31 Ιαν 2015

Χριστόδουλος Ξηρός για την «απόλυσή» του: «Αυτά είναι πρακτικές μαφίας»

Έκπληξη, απογοήτευση, αλλά και πίκρα  έχουν προκαλέσει στον Χριστόδουλο Ξηρό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, όσα αποκαλύφθηκαν από την Αστυνομία για την πρόθεση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να τον «απολύσουν», δηλαδή να τον δολοφονήσουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε κάποιο από τα σημειώματά τους.


Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε συνέντευξή του, στο Bloko.gr, για πρώτη φορά ο Χριστόδουλος Ξηρός παίρνει θέση για όσα έγιναν γνωστά περί σχεδίου «απόλυσής» του από τους Πυρήνες, μετά την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» στις φυλακές του Κορυδαλλού.

 Ο παλαιός τρομοκράτης της 17Ν, αποστασιοποιημένος πια από τους πρώην συντρόφους του στην οργάνωση αυτή, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ισχύουν αυτά που άκουσα, δεν μιλάμε για επαναστατική οργάνωση, αλλά για μαφιόζικη. Μόνο στις ταινίες τα έχω δει εγώ αυτά. Έφριξα, μου σηκώθηκε η τρίχα. Αυτές είναι πρακτικές “μαφίας”. Είχαμε κι εμείς αποτυχίες στο παρελθόν (σ.σ. με τη 17Ν), αλλά δεν εκτελέσαμε κανέναν». Ο 57χρονος τρομοκράτης είπε ακόμη ότι  δεν θέλει να πιστέψει όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι τον προβληματίζει «γιατί οι Πυρήνες δεν έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση, να πάρουν θέση, να με υπερασπιστούν.».

Είπε ακόμη ο Χριστόδουλος Ξηρός: «Αν έχουν γίνει αυτά, πρέπει να ντρέπονται εκείνοι, όχι εγώ. Το μόνο που θα παραδεχτώ είναι το λάθος μου να απευθυνθώ σε ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων, όπως αποδείχθηκε». Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε, λίγες ημέρες μετά από τη σύλληψή του στις φυλακές Δομοκού. Στα λίγα 24ώρα που βρίσκεται εκεί έχει δεχθεί συνολικά τέσσερις επιθέσεις από ποινικούς κρατουμένους. Η πρώτη από έναν ισοβίτη και οι υπόλοιπες από ομάδες εγκλείστων. Για λόγους ασφαλείας οι σωφρονιστικοί μετέφεραν τον ‘Μανώλη» της πάλαι ποτέ 17 Νοέμβρη σε καθεστώς απομόνωσης.

Τι λέει ο ίδιος  για τις επιθέσεις που δέχεται; «Οι επιθέσεις ήταν απάντηση στο ότι εγώ είμαι πιο επικίνδυνος μέσα στην φυλακή, παρά έξω από αυτήν. Εγώ μπορώ να επηρεάσω ανθρώπους, αυτό σε κάποιους δεν αρέσει», λέει και συμπληρώνει ότι «ο στόχος των επιθέσεων είναι διπλός: να με απαξιώσουν ηθικά και να με κάνουν να σωπάσω». Ο Χριστόδουλος Ξηρός αποκαλύπτει και τις έριδες, τα χωριστά στρατόπεδα στο εγχώριο «αντάρτικο πόλης», υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον του μέσα στις φυλακές «έγιναν κατά παραγγελία, διότι δυστυχώς, μέσα στο “κίνημα” υπάρχουν αντιζηλίες… κι αυτά πληρώνω». Ο Χριστόδουλος Ξηρός κρατείται και προαυλίζεται μόνος, χωρίς να μπορεί να τον προσεγγίσει κάποιος άλλος κρατούμενος.

Η μεγαβόμβα θα ήταν κρυμμένη κάτω από κουνουπίδια!

Από τις σημειώσεις, που αποκρυπτογράφησαν οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, προκύπτει πλην της πρόθεσης «απόλυσης» του Χριστόδουλου, και το ότι η βόμβα των εκατόν πενήντα κιλών, που θα τοποθετούταν στον τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού, θα ήταν μέσα σε κουνουπίδια! Προκύπτει ότι στο λευκό κλειστό φορτηγάκι, που είχε κλαπεί από γραφείο… κηδειών και το οποίο θα χρησιμοποιείτο ως φορέας της μεγαβόμβας, θα τοποθετούσαν εξωτερικά λογότυπα που θα το εμφάνιζαν ως όχημα παραγωγού λαϊκών αγορών! Από την άλλη πλευρά, στη γιάφκα του Λουτρακίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα από… κουνουπίδια και άλλα ζαρζαβατικά. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα οπωροκηπευτικά θα τοποθετούνταν πάνω από τη βόμβα-τρόμο στο εσωτερικό του φορτηγού για την περίπτωση κάποιου τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, σε όποιο σημείο της διαδρομής προς τις φυλακές γινόταν!

Συνταγή από βόμβες Ιρακινών, που χρησιμοποιήθηκαν κατά Αμερικανών!

Οι «Πυρήνες», όπως προκύπτει από την ανάγνωση των σημειώσεων, είχαν οργιστεί με τον Χριστόδουλο, πέραν άλλων θεμάτων και για τα… ζουμιά, όπως τα αποκαλούν, που προέκυπταν από λάθος πρόσμειξη υλικών για την κατασκευή της βόμβας. Υποστήριζαν ότι εκείνος είχε ακολουθήσει ανάποδα τις οδηγίες τους, με αποτέλεσμα οι εκρηκτικές ύλες που προέκυπταν να μη στερεοποιηθούν, αλλά να υγροποιηθούν. «Έτρεχαν τα ζουμιά», λένε χαρακτηριστικά στις σημειώσεις τους. Η δε τεχνογνωσία πρόσμειξης των υλικών προερχόταν από το διαδίκτυο και τις πρακτικές αντλούσαν φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Αστυνομία λέει πως ήταν πατέντα… Ιρακινών βομβιστών, που είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων!


http://attikipress.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ