24 Δεκ 2016

Πλησιάζει η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά

Σε ακίνητο της πρώην Ραλλείου Σχολής - Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχει ανακοινωθεί  μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα


Κατά τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης  Σταύρου Κοντονή   με τον δήμαρχο Πειραιά   Γιάννη Μώραλη οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά σε ακίνητο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Το  κτίριο στο οποίο θα μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά ανήκει στην κυριότητα  του Δήμου Πειραιά.
       
Κατά τη  συνάντηση των  κ.κ. Κοντονή και Μώραλη συζητήθηκαν οι απαιτούμενες  ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των   υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, για την υλοποίηση της μεταστέγασης.
       
Εδώ και χρόνια είναι ανοικτό το θέμα της  μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα.
       

Αρχικά η μεταστέγαση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης επί της οδού Θηβών, του Δήμου Αγίου Ι. Ρέντη, κάτι που όμως δεν υλοποιήθηκε.
       
Μάλιστα,  το Μάιο του περασμένου έτους το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν  τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθετική διαδικασία για τη    μεταστέγαση  των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτήριο της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».
       
Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2015 δικαίωσε τρεις Πειραιώτες δικηγόρους που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Δικαιοσύνης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αναδιαρρύθμιση του κτιρίου των παλαιών καπναποθηκών της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», για την στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.
       
Οι δικηγόροι του Πειραιά υποστήριζαν ότι «η μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πει­ραιά στο επίμαχο κτήριο πλήττει την ορθή και εύρυθμη απονομή της Δι­καιοσύ­νης και τα επαγγελματικά τους συμφέροντα, δυσχεραίνοντας την άσκηση του λειτουργήματός τους».
       
Έτσι, το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1113/2015 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή των δικηγόρων και ακύρωσε την επίμαχη υπουργική απόφαση.
       
Στη συνέχεια βρέθηκε η λύση του κτιρίου της πρώην  Ραλλείου Σχολής, όπου και τελικά θα μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά.
       
Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχει ανακοινωθεί  μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα   της μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ