31 Δεκ 2016

Δικογραφία κατά μελών σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε Αθήνα και Πειραία

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων 17 έως 23 ετών, μελών σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, καταστήματα και γραφεία στην Αττική, σχηματίστηκε από το Τμήμα
Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα αποτελούνταν από τουλάχιστον έξι άτομα -υπηκόους Ρουμανίας- και συστηματικά και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες εισέρχονταν νυκτερινές ώρες σε οικίες, καταστήματα και γραφεία, παραβιάζοντας τις κεντρικές θύρες εισόδου ή παράθυρα, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν εκτεταμένες ζημιές στους χώρους.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, στις 13 Ιουλίου συνελήφθη ένας 22χρονος –μέλος της σπείρας- για ληστεία σε κατάστημα στον Πειραιά και στις 12 Δεκεμβρίου εκδόθηκε στην Ιταλία, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των Ιταλικών και Ρουμανικών Αρχών.
Σε βάρος τεσσάρων μελών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται, ενώ παράλληλα έχει αιτηθεί και η έκδοση Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Ο ανήλικος αναζητείται για να εξετασθεί.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ