7 Ιουν 2015

Πορτογαλία: Δίνει και άλλη πρόωρη δόση στο ΔΝΤ


Η υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η πρόωρη καταβολή και οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων στην αγορά επιτεύχθηκαν χάρη στην προσπάθεια προσαρμογής του κρατικού προϋπολογισμού.
Πορτογαλία: Δίνει και άλλη πρόωρη δόση στο ΔΝΤ – Το καυστικό σχόλιο για την Ελλάδα


Η Πορτογαλία θα καταβάλει πρόωρα άλλη μια δόση προς το ΔΝΤ αυτόν τον μήνα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα χαμηλότερα κόστη δανεισμού στην αγορά και να δείξει την αντίθεσή της με την Ελλάδα, η οποία καθυστέρησε την καταβολή της δόσης προς το Ταμείο, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη Λισαβόνα, η Maria Luis Albuquerque δήλωσε πως η χώρα θα εκταμιεύει περίπου 2 δις. ευρώ, που θα προστεθούν στα 6,6 δις. ευρώ που είχε ήδη καταβάλει νωρίτερα φέτος στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται πως η Πορτογαλία βγήκε πέρυσι από το δικό της πρόγραμμα διάσωσης ύψους 78 δις. ευρώ, όπου το ΔΝΤ συνέβαλε στο ένα τρίτο των δανείων.

Η Albuquerque σημείωσε πως η πρόωρη καταβολή και οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων στην αγορά επιτεύχθηκαν χάρη στην προσπάθεια προσαρμογής του κρατικού προϋπολογισμού, βάλλοντας έτσι κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης ο οποίος είπε πως οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων μειώθηκαν μόνο λόγω των καλύτερων συνθηκών στο εξωτερικό.

«Αν η κατάσταση στο εξωτερικό είναι τόσο ευνοϊκή, ας συγκριθούμε με μια άλλη χώρα, δυστυχώς κοντά σ' εμάς στην Ευρώπη, η οποία αντί να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ πρόωρα καθυστερεί τις πληρωμές της», είπε. «Η κυβέρνησή τους έλαβε τέτοια εύσημα από όλη την πορτογαλική Αριστερά και το κόμμα του Antonio Costa. Προφανώς οι Έλληνες είναι πολύ καλύτεροι από εμάς», σχολίασε καυστικά.




......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ