28 Δεκ 2016

Ξηλώνουν την ρόδα στο Σύνταγμα - Ρεβεγιόν με 190.000 ευρώ

Ρόδα είναι και… δεν γυρίζει. Από αστοχία σε αστοχία πέφτει ο Δήμος Αθηναίων με τις εορταστικές εκδηλώσεις. Σε φιάσκο οδηγείται η τοποθέτηση της τεράστιας ρόδας παρατήρησης που στήθηκε παράτυπα στην Πλατεία
Συντάγματος και κινδυνεύει να ξηλωθεί χωρίς ουδέποτε να λειτουργήσει, ενώ παράλληλα, σάλος προκλήθηκε με την έγκριση, χθες, ενός πανάκριβου ψυχαγωγικού προγράμματος στο Θησείο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Και αν για την τοποθέτηση της ακίνητης ρόδας στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας ο δήμος και οι δημότες δεν πλήρωσαν μέχρι στιγμής χρήματα, για το εορταστικό ρεβεγιόν στο Θησείο ετοιμάζεται να ξοδέψει ένα τεράστιο -για τα δεδομένα της εποχής- ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τις 190.000 ευρώ. Το ποσόν είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το περσινό, που έφθασε τις 185.000 ευρώ προκαλώντας επικριτικά σχόλια.

Προβληματισμός

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για την όλη κατάσταση και δέχεται εισηγήσεις να απομακρύνει τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΑΝΔΑ) Χρήστο Τεντόμα χρεώνοντας σε εκείνον τις αστοχίες με το δεδομένο ότι είναι ο βασικός χειριστής των εορταστικών εκδηλώσεων.

Όμως, ο κ. Τεντόμας τοποθετήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου, η οποία έχει από καιρό διαλυθεί, και αυτό δημιουργεί πρόσθετες εμπλοκές. Ενδεικτικό είναι ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου συζητήθηκε την τελευταία στιγμή -και αφού είχε εγκατασταθεί η ρόδα- η «άδεια εγκατάστασής» της, ο κ. Καμίνης έσπευσε στην αίθουσα διότι προηγουμένως ο κ. Τεντόμας είχε πει εν ολίγοις πως η όλη ιδέα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο από το Γραφείο Δημάρχου.

Πέραν, όμως, των όσων μπορεί να συζητούνται σε κλειστά γραφεία, μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς εισπράττουν οι επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας την ακίνητη ρόδα. Από την Πλατεία Συντάγματος διέρχονται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι καθημερινώς που κατεβαίνουν στο κέντρο είτε για ψώνια είτε για μια βόλτα με την παρέα ή την οικογένειά τους.

Χθες το απόγευμα, η ρόδα άρχισε κάποια στιγμή να περιστρέφεται. Αμέσως συγκεντρώθηκε κόσμος γύρω της. «Από πού μπαίνουμε;» ρωτούσε ο πιο θαρραλέος από μία παρέα νεαρών. Άλλοι πλησίαζαν και διάβαζαν τις οδηγίες ασφαλείας. Κάποιος τουρίστας προσπαθούσε να εξηγήσει σε τρία μουτρωμένα πιτσιρίκια –προφανώς τα παιδιά του- ότι η ρόδα δεν λειτουργεί. Άλλοι απλώς βιντεοσκοπούσαν το περιστρεφόμενο θηρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, καθώς οι μέρες των εορτών περνούν και η ρόδα δεν λειτουργεί, καθίσταται όλο και πιθανότερο να οδηγηθεί όλη η κατασκευή σε αποξήλωση. Ο πρώτος έλεγχος ασφαλείας που έγινε από εταιρεία πιστοποιήσεων την Παρασκευή πριν από τα Χριστούγεννα κατέληξε σε παρατηρήσεις που έπρεπε να διορθωθούν. Χθες κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν βρήκαν τους τεχνικούς που αναζητούσαν για να λάβουν απαντήσεις. Ταυτόχρονα, μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για την εγκατάσταση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ