30 Ιαν 2015

Όλα όσα ειπώθηκαν στη δίκη Μαρινάκη-Θεοδωρίδη!

Όπως είναι ήδη γνωστό, η απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για την υπόθεση της παρουσίας των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης, θα ανακοινωθεί την Δευτέρα το πρωί.


Οι δύο παράγοντες των «ερυθρολεύκων» δικάστηκαν εκ νέου μετά την έφεση του εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης αθωωτικής –λόγω αμφιβολιών- απόφασης, ενώ θυμίζουμε ότι είχαν κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων και συγκεκριμένα ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του τελικού του 2013.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30/1 και είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον! Η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε λέγοντας «πέσατε στην περίπτωση! Δεν έχουμε ιδέα από ποδόσφαιρο»! Ωστόσο η συνέχεια περιελάμβανε εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ της έδρας και των μαρτύρων, ενώ η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τα μέλη του δικαστηρίου να πιέζουν ασφυκτικά τους μάρτυρες ώστε να βγάλουν σωστά και ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο εκείνου του τελικού.

Από τα αξιοσημείωτα των όσων κατέθεσαν οι μάρτυρες, είναι ότι άπαντες παραδέχτηκαν ότι παραβιάστηκε ο κανονισμός και το εμφάνισαν αυτό ως κάτι… συνηθισμένο!

Οι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, Βασίλη Δημακόπουλο και Σταύρο Γεωργόπουλο, ενώ απουσίαζαν οι μάρτυρες, Γιάννης Καϋμενάκης και Σταύρος Μάνταλος.

Οι υπόλοιποι έδωσαν κανονικά το παρών και το SDNA σας παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν…


-ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΧΟΣ (διαιτητής τελικού):

«Ο υπεύθυνος ασφαλείας, ο κ. Μπουτζιώλης, μας είπε ότι ήθελε ο κ. Μαρινάκης να έρθει για ένα χαιρετισμό. Αυτό που μας είπε ο κ. Μαρινάκης ήταν: «Καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα». Δεν ήταν κάτι αξιόποινο ώστε να μην δώσουμε άδεια να μπει. Αυτή τη φράση την λένε όλοι. Συνήθως οι παράγοντες έρχονται στην αρχή. Δώσαμε την άδεια γιατί δεν ήταν κακό να έρθει να μας ευχηθεί».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Και μόνο που θα δει κάποιος τον Μαρινάκη μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε. Μπορεί ο Μαρινάκης να θέλει να δώσει χρήματα. Να σας βάλει 50 χιλιάρικα στην τσέπη. Γιατί το επιτρέψατε να έρθει;».

«Το τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας είναι δικό του θέμα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δεν αρκεί να είστε τίμιος, πρέπει και να φαίνεστε τίμιος. Στα 500 μέτρα απόσταση έπρεπε να τους έχετε ώστε να μην δώσετε δικαιώματα».

«Γενικά δεν πρέπει να μπαίνει κανείς, το λέει και ο κανονισμός, αλλά δεν έγινε κάτι μεμπτό».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Το λέει ο κανονισμός και εσείς τον παραβλέπετε;».

«Ο κανονισμός λέει πολλά πράγματα. Αλλά ποδόσφαιρο είναι. Δεν έγινε κάτι μεμπτό».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Εσείς τιμωρηθήκατε πειθαρχικά για την διαιτησία σας;».

«Τιμωρήθηκα. Εγώ και ο Τριτσώνης δεν παίξαμε για τέσσερις μήνες. Έκανα ένα λάθος σε ένα πέναλτι υπέρ του Αστέρα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Γιατί ο Μαρινάκης σας είπε να παίξετε 50-50; Δεν παίζατε 50-50; Δεν ήταν καλή η διαιτησία σας; Τι του απαντήσατε όταν σας το είπε;».

«Του είπαμε “ευχαριστούμε πολύ”».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Μα το “παίξτε 50-50” είναι προστακτική. Γιατί δεν τον ρωτήσατε “δεν παίζουμε δίκαια”;».

«Είναι κάτι συνηθισμένο. Το λένε όλοι. Μας παροτρύνουν για το αυτονόητο».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Αυτό δεν σας προσβάλει; Μήπως το 50-50 που σας είπε, λειτούργησε έτσι ώστε να μην δώσετε το πέναλτι; Σας δημιούργησε κάποια ανασφάλεια;».

«Ούτε καν το είδα το πέναλτι. Δεν αισθάνθηκα ότι με απειλεί κανείς».


-ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ (επιπρόσθετος διαιτητής τελικού):

«Απαγορεύεται από τον κανονισμό αλλά συνηθίζεται να έρχονται οι παράγοντες. Η παρουσία τους στα αποδυτήρια δεν ήταν απειλητική. Αυτό που μας είπαν είναι το πιο απαλό, το πιο σύνηθες που λέγεται. Δεν είμαι στο μυαλό του για να ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο. Ίσως γιατί δεν είχε έρθει στην αρχή. Θεωρώ ότι ένας διαιτητής, σε τέτοιο επίπεδο, δεν επηρεάζεται.

Τιμωρήθηκα για 4-5 μήνες, αν και βέβαια μεσολαβούσε καλοκαίρι. Ήταν ένα λάθος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Αλλά λάθη συμβαίνουν δεκάδες στα γήπεδα. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, ούτε στην επίσκεψη, ούτε στα λόγια του κ. Μαρινάκη».


-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ (βοηθός διαιτητή τελικού):

«Την ώρα που ήρθαν οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης εγώ ήμουν στο μπάνιο. Άκουσα πάντως να την λένε τη φράση αυτή που είπαν οι συνάδελφοί μου. Συνηθίζεται να έρχονται και στα μισά του αγώνα. Έχει συμβεί πολλές φορές».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Εδώ σας κάνει μια προτροπή πάντως».

«Όπως το πάρει ο καθένας. Είναι ανάλογα με τον τρόπο που λέγεται η φράση. Αν θεωρήσουμε ότι μας προσβάλει ή μας απειλεί, το γράφουμε στο φύλλο αγώνα. Θεωρήσαμε ότι δεν ήταν κάτι αξιόλογο για να καταγραφεί.

Επειδή έγινε ένα λάθος στον αγώνα, μπορεί να συνδεθεί με οτιδήποτε. Και στην αρχή να ερχόταν ο κ. Μαρινάκης, πάλι θα συνδεόταν. Αν δεν γινόταν το λάθος δεν θα ασχολιόταν κανείς με την επίσκεψη. Ο κ. Καϋμενάκης είπε αυτά που είπε επειδή έχασε η ομάδα του. Δεν επηρεάστηκε η εξέλιξη του αγώνα επειδή έγινε αυτή η επίσκεψη στο ημίχρονο».


-ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ (παρατηρητής ΔΕΑΒ):

«Κανονικά εμείς πρέπει να κυκλοφορούμε παντού. Αλλά συγκεκριμένα για αυτόν τον αγώνα, η ΕΠΟ δεν μας επέτρεψε να μπούμε στον χώρο των αποδυτηρίων. Προφανώς δεν είχαν αυτό το δικαίωμα. Νομίζω υπάρχει σχετική απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Είναι θέμα των διαιτητών αν θα επιτρέψουν σε κάποιον να μπει. Αν ήταν κάποιος που ήθελε να απειλήσει, δεν θα ζήταγε άδεια. Θα έμπαινε κατ’ ευθείαν μέσα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν συνέβη τίποτα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Το να πάει κάποιος στο ημίχρονο, είναι κάτι που συνηθίζεται;».

«Απ’ ότι άκουσα, πήγαν να ευχηθούν καλή επιτυχία. Και στην αρχή και στο ημίχρονο μπορείς να πεις καλή επιτυχία. Το να πας στο ημίχρονο είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Τώρα, με πιο σκεπτικό τους είπε να παίξουν 50-50, δεν το γνωρίζω. Μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ήσυχος ο αγώνας και δίκαιη η διαιτησία».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δεν θα έπρεπε να αφήσουν κανέναν να μπει»!

«Πιστεύω ότι και οι δύο παράγοντες θα το έχουν μετανιώσει γιατί εκτίθενται με αυτό τον τρόπο. Οι διαιτητές θα έπρεπε να το γράψουν στο φύλλο αγώνα αν έκριναν ότι ήταν κάτι σημαντικό».

ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: «Εσείς είχατε εισαγγελική εντολή να είστε σε όλους τους χώρους;».

«Δεν ξέρω αν υπήρχε εισαγγελική εντολή (σ.σ. η φράση αυτή έκανε έξαλλο το μέλος του τριμελούς εφετείου που έκανε την ερώτηση και έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις και σε υψηλούς τόνους προς στον κ. Βούλγαρη).

Αυτό που ξέρω είναι ότι μπορούμε να είμαστε παντού, αλλά η ΕΠΟ δεν μας θέλει. Προφανώς επειδή γράφουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν. Δεν ξέρω γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει να τα γράφουμε».

(σ.σ. Στο σημείο εκείνο, ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, προσκόμισε διάταξη του αθλητικού Νόμου και εγκύκλιο του εισαγγελέα ότι οι παρατηρητές της ΔΕΑΒ μπορούν να έχουν πρόσβαση παντού εκτός από τον χώρο των αποδυτηρίων).

Ο κ. Βούλγαρης έκλεισε την κατάθεσή του λέγοντας το εξής: «Αν θέλει κάποιος παράγοντας να επηρεάσει διαιτητή, δεν θα ζητούσε άδεια για να μπει».


-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΑΚΟΣ (αστυνομικός):

Στο ημίχρονο εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωρίδης και ζήτησε να μπει στα αποδυτήρια. Ρώτησε τον σεκιούριτι που είχε εκεί η ΕΠΟ και του επετράπη η είσοδος. Δεν κάθισε ούτε ένα λεπτό, έφυγε και επέστρεψε με τον κ. Μαρινάκη. Μπήκαν και οι δύο μέσα.

Εμάς τότε μας απομάκρυνε ο επικεφαλής μας. Δεν γνωρίζω τον λόγο. Μας είπε “τραβηχτείτε πιο κει”. Δεν το γνωρίζω το όνομα του επικεφαλής μας εκείνη την ημέρα. Πέρα από αυτό δεν γνωρίζω κάτι άλλο. Ούτε τι ειπώθηκε. Δεν κάθισαν πάντως πολλή ώρα. Απ’ όσο γνωρίζω, δεν επιστρέπεται κάποιος να επισκεφτεί τους διαιτητές».


-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ (αστυνομικός):

(σ.σ. είπε τα ίδια με τον Νάκο και πρόσθεσε) «Ο σεκιούριτι της ΕΠΟ που ήταν εκεί δεν φόραγε στολή, αλλά κανονικά ρούχα. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε εκεί. Πάντως ζητήθηκε άδεια για να μπουν».


-ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΤΖΙΩΛΗΣ (υπεύθυνος ασφαλείας ΕΠΟ-μάρτυρας υπεράσπισης):

«Ο κ. Μαρινάκης μου είπε στο ημίχρονο ότι θέλει να χαιρετήσει τους διαιτητές επειδή δεν είχε πάει στην αρχή. Τους είπε αυτά που σας είπαν οι διαιτητές. Ήμουν μπροστά.

Για μένα καλά έκανε και πήγε, γιατί δεν τους είχε χαιρετήσει. Είχε και διαπίστευση και μπορούσε να είναι στον χώρο των αποδυτηρίων. Τελικός κυπέλλου είναι, δεν υπάρχει κανονισμός. Είθισται να παραβιάζεται ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις. Είθισται να χαιρετούν τους διαιτητές και καλά έκανε και πήγε.

Οι συγκεκριμένοι διαιτητές είναι διεθνείς. Αγωνίζονται σε γήπεδα με 50 και 60 χιλιάδες ανθρώπους. Δεν επηρεάζονται έτσι οι διαιτητές. Αν θέλουν να τους επηρεάσουν, τους απειλούν.

Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ δεν μπορεί να μπαίνει στα αποδυτήρια. Οι παράγοντες μπορούν, έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο».


(σ.σ. Οι δικηγόροι των Μαρινάκη-Θεοδωρίδη κατέθεσαν δημοσιεύματα από άλλα παρόμοια –κατά την κρίση τους- περιστατικά με παράγοντες και διαιτητές, όπως ο Μάλαμας Τεβεκέλης στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, καθώς και των Τάκη Φύσσα και Ζήση Βρύζα όπου –σύμφωνα με τους δικηγόρους- κατέβηκαν στα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθούν).


 - See more at: http://www.sdna.gr/gr



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ