30 Οκτ 2014

Ανεβάζουν ταχύτητες οι Κινέζοι στον Πειραιά

Αύξηση των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά της τάξης του 17,1% ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Cosco Pacific, η μητρική της ΣΕΠ ΑΕ που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα από τους προβλήτες της στο Ικόνιο πέρασαν 754.876 TEU ενώ συνολικά κατά το πρώτο 9μηνο του 2014 ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τα 2.225.400 TEU.

Ο ρυθμός αύξησης της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το σύνολο του 9μηνου διαμορφώνεται έτσι στο+23,3%. Κύκλοι της ΣΕΠ ΑΕ σημειώνουν πως η αύξηση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν υπήρχε η επιπλέον δυναμικότητα που θα προσθέσει η νεα επένδυση της Cosco στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ στα πλαίσια του λεγόμενου φιλικού διακανονισμού ο οποίος εχει πάρει το δρόμο της έγκρισης από την γενική συνέλευση του ΟΛΠ και την Ολομέλεια της Βουλής. Και αυτό διότι η θυγατρική της Cosco λειτουργεί ήδη κοντά στα όρια της πλήρους δυναμικότητά της με δεδομένα τα μεγέθη του λιμανιού ως εχουν σήμερα.

Σημειώνεται πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της διακίνησης στον Πειραιά είναι από τους υψηλότερους των λιμανιών της Cosco Pacific διεθνώς καθώς συνολικά η Cosco στο 9μηνο είδε τον όγκο να αναπτύσσεται κατά 9,6%  (έναντι 23,3% στον Πειραιά) και στο τρίμηνο κατά 8,7% (έναντι 17,1%).

Η. Γ. Μπέλλος


Πηγή:www.capital.gr



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ