1 Απρ 2015

ΔΝΤ: Χάσμα στις διαπραγματεύσεις - Απαισιοδοξία για συμφωνία

«Σιγή ιχθύος» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις αρνητικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες και την αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των δανειστών και των ελληνικών αρχών. Δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση, ούτε έχει γίνει ενημέρωση για τις σημερινές εξελίξεις. Ο επικεφαλής της Αποστολής Ρίσι Γκογιάλ επιστρέφει απόψε στην Ουάσιγκτον για να ενημερώσει την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον κ. Πολ Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ασχολείται με την Ελλάδα.


Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπήρξε συμφωνία, τόνισαν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, αλλά εδώ στην Ουάσιγκτον δεν νομίζουν ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία». Αντίθετα υποστηρίζουν ότι «οι διαφορές είναι μεγάλες, και σε μερικά θέματα αξεπέραστες».

Βεβαίως, τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, οι δανειστές βασικά ζητούν από την Αθήνα «να κάνει τον συμβιβασμό διότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και χάνεται πολύτιμος χρόνος». Τονίστηκε πως χωρίς συμβιβασμό, δεν θα προχωρήσουν οι συζητήσεις με θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Ταμείο θα παραμείνει πιστό στο Καταστατικό του και δεν θα κάνει εκπτώσεις. Ετσι, για να εκταμιευθεί έστω και ένα ευρώ πρέπει να γίνει επιθεώρηση, και όταν στο ΔΝΤ ομιλούν για επιθεώρηση εννοούν κανονική επιθεώρηση.

Επίσης θυμίζουν ότι όλες οι επιθεωρήσεις, όλες οι επισκέψεις, ακόμα και στη Γερμανία, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, γίνονται από τα κλιμάκια του Ταμείου στα υπουργεία των χωρών, και στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Δεν γίνονται στα ξενοδοχεία. Εάν η ελληνική κυβέρνηση καλέσει το Ταμείο για επιθεώρηση, ο κ. Γκογιάλ και η ομάδα του πρέπει να έχουν πρόσβαση στα υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος οι δανειστές εκφράζουν παράπονα ότι οι υπουργοί δεν δίνουν όλα τα στοιχεία που ζητούν τα μέλη των τεχνικών επιτροπών, και αυτό εμποδίζει τη γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών του.

Μιχάλης Ιγνατίου για το Εθνος



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ