30 Δεκ 2016

Οταν ο Φάρος Κερατσινίου έγραψε ιστορία...

Ηταν 28 Δεκεμβρίου του 2015, όταν ο Φάρος επικράτησε με 69-65 του ΠΑΟΚ, ο οποίος έγινε η πέμπτη ομάδα της Α1 που έπεσε στο... καναβάτσο από τους τότε νεοφώτιστους της Α2.


Τιμωρία έδρας για ΠανιώνιοΣχετικα5 άρθρα
1 ομάδα
Ο Φάρος Κερατσινίου έναν χρόνο και μία ημέρα μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δημοσίευσε μερικές άγνωστες πτυχές της νίκης του επί του ΠΑΟΚ:

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

«Η περσινή μαγική χρονιά του Φάρου Κερατσινίου είναι αναμφισβήτητα από τις πιο «τρελές» μπασκετικές στιγμές παγκοσμίως. Όποιος έζησε από κοντά την περσινή ομάδα και το κλίμα που επικρατούσε σ’αυτήν, θα θυμάται σίγουρα την απόλυτη… τρέλα απ’ όλους όσους την απάρτιζαν. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την παρέα αυτή και τον τρόπο με τον οποίο διασκέδαζε, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, όταν βρίσκονταν όλοι μαζί.

Έρχεται λοιπόν η μέρα που ο Φάρος μας αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Σύλλογος προετοιμαζόταν για το παιχνίδι αυτό καιρό καθώς ήταν μια ιστορική μέρα που ήθελαν να μείνει αξέχαστη σ’ όλους. Πού να ξέραμε όμως ότι αυτή η μέρα θα «στιγματιζόταν» και με μία από τις πιο ιστορικές μπασκετικές νίκες.

«Πάμε για τη νίκη», ήταν το σύνθημα που έδωσε ο Ανδρέας Πολέμης στην τελευταία προπόνηση του Φάρου ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι χαμογέλασαν, κάποιοι αστειεύτηταν αλλά ΌΛΟΙ μέσα τους πίστευαν ότι το θαύμα μπορεί να συμβεί. Και γιατί όχι άλλωστε; Η ομάδα είχε αποκλείσει ήδη άλλες πέντε ομάδες της Α1.

Ο πρωτεργάτης του Φάρου και ο άνθρωπος που αγαπάει πιο πολύ απ’ όλους αυτήν την ομάδα, μαζεύει τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ και τους λέει:  «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μόνο να γράψουμε ιστορία… Παίξτε για όλους τους δικούς σας ανθρώπους που είναι σήμερα εδώ».

Και κάπως έτσι ο αγώνας ξεκινάει. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εκπληκτική. Τέτοιες στιγμές ο Φάρος δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά… Οικογένειες, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι ήρθαν να στηρίξουν αυτούς τους παίκτες και τους προπονητές που μας έκαναν να ελπίζουμε για κάτι ξεχωριστό στη μίζερη καθημερινότητά μας, σε μία καθημερινότητα που ο αδύναμος γίνεται έρμαιο του δυνατού. Και να λοιπόν… Ο Φάρος κάνει το παιχνίδι της ζωής του… Η ενέργεια και το πάθος των παικτών του Ανδρέα Πολέμη είναι μοναδικά… Τελειώνει το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο δεκάλεπτο και η ομάδα μας κοιτάει στα μάτια τον αντίπαλό της κάνοντάς τον να τα έχει πραγματικά χαμένα… Στην τελευταία περίοδο η πίστη στη νίκη μας συνεπαίρνει όλους. Από τους παίκτες και τους προπονητές, το επιτελείο, τους φιλάθλους μας. Ο Βαγγέλης Τσάπας βλέπει το δημιούργημά του να κοντράρεται στα ίσια με την αγαπημένη του παιδική ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Τι μπορεί να ένιωθε εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος αυτός… Και ξαφνικά ηχεί η κόρνα της λήξης… Τι; Πώς; Ο Φάρος Κερατσινίου στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Η «σταχτοπούτα» βρίσκεται στον τελικό!

Όλη η ομάδα γίνεται ένα κουβάρι. Το Βαγγέλη Τσάπα τον έχουν ρίξει κάτω και από πάνω του πέφτουν άπαντες… Θα τη θυμάται τη στιγμή αυτή σε όλη του τη ζωή… Όχι μόνο γιατί ο Φάρος βρέθηκε στον τελικό Κυπέλλου αλλά γιατί έσπασαν κάποια από τα… πλευρά του από την πτώση.

Ο Ανδρεάς Πολέμης βρίσκεται σ’άλλον… πλανήτη. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Τα δάκρυα χαράς κάνουν την εμφάνισή τους και μαζί μ’αυτά και η απίστευτη συνειδητοποίηση ότι τα καταφέραμε… Το τι ακολούθησε τις επόμενες μέρες, ακόμα και βδομάδες, είναι συγκλονιστικό. Ο Φάρος Κερατσινίου πρώτο θέμα παντού. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μία συνέντευξη, μία δήλωση από τους πρωταγωνιστές τους αρκούσε. Ο Φάρος έγινε το τρανταχτό παράδειγμα ότι όταν κάποιος θέλει κάτι πρέπει να μάχεται γι’αυτό με όλες του τις δυνάμεις. Η θέληση και η πίστη είναι το παν. Ο Φάρος Κερατσινίου απέδειξε επίσης ότι η ομαδικότητα και η αγάπη κάνει θαύματα… Όπως αυτό που επιτελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου στο «Π. Νικολαΐδης» κόντρα στον ΠΑΟΚ…

«Η ιστορία έγραψε…Ο Φάρος Κερατσινίου στον τελικό Κυπέλλου», έγραφαν τα μπλουζάκια που φορούσε η ομάδα μας στο τέλος του τελικού με τον Παναθηναϊκό. Και κάπως έτσι το όνειρο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο…

- See more at: http://newsone.gr/athlitika/1334518-otan-o-faros-egrapse-istoria#sthash.CCuoLkiZ.dpuf




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ