2 Μαρ 2015

Τρούμπα: Η κακόφημη γειτονιά του Πειραιά γίνεται της μόδας ή μας φαίνεται;;;

Τρούμπα, η κακόφημη περιοχή του Πειραιά τις δεκαετίες του '50 και '60, που γνώρισε "δόξα" λόγω των "καταστημάτων" που δραστηριοποιούνταν εκεί. Το όνομα Τρούμπα η περιοχή το πήρε από μια αντλία (τρόμπα) που υπήρχε στην αρχή της οδού 2ας Μεραρχίας, στο λιμάνι, για να εφοδιάζονται με νερό τα πλοία.


Στην περιοχή αυτή, περισσότερο λόγω του λιμανιού, είχαν εγκατασταθεί πολλά cabaret, οίκοι ανοχής και χασισοποτεία (τεκέδες). Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν το 1968 με ενέργειες του τότε (διορισμένου από τη χούντα) δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση. Από τη χρονιά αυτή και μετά η Τρούμπα σιγά - σιγά έσβησε, αλλά έμεινε στην ιστορία μέσω των ρεμπέτικων τραγουδιών (έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλοι ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, Νίκος Μάθεσης, Μιχάλης Γενίτσαρης, Στέλιος Κερομύτης και πολλοί άλλοι) και των ελληνικών ταινιών της εποχής ("Πότε την Κυριακή", "Τα κόκκινα φανάρια", "Καλώς ήλθε το δολάριο", "Λόλα").



Το αμαρτωλό παρελθόν της περιοχής φαίνεται να μετατρέπεται σε ένα πιο... funky μέλλον καθώς τους τελευταίους μήνες κάτι φαίνεται να αλλάζει, με λίγα αλλά πολύ... πιασάρικα στέκια να κάνουν την εμφάνισή τους!

Αρχικά, ένας από τους καλύτερους λόγους για να επισκεφθείς την Τρούμπα ήταν το κορυφαίο ταϋλανδέζικο εστιατόριο Rouan Thai.



Εν συνεχεία ακολoύθησε το Troubar για να προστεθεί αργότερα το Lola's . Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα και θα καταλάβετε τί εννοούμε.



Φαίνεται πως η Αθήνα αποκτά... βερολινέζικη νοοτροπία, με τους νέους να την... ψάχνουν λίγο περισσότερο και να αναζητούν νέες πιάτσες στα πιο... σκοτεινά μονοπάτια της πρωτεύουσας.


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ