21 Δεκ 2014

ΏΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΠΗΛΙΑΔΗ υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου στις εκλογές

της 18/05/2014 με το συνδυασμό «Αττική με το ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ».

Η μικρή μας Πολιτεία δεν έχει ανάγκη από πολλά λόγια. Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για να περιγραφεί η άσχημη κατάσταση, στην οποία
βρίσκεται το Πέραμα.

Και μόνο το γεγονός, ότι αποτέλεσε focus διεθνούς προβολής σε θέματα ανέχειας, ως αποτέλεσμα της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης μιλάει από μόνο του. Η συνολική ανεργία ανέρχεται κοντά στο 60% και η νεανική ανεργία στο 80%, χρειάζονται πρωτοβουλίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης για τους πολίτες, ώστε αυτοί να μην οδηγούνται σε από απονενοημένες αδιέξοδες επιλογές. Αν μη τι άλλο χρειάζεται μια καλά σχεδιασμένη δέσμη κοινωνικών παρεμβάσεων, που να επουλώνει τον ανθρώπινο πόνο από την ανεργία, την ανέχεια και την απόγνωση. 

Η αυτοδιοίκηση πανελλαδικά διαδραμάτισε ένα καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο ο Δήμος μας βρισκόταν πάντα σε αδυναμία. Η οικονομική του δυσπραγία και αδυναμία τον εμπόδιζε να ανταποκριθεί σε κοινωνικές απαιτήσεις και προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Στη δίνη της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας ο Δήμος Περάματος βρέθηκε ο ίδιος σε άσχημη κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και σήμερα.
Ωστόσο υπάρχουν περιθώρια αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης, μέσω των κατάλληλων Προγραμμάτων Χρηματικής Στήριξης, παραδειγματικά τον Αύγουστο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (στο οποίο ήμουν παρών) με τον τότε Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολύπλευρο και χρηματοδοτούμενο ύψους 320.000€ για το Πέραμα.

Βασικοί άξονές του ήταν:
  • Επίδομα Θέρμανσης για τα σχολεία,
  • εξασφάλιση Αθλητικού Εξοπλισμού των σχολείων,
  • Κοινωνική Διδασκαλία Λυκείου,
  • εξασφάλιση δεκατιανού και πρωινού στους υποσιτιζόμενους μαθητές,
  • λειτουργία Ακαδημίας Πολιτών με την ύπαρξη Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας &   Ομαλής Επανένταξης στην Αγορά,
  • Δίκτυο Διανομής Τροφίμων,
  • λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου,
  • λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου & Φαρμακείου,
  • λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου,
  • λειτουργία Κοινωνικού Βρεφονηπιακού Σταθμού με το δεδομένο, ότι λειτουργεί ένας μόνο Κρατικός Σταθμός και εν κατακλείδι
  • αξιοποίηση του χώρου της αποκατεστημένης χωματερής στο Σχιστό.
       Είναι φανερό και μόνο από την ανάγνωση των αξόνων δράσης, ότι επρόκειτο για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αντιμετώπιζε την ανισότητα στη μαθητική κοινότητα, συνέβαλε στη δημιουργία νέων θέσεων, ενίσχυε την κοινωνική ανοχή, εμπλούτιζε τη γνώση και την πολιτιστική κουλτούρα και βοηθούσε στη σίτιση παιδιών, οικογενειών κ.ά. Είναι δε σημαντικό, ότι είχαν διασφαλιστεί οι πόροι από την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα για τη χρονική διάρκεια 2014-2020. Το προηγούμενο διάστημα αυτό το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε, δε θα αναζητήσω τις αιτίες.
Η ουσία είναι μία:
Το Πέραμα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει τέτοιες ευκαιρίες/δυνατότητες. Η νέα Δημοτική Αρχή συνεργατικά με τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας, ας το υλοποιήσουν. Έχουν όλη τη δυνατότητα, αφού όλος ο σχεδιασμός έχει προετοιμαστεί.
Ας μην καθυστερήσει….

Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές και το 2015 να είναι καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη για όλους μας…
Με εκτίμηση, Γεώργιος Σωπηλιάδης.  



http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ