31 Μαρ 2015

Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο του Αλέξη Τσίπρα με το ΠΑΣΟΚ!

Από την πρώτη στιγμή στόχος του Μεγάρου Μαξίμου με την απόφασή του να προχωρήσει σε ενημέρωση της Βουλής με βάση το άρθρο 142α του Κανονισμού της Βουλής ήταν ένας: να εξασφαλίσει άμεσα ή εμμέσως τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους εταίρους-δανειστές.


Και πράγματι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προ-κάλεσε και προσκάλεσε συγκεκριμένα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρο Θεοδωράκη να συναινέσουν στη στρατηγική της κυβέρνησης.

Με την συγκεκριμένη αυτή πρόσκληση με ονοματεπώνυμο ουσιαστικά αναγνώρισε ως κύριους συνομιλητές του τον κ. Σαμαρά τον οποίο επί της ουσίας βλέπει να παραμένει ακλόνητος στη ηγεσία της ΝΔ για τους επόμενους κρίσιμους μήνες τουλάχιστον και τον κ. Θεοδωράκη, αφήνοντας απέξω από το χορό της συναίνεσης το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Οι δυο αρχηγοί παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες για εσωκομματικούς λόγους και την ένταση που υπήρξε για μια ακόμη φορά με τη Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσαν τη συναίνεσή τους μάλλον πιο εύκολα απ΄ ότι αναμενόταν καλώντας μάλιστα τη κυβέρνηση να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα με σκοπό τη συμφωνία ώστε να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για την ελληνική οικονομία.

Από τη άποψη αυτή μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν ότι η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο της δίνοντας σήμα ευρείας συναίνεσης στους εταίρους και δανειστές, ωστόσο παράλληλα ήρθε να επιβεβαιώσει το ρήγμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κίνηση του αυτή ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Newsit αναγνώρισε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ιδίως στην ΚΟ του κόμματος του, η οποία λόγω της στάσης της "αριστερής πτέρυγας" εκπέμπει μήνυμα πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας που δεν διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις.

Προφανώς με τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή ανοίγει ο δρόμος ξεκαθαρίσματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας, καθώς δημιουργήθηκε ένα..."πολιτικό μαξιλάρι ασφάλειας" για τον Αλέξη Τσίπρα με τις ψήφους "στήριξης" της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, γεγονός που του επιτρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος του.

Τι θα πράξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην "αριστερή πτέρυγα" θα κριθεί από το περιεχόμενο της "προ-συμφωνίας που αναμένεται να εγκριθεί αύριο στο στο EuroWorkingGroup και κυρίως όταν έρθει η ώρα της "τελικής συμφωνίας" τον Ιούνιο ή και νωρίτερα ενδεχομένως. 

Tromaktiko



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ