3 Μαΐ 2015

H Aγκυρα απειλεί:"Tίποτα δεν ισχύει χωρίς να πει ναι η Τουρκία"

Όταν η Τουρκία εκνευρίζεται απειλεί. Αυτό κάνει και τώρα με αφορμή την τριμερή συνάντηση Τσίπρα-Σίσι-Αναστασιάδη στην Λευκωσία. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέλαβε να διατυπώσει τις “απειλές” : “Καμμία κίνηση και απόφαση δεν ισχύει στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αν δεν συμφωνεί η Τουρκία”, ειπε σε δηλώσεις του από τη Μερσίνα.

Ο Τσαβούσογλου μας έκανε και υποδείξεις:

“Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να ξεκινήσουν και πάλι, οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Πρέπει να ενθαρρύνει την ελληνοκυπριακή πλευρά όπως κάνει η Τουρκία στην `ΤΔΒΚ` έτσι και η Ελλάδα πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο θετικό ρόλο, ώστε αυτή τη χρονιά να έχουμε αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε σε μια λύση δύο συνιστώντων κρατιδίων. Δηλαδή ας καταλήξουμε σε μια λύση στη βάση της κοινής δήλωσης των δύο ηγετών του Φεβρουαρίου του 2014", είπε .


Πρόσθεσε πως αν το σχέδιο Ανάν είχε γίνει αποδεκτό ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που θα παρέμενε στο νησί θα ήταν γύρω στους 600 και των Ελλήνων στρατιωτών γύρω στους 900. Ανέφερε πως “αφού υπάρξει λύση στο νησί και οι δύο λαοί θα ζουν μαζί δίπλα - δίπλα και θα αρχίσουν να επωφελούνται με ίσο τρόπο από τους οικονομικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και όλα θα πάρουν την πορεία τους από μόνα τους. Αυτό που πρέπει να κάνει σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία είναι να έχουν ενθαρρυντικό ρόλο και θετική προσέγγιση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ξανά και να μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα", ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

πηγή



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ