22 Δεκ 2014

Ν. Οικονομάκης: Οι λεωφόροι και οι… σκοτεινές γωνίες ...

Παρακολουθούσα, προχθές , με αμηχανία τις ουρές στις τράπεζες της πόλης. Δεκάδες συμπολίτες όλων των ηλικιών περίμεναν με υπομονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να έρθει η σειρά τους και να εξυπηρετηθούν.
Άλλος για να πάρει και άλλος για να δώσει χρήματα. Βαριά, συννεφιασμένα πρόσωπα, χωρίς όρεξη για πολλές κουβέντες.


Σκεπτόμουν ότι η βασική ιδέα πίσω απ' όλα αυτά τα καθημερινά, είναι «να αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και να βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση».
Από το Μάιο του 2010 η Ελλάδα ζει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», στο όνομα της οποίας η κρατική εξουσία μπορεί να δρα σε καθεστώς ατιμωρησίας, καθώς οι νομικοί περιορισμοί για τους «πάνω» αλλά και οι προστασίες των «κάτω» δεν ισχύουν πλέον.


Ο νόμος, ακόμη και η εθνική κυριαρχία, υποχωρούν μπροστά στο εμφανιζόμενο ως μεγαλύτερο διακύβευμα, που είναι η... σωτηρία της χώρας. Τελικά, όμως, η Ελλάδα δε σώζεται ούτε ως οικονομία ούτε ως ανεξάρτητη χώρα.
Επομένως, για ποιον κοινωνικό δεσμό να μιλήσουμε, όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν κατακλύσει το δημόσιο χώρο; Πολύ περισσότερο, όταν όλοι μας δεν πληρώνουμε το ανάλογο τίμημα και περισσότερο οι βο(υ)λευτες μας .
Αναλογιζόμουν, λοιπόν, ότι οι εξαιρέσεις, οι άνθρωποι δηλαδή που δε διαθέτουν τα «κλειδιά» για να προσαρμοστούν, είναι ένα παράδειγμα που χρειάζεται να βρίσκεται συνέχεια στην επιφάνεια.


Είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα το ποια θέση δίνεις σ’ αυτούς που δεν κυκλοφορούν στις λεωφόρους της κοινωνίας, αλλά στα μικρά δρομάκια της.
Τρανό παράδειγμα ο βο(υ)λευτης με τις περιβόητες καταγγελίες περί χρηματισμού του μας είπε ότι γνώρισε τον ειδικό σύμβουλο του προέδρου για να του διεκπεραίωση το δάνειο που είχε πάρει στο σπίτι του<< άκουσον - άκουσον >>να αρχίσει η αποπληρωμή μετά από 10 χρόνια !!! και με κάποιο τρόπο ( διά μαγείας ) να τα γλιτώσει και αυτά οπότε πάνε υπέρ πίστεως εάν είναι δυνατόν!!!
Τελικά λέει τα κατάφερε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ο αθεόφοβος δεν γύρισε να πει στο ταλαίπωρο λαό μας πως τα κατάφερε να κάνουμε και εμείς το ίδιο !!!
-Τον πονηρούλη τον καραγκιοζοπαίχτη σαν γελοίος που είναι ( συγνώμη κωμικός ).




Εσύ κορόιδο λαέ βρες τρόπο να πληρώσεις τα δάνεια του σπιτιού σου και να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου αφήνοντας τον καραγκιοζοπαίχτη να έχει το θράσος να μας κάνει πνεύμα ότι ΜΟΝΟΣ του έσωσε το σπιτάκι του !!!
- Άκουσα από τον καραγκιοζοπαίχτη ότι έδωσε 5000€στο ειδικό σύμβουλο του προέδρου για επένδυση και του επέστρεφε 800 €, 500€,800€, αλήθεια αυτά είναι δηλωμένα στο <ποθεν έσχες του> για τα βούτηξε μαύρα ;
- Αλήθεια φίλοι μου αναλογίζεστε τι θα ακούσουμε όταν δοθεί η εντολή να απομαγνητοφωνηθούν οι διάλογοι και από τις δυο πλευρές του καραγκιοζοπαίχτη και του κολλητού του, ειδικού συμβούλου του πρόεδρου του καραγκιοζοπαίχτη τα τελευταία δυο χρόνια ;
- Ομολογεί ο πανίβλακας καραγκιοζοπαίχτης δημοσία ότι αυτός διέπραξε το αδίκημα τις μαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών και για να μην κατηγορηθεί το έδωσε σε ένα άλλο κωμικό να το(ν) παίξει .
- Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί ο καραγκιοζοπαίχτης και ο ειδικός σύμβουλος του καραγκιοζοπαίχτη αποκαλούσε ο ένας τον άλλο ΚΟΥΜΠΑΡΟ;
Μήπως υπάρχει κάποια κουμπαριά μεταξύ τους η επρόκειτο να γίνει με την υποψήφια σύζυγο του καραγκιοζοπαίχτη;


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ