31 Δεκ 2016

Πώς να μην χάσεις στα χαρτιά!

Παίξε για την πλάκα. Αν είναι να παίζεις για τον ΕΝΦΙΑ ή για τα Τέλη Κυκλοφορίας, έχεις χάσει από χέρι...

Ποτέ δεν πας να παίξεις με πολλά χρήματα στην τσέπη ή στο πορτοφόλι. Δεν σημαίνει ότι εάν είσαι «φορτωμένος» θα κερδίσεις πολλά, αντιθέτως είναι σίγουρο ότι θα τα χάσεις όλα. Αν είσαι τυχερός, σου αρκούν και λίγα ευρώ για να σηκώσεις τη μπάνκα στον αέρα!

Τα μεγάλα χτυπήματα δεν πρόκειται να σου εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη. Η περιβόητη φράση «πολλά βάζεις, πολλά κερδίζεις» είχε καλλιεργηθεί πριν από χρόνια από τους πλανόδιους παίκτες του παπά, για να σου ρουφήξουν το αίμα.

Αν αρχίζεις να χάνεις, απέφυγε δια ροπάλου τα υψηλά πονταρίσματα. Δεν πρόκειται να ρεφάρεις ποτέ με μεγάλα ποσά, καθώς και μία φορά να ξαναχάσεις, το… έλλειμμα σου γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και μετά δεν μαζεύεται με τίποτα.

Το ίδιο ισχύει και εάν κερδίζεις. Συνέχισε με μικρά ή κανονικά πονταρίσματα, καθώς εάν σου ξεφύγει, δεν θα καταλάβεις για πότε τα κέρδη έγιναν χασούρα!

Ποτό και χαρτί δεν πάνε μαζί. Μπορεί να μοιάζεις ή και να νιώθεις ξενέρωτος, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά θα έχεις καθαρό μυαλό και θα είσαι ψύχραιμος. Το αλκοόλ είναι ο… χειρότερος σύμβουλος, γίνεσαι παρορμητικός και χάνεις το σωστό κριτήριο.



Βγάλε από το μυαλό σου αυτή την πανέμορφη κοπέλα που είναι καλεσμένη στο ίδιο σπίτι στο οποίο εσύ παίζεις χαρτιά και έχεις κοζάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να είναι θεά και άπαιχτη, αλλά με την προσοχή σου στραμμένη επάνω της, δεν παρακολουθείς το παιχνίδι και τελικά δεν θα σου μείνει φράγκο για να την κεράσεις στο ραντεβού της επόμενης μέρας.

Δεν παίζεις χαρτιά σε σπίτι που πας με τη νέα σου κοπέλα. Είναι σίγουρο ότι θα βαρεθεί γρήγορα, δεν θα έχει τι να κάνει, θα κατσικωθεί πάνω σου κι άντε μετά να παίξεις. Καλύτερα πες ευγενικά στην παρέα ότι σταματάς αφήνοντας υπονοούμενα για τη φίλη σου, σήκω από το τραπέζι και ασχολήσου μαζί της. Ούτε στα χαρτιά θα χάσεις, ούτε και την ίδια…

Σηκώνεσαι από το τραπέζι μόνο για τα άκρως απαραίτητα και για να κάνεις την… ανάγκη σου. Όταν χάνεις την επαφή με το παιχνίδι, χάνεις την επαφή με τα χαρτιά που πέφτουν και μετά δεν θα ξέρεις τι θα περιμένεις…

Είτε παίζεις με φίλους, είτε παίζεις με άγνωστους, δεν μιλάς πολύ μαζί τους και αποφεύγεις την πλάκα. Αν έχεις διάθεση για καζούρα, πήγαινε στον καναπέ και κάθισε μαζί με όσους δεν παίζουν. Το χαρτί είναι αρκετά σοβαρό πράγμα για να το ρίχνεις στην πλάκα. Ασε που έτσι δεν παρακολουθείς και τα χαρτιά που έχουν βγει…

Τσέκαρε καλά τους συνδαιτυμόνες σου στο τραπέζι, ειδικά πως αντιδρούν πάνω στο παιχνίδι. Προσπάθησε να καταλάβεις πως κάνουν όταν μπλοφάρουν, τον τρόπο παιχνιδιού τους και πως αντιδρούν όταν έχουν καλό φύλο. Εντόπισε τις αδυναμίες τους και κάνε τις δικά σου πλεονεκτήματα.

Αυτό που ψάχνεις στους άλλους, δεν πρέπει να το κάνεις εσύ. Δηλαδή δεν πρέπει με τίποτα να δείχνεις αν έχεις καλό ή κακό χαρτί και να παραμένεις ψύχραιμος ότι και να συμβαίνει. Υιοθέτησε το ανέκφραστο στιλ του Τζέιμς Μποντ και δεν θα χάσεις…

Αν δεις ότι κερδίζεις, δεν χρειάζεται να καθίσεις στο τραπέζι μέχρι το τέλος. Βάλε κάποια διορία στην παρέα, τουλάχιστον μίας ώρας και μετά πάρε τα ευρώπουλα και… σε καλή μεριά. Ατελείωτα χαρτοπαιξίες δεν βοηθούν κανέναν, εκτός από λίγους μαθημένους και επιτήδειους και εσύ σίγουρα δεν είσαι ένας από αυτούς.

Η μοναδική σωστή και δοκιμασμένη συμβολή πάνω στον τρόπο παιχνιδιού είναι να μην τραβάς ένα χαρτί στο 21 ή στο 31, όταν με το ζόρι… χωράει. Όπως πάντα αποδεικνύεται, το χαρτί αυτό δεν ΧΩΡΑΕΙ και καίγεσαι! Μείνει στα χαμηλά και μπλόφαρε.

Αν τελικά χάσεις, βρες κάτι άλλο να φτιάξεις τη διάθεση σου γιατί η περιβόητη φράση «όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη» ανακαλύφθηκε ξεκάθαρα για παρηγοριά στον… άρρωστο και δεν συμβαίνει ποτέ στη ζωή. Αν είσαι άτυχος, είσαι συνεχώς άτυχος!



Αν τα εφαρμόσεις λοιπόν όλα αυτά, έχεις αρκετές - να μην πω πολλές - πιθανότητες να σηκωθείς από την πράσινη τσόχα με ένα καλό κομπόδεμα στην τσέπη. Αν αντιθέτως και πάλι χάσεις, τότε δεν θα φταις εσύ, αλλά η άτιμη η γκαντεμιά που σε θα σε στοιχειώνει. Αν κι εδώ που τα λέμε, ο μόνος σίγουρος κανόνας για να μην χάσεις ποτέ στα χαρτιά, είναι να μην παίξεις χαρτιά!

Καλή χρονιά σε όλους και με καλά κέρδη!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ