25 Φεβ 2015

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν αποφασίζει μόνη της για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ως «σημείο αφετηρίας» περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, ενώ «μένουν ακόμη να γίνουν πολλά».


Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από μόλις μερικές εβδομάδες» δήλωσε η Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σουηδό ομόλογό της Στέφαν Λέφβεν.

«Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκή αρετή», πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη τη σημασία του γεγονότος ότι «η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης» ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, «αξίζει τον κόπο, διότι δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το ευρώ».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις σχεδιαζόμενες ή εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις.

«Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γέγκερ, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα στήριξης:

«Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Κάθε προσπάθεια να τεθεί ζήτημα απομείωσης του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι σε λάθος κατεύθυνση και ακατανόητη», σημείωσε.




......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ