13 Δεκ 2016

Πειραιάς:Παραχώρηση χώρου του ΕΒΕΠ στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο Αγιασμός από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων, του χώρου που βρίσκεται στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ο οποίος παραχωρήθηκε δωρεάν στον Eθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΒΕΠ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο ως σημείο αναφοράς και επικοινωνίας του Οργανισμού με τους πολίτες, τις υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Πειραιά, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων και υπηρεσιών που ήδη παρέχονται στα παιδιά. 

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε με τις κατάλληλες συνθήκες, σε επόμενο χρόνο και με την αξιοποίηση κληροδοτήματος, να συσταθεί και να λειτουργήσει Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ε.) για τα Παιδιά στον Πειραιά. Το Κ.Α.Κ.Ε. Πειραιά θα λειτουργεί στο πρότυπο των άλλων Κ.Α.Κ.Ε. του Οργανισμού πανελλαδικά, στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των παιδιών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα παιδιά που διαβιούν στην περιοχή, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα στους βασικούς άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού που είναι: Βία, Εξαφάνιση, Υγεία και Φτώχεια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε: «Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα επηρεάζει αρνητικά τις περισσότερες οικογένειες και τον προϋπολογισμό τους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, ανασφάλειας, πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αδυναμίας πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας κ.ά., καταστάσεις οι οποίες επηρεάζουν, τόσο τη λειτουργικότητα της οικογένειας, όσο και την υγιή, ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Εδώ και 21 χρόνια, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προσφέρει πολύτιμο έργο στην ελληνική κοινωνία, καθώς, καθημερινά, ο πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Κ. Γιαννόπουλος, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι εθελοντές του, παρέχουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε 1.216.457 παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό τους αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια! Σε αυτό το πλαίσιο, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά στις πολύπλευρες δράσεις του, αποφασίσαμε να του δοθεί δωρεάν ένας χώρος, που ανήκει στο ΕΒΕΠ. Φυσικά, η στήριξή μας δεν περιορίζεται εδώ, καθώς προσβλέπουμε στη συνέχιση μίας αποτελεσματικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης για την απρόσκοπτη παροχή κοινωνικής υποστήριξης προς το παιδί και την οικογένεια».

Επίσης, τόνισε ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου και ρόλου του Επιμελητηρίου εντάσσεται και η απόφαση συμμετοχής του ΕΒΕΠ στον τηλεμαραθώνιο της Unicef για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας. 

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, κ. Κ. Γιαννόπουλος, ανέφερε: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, τον pρόεδρο κ. Κορκίδη, την Διοικητική Επιτροπή, το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και όλα τα μέλη για την ουσιαστική υποστήριξή τους, που δεν περιορίζεται στην παραχώρηση του χώρου αυτού εντός του ΕΒΕΠ. Παράλληλα, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον κ. Λασκαρίδη που για μία ακόμα φορά στηρίζει τον Οργανισμό μας με τον εξοπλισμό του νέου αυτού χώρου. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” από την έναρξη της δράσης του, 21 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται σταθερά στην πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή έχοντας στηρίξει χιλιάδες παιδιά και οικογένειες. Σήμερα με την παραχώρηση του νέου αυτού χώρου, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε και φυσική σταθερή παρουσία στην πόλη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. Γ. Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας, Γ. Γεννιά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, Ε. Σταματάκη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, Θ. Μεγαλοοικονόμου, Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων Β΄ Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Π. Λασκαρίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», Π. Χατζηιωάννου, Σύμβουλος- Ταμίας του «Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος», Ν. Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος Σ.Β.Α.Π., Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος Ε.Σ.Π., Γ. Νιώτης και Δ. Αρχοντάκης, Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς, Ν. Μαυρίκος, Πρόεδρος Π.Σ.Ε.Π.Ε., Π. Πολιτάκης, Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α., Θ. Πιτσιρίκος, Πρόεδρος ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ., Ν. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά, Μ. Μενενάκου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και επιχειρηματίες της πόλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ