31 Δεκ 2016

Βράβευση 357 νέων φοιτητών από τον Δήμο Κορυδαλλού

Παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα ζεστή ήταν ατμόσφαιρα στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Κορυδαλλού, αποφοίτων των πέντε γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της πόλης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε και φέτος από τον Δήμο Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων και βραβεύτηκαν 357 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες.

Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του «Σινέ Παράδεισος», ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε και συνεχάρη τις νέες, τους νέους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, τονίζοντας ότι η εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο στιγμή τιμής και βράβευσης ή αισιόδοξο γεγονός, αλλά αναδεικνύει αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε πορεία, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο. “Να μιμηθούμε όλους εκείνους που στόχευσαν και πέτυχαν, που πολέμησαν και νίκησαν. Όλους εκείνους που εργάστηκαν μεθοδικά και σκληρά, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και αξιολογώντας τις δυνάμεις τους.”
Αναφερόμενος στις συνθήκες εκπαίδευσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα σχολεία της πόλης, τα οποία είναι από τα πιο σύγχρονα, παρέχοντας το αναγκαίο, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπογράμμισε δε ότι η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στους μαθητές από την είσοδο στο Δημοτικό Σχολείο και μέχρι την αποφοίτηση τους, στηρίζοντας παράλληλα όλους εκείνους που χρειάζονται βοήθεια στον αγώνα τους για είσοδο στις Πανεπιστημιακές Σχολές με το Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων, αλλά και με την συνδρομή των ιδιωτικών φροντιστηρίων της πόλης. Τέλος, ανακοίνωσε τη λειτουργία του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού από την ερχόμενη σχολική χρονιά, μετά από διαρκείς αγώνες, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η κατασκευή ενός νέου σχολείου δευτεροβάθμιας στον ίδιο χώρο ώστε να λυθούν οριστικά τα προβλήματα στέγασης στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού.

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές να αδράξουν την ευκαιρία της γνώσης και ευχήθηκε με τα λόγια του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ως ελάχιστη τιμή στην συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του, να είναι αυτοί που θα αλλάξουν την κοινωνία: «Να ενοχλείτε. Να είστε η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου».

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ανδρέας Χατζάκης, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές και τις ανάγκες τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απένειμαν τιμητικούς επαίνους οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Βάϊος Μανώλης και Κώστας Καλούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, η επικεφαλής της παράταξης “Πάμε Αλλιώς” Δημοτική Σύμβουλος Καίτη Κυλάκου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιάννης Σούλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός, οι Εντεταλμένες Σύμβουλοι Ελένη Γαλανοπούλου και Μαρία Διακάτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Πάχος και Φίλιππος Θεοφιλίδης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Άννα Τζαβαλή, Φωτεινή Κίκηρα και Κώστας Λογγοβίτης.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ