22 Δεκ 2014

Αυτά θα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΟΜΑΤΑ) σε Πειραιά και Αθήνα

Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Εντονη είναι από την προηγούμενη εβδομάδα η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, ύστερα από εντολή του Μαξίμου, το κεντρικό επιτελείο της Συγγρού ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους. Την ώρα που η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια φαίνεται να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού,

στο επίκεντρο των εν λόγω διεργασιών έχει τεθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.,διαδικασία η οποία, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, θα κινηθεί στην ίδια λογική με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Οι λίστες θα διαμορφωθούν με βάση τις τοπικές κοινωνίες, ανανεώνοντας παράλληλα το πολιτικό προσωπικό του κόμματος, έτσι ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις», αναφέρει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας.

Οι πληροφορίες των «Παραπολιτικών» λένε πως μέχρι και τις 29 του μηνός θα είναι έτοιμο μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια, έτσι ώστε, αν τελικά δεν καταστεί εφικτό να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μην έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ετσι, η Ν.Δ. έχει ήδη βρει πολλά από τα ονόματα που θα δώσουν τη δύσκολη μάχη του σταυρού σε όλη την Ελλάδα.

Α' ΑΘΗΝΑΣ

Στην Α’ Αθήνας θα επιστρέψει, όπως όλα δείχνουν, η Ντόρα Μπακογιάννη, καλύπτοντας μέρος από το κενό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες. Στην ίδια Περιφέρεια θα είναι όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ακόμα, εκεί τη μάχη θα δώσουν και οι νυν βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Νικήτας Κακλαμάνης και Θάνος Πλεύρης, ενώ αίνιγμα αποτελεί ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Νέα υποψηφιότητα είναι πιθανόν να έχουμε από τον δημοσιογράφο Νίκο Χιδίρογλου, που στις προηγούμενες εκλογές ήταν στη Β΄ Αθηνών, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, που πήρε τη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη. Στην Α’ Αθηνών θα κατέβει και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο στην ίδια εκλογική περιφέρεια να είναι υποψήφιος και ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, αν και το όνομά του έχει ακουστεί και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ

Στην Περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος. Εκεί θα κατεβούν οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου και Θανάσης Μπούρας. Το ψηφοδέλτιο θα ανανεωθεί με τον νεαρό δικηγόρο Γιώργο Κώτσηρα, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά και την Κατερίνα Καβέτσου

Στην Α’ Πειραιά υποψήφιος θα είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, Κώστας Κατσαφάδος. Πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Παναγιώτη Μελά, από τη στιγμή που θα ψηφίσει για Πρόεδρο, ενώ μία θέση στο Κοινοβούλιο θα διεκδικήσει και η Ζωή Ρούσσου. 

Στη Β’ Πειραιά υποψήφιοι θα είναι οι Γιάννης Τραγάκης, Τάσος Νεράντζης και Φαήλος Κρανιδιώτης, καθώς και η νεαρή Ελένη Κριτσιδήμα. Να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια ασκεί πιέσεις και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, που απέτυχε να εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος Πειραιά.

Σκληρές μάχες στη Β’ Αθήνας

Η μισή… Ελλάδα από άποψη πληθυσμού είναι η Β’ Αθηνών, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Νέα Δημοκρατία, αν βγει δεύτερο κόμμα, εκεί θα εκλέξει από επτά έως εννιά βουλευτές. Στις λίστες θα είναι όλοι οι νυν βουλευτές και υπουργοί. Ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο υπ. Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ο υπ. Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, η υφυπ. Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπ. Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και οι κυρίες Άννα Καραμανλή και Τάνια Ιακωβίδου. Στην εξίσωση θα προστεθούν με πολλές αξιώσεις οι Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, με αξιόλογο κυβερνητικό έργο από την υπουργική τους θητεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος, αλλά και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που «μετακομίζει» από τα Γιάννενα. Από τη νέα γενιά, μάχη θα δώσουν ο απόφοιτος του Πολυτεχνείου Βασίλης Αξιώτης, από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και η Ζωή Ράπτη. Ερώτημα παραμένουν οι προθέσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, όπως και το τι θα κάνει η Αλεξάνδρα Πάλλη, που είχε μπει στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν και προσχώρησε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.


http://www.parapolitika.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ