26 Μαΐ 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής  Ημέρας Θάλασσας 2015», στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν χθες, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα τα εγκαίνια της έκθεσης Μικροναυπηγικής του ναυπηγού κ. Σπύρου Στρομπούλα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.


Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικά και εμπορικά πλοία της περιόδου 1900 – 1960 σε πλήρη κλίμακα. Οι ιστορικές ναυαρχίδες, τα ναυπηγεία, τα καρνάγια, οι ντόκοι, οι δεξαμενές υπάρχουν σε ένα μικρόκοσμο που δεν επιχειρεί να τα φέρει στα μέτρα του αλλά να κρατήσει ζωντανά τα γεγονότα και τις μνήμες που κουβαλούν.



Ο Αναπληρωτής  Υπουργός  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής  Δρίτσας τόνισε:

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μια πολύ σπουδαία έκθεση. Ο Σπύρος Στρομπούλας ναυπηγός, καλλιτέχνης δίνει την ψυχή του για να ζωντανέψει με μινιατούρες και με δουλειά περίτεχνη, όχι μόνο τα σύμβολα μιας παραγωγικής παράδοσης της χώρας μας, της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά να σηματοδοτήσει και την προοπτική της. Έχει πολύ σημαντικό συμβολισμό αυτή η έκθεση. Καταδεικνύει με τον πιο εύστοχο τρόπο πόσα μπορεί να προσφέρει στη χώρα μας η ναυπηγική βιομηχανία και κυρίως η τεχνογνωσία που έχει κατακτηθεί και που φορείς της είναι χιλιάδες άνθρωποι, ναυπηγοί, εργάτες, άνθρωποι που ασχολούνται με τη ναυπηγική παραγωγική διαδικασία και που στη χώρα μας αυτή η τεχνογνωσία απειλείται να χαθεί.

Νομίζω ότι αυτή η έκθεση θα ενεργοποιήσει όλους μας, ώστε πραγματικά να περάσουμε στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας και με κέντρισμα την τέχνη και τον πολιτισμό». 

  

Ο ναυπηγός κ. Σπύρος  Στρομπούλας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ όλους  από καρδιάς που είστε εδώ σήμερα. Η παρουσία σας  και μόνο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια που έχω αρχίσει από πολλά χρόνια και μου δίνει και αισιοδοξία γιατί χρειάζεται αισιοδοξία αυτή  η προσπάθεια, είναι επίπονη. Το αποτέλεσμα σε ένα τόσο μικρό κομμάτι ξύλου μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά είναι πραγματικά επίπονο. Χρειάζεται δύο πράγματα: πρώτα απ όλα πείσμα, να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και δεύτερον να είσαι αισιόδοξος. Αισιόδοξος με τον τρόπο που ο Καββαδίας έχει περιγράψει την αισιοδοξία στο πιο αισιόδοξο ίσως ποίημά του από τη Φάτα Μοργκάνα. Πιστεύω ότι είναι ο πιο αισιόδοξος στίχος του: «και μείς που κάναμε πετσί την καραβίσια βρώμα, στο πόρτο θα κερδίσουμε και πάλι στα χαρτιά».

Σας ευχαριστώ».     



Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν η Βουλευτής Β΄ Πειραιά κα Διαμάντω Μανωλάκου, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου κ.α. 



Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2015.

Ωράριο λειτουργίας : 10.00 – 19.00 καθημερινά.



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ