30 Δεκ 2016

Εγκρίθηκε το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων Δυτικής Ελλάδας

Εγκρίθηκε, με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, «η κοινή υπουργική απόφαση αποτελεί την επικύρωση του αναθεωρημένου σχεδίου που καταρτίστηκε και βασίστηκε στο πλαίσιο του νέου εθνικού σχεδίου και των τοπικών σχεδίων των δημοτικών αρχών, και έπειτα από εκτενή δημόσια διαβούλευση, ιδίως με τους δήμους που έχουν την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα».

Με αφορμή την έγκριση του σχεδίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «τώρα είναι ώρα ευθύνης και δουλειάς, διότι πρέπει όλοι να το πιστέψουμε και να το στηρίξουμε, για να πετύχει, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας».

Κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία του σχεδίου, σύμφωνα με τον Απόστολο Κατσιφάρα, «θα είναι η ωριμότητα και η προετοιμασία των δήμων που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα των πολιτών». Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «η οριστική έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελούσε προϋπόθεση του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, και πλέον μπορούμε να προγραμματίσουμε υποδομές και έργα στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ