30 Οκτ 2014

Οι Αμερικανοί και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ πετρέλαια! Τι επιζητούν οι ΗΠΑ;;;

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε προ δύο μηνών ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν ήταν ούτε τυπικό, ούτε εθιμοτυπικό. Είχε σχέση με τους υδρογονάνθρακες και ο συνομιλητής του ήθελε με επίσημο τρόπο να του δηλώσει πως οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται έντονα για τις έρευνες στην περιοχή.


Όπως σημειώνει το capital.gr, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το επικείμενο ταξίδι του κ. Μανιάτη στις ΗΠΑ. Οι επαφές που θα έχει ο ΥΠΕΚΑ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις σεισμικές καταγραφές στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Ο ΥΠΕΚΑ αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δει και να παρουσιάσει σε εκπροσώπους μεγάλων αμερικανικών oil & gas εταιρειών τα μέχρι τώρα ευρήματα αλλά και τους σχεδιασμούς της χώρας για τον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Κάποιες πληροφορίες μιλάνε για πάνω από 40 εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Το περίγραμμα των επαφών που έχουν προγραμματιστεί δείχνει ότι εκτός από το επενδυτικό υπάρχει και έντονο πολιτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές έρευνες και γενικότερα για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε, εκτός από τον υπουργό Ενέργειας της αμερικανικής κυβέρνησης, ο κ. Μανιάτης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα ενέργειας, και όπως εξήγησε χθες σε ενημέρωση ο Έλληνας υπουργός, η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και των εξελίξεων στην Κύπρο.

Σε σχέση με τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, πάντως, αξίζει να θυμίσουμε ότι -όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κεφάλαιο»- ήδη υπάρχει και το πρώτο απτό δείγμα ενδιαφέροντος, και μάλιστα από τη μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, την ExxonMobil, η οποία και αγόρασε το πακέτο των σεισμικών της PGS καταβάλλοντας ένα ποσό που ξεπερνά τα 5 εκατ. δολάρια.

Πηγή: iefimerida.gr


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ