1 Απρ 2015

Το εκρηκτικό γεωστρατηγικό μίγμα της Ελλάδας

Αν έβγαινες πριν μερικά χρόνια και έλεγες στον μέσο Έλληνα ότι η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα σου έβαζαν την ταμπέλα, του τρελού εθνικιστή που ομφαλοσκοπεί.


Ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω και πλέον όλο και περισσότερα στοιχεία συνηγορούν, στο ότι η Ελλάδα έχει στο υπέδαφος της ορυκτό πλούτο, πολύ μεγαλύτερης οικονομικής αξίας από το εξωτερικό της χρέος!!!  Αντί η συγκεκριμένη εκτίμηση να μεταβάλει τη χώρα μας  ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σε σπουδαίο γεωπολιτικό παίκτη στην περιοχή, η Ελλάδα "έχει καταφέρει" και έχει γίνει δέσμια των λάθος επιλογών ενός «συστήματος» που διακυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες… Είναι πλέον σαφέστατο πως όλοι οι «δυνατοί» αυτού του κόσμου θέλουν για τον εαυτό τους τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα. Μόνο που τα θέλουν σε τιμή ευκαιρίας και έναντι πινακίου φακής… Για να το καταφέρουν αυτό βρήκαν σύμμαχο μια διεφθαρμένη ελίτ, δημιούργησαν  μια τεχνητή οικονομική κρίση και αντί να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εμείς, δεχόμαστε εντολές από τους Γερμανούς!!! Εκείνους που μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα μας από τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Αν ό ο μέσος Έλληνας σταματήσει να λειτουργεί σαν απαίδευτο πρόβατο και παρακολουθήσει με προσοχή τι συμβαίνει, μόνο τότε θα καταφέρει να αποκτήσει ρεαλιστική και σωστή εκτίμηση των πραγμάτων.

Στις Ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ύπαρξη τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, των οποίων -σύμφωνα με τους ειδικούς- το κόστος εξόρυξης θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση μ’ εκείνο της Βόρειας Θάλασσας, το οποίο σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση λόγω Κίνας και Ινδίας, δημιουργεί ελκυστική τιμή πώλησης και αυξημένα κέρδη. Με λίγα λόγια έχουμε τεράστιο πλούτο τον οποίο εάν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τότε η χώρα θα μπορούσε να πάψει να είναι προτεκτοράτο.

Τα πετρέλαια του Αιγαίου, της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου σε συνδυασμό με τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία έχουν βρεθεί στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δημιουργούν ένα εκρηκτικό γεωστρατηγικό μίγμα στην περιοχή μας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η «φτωχή» Ελλάδα ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μάλιστα σε μια εποχή όπου το πλέον δυσεύρετο φυσικό προϊόν είναι το πετρέλαιο. Είναι δυνατόν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, να μην φρόντιζαν, ώστε όλος αυτός ο πλούτος να περιέλθει υπό τον έλεγχο τους με τον έναν η τον άλλον τρόπο; Υπήρχε περίπτωση να μην φρόντιζαν, ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί χωρίς αντίρρηση τις όποιες αποφάσεις τους για την τύχη των κοιτασμάτων;


του Αριστοτέλη Βασιλάκη
 http://akropolipress.gr/



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ