22 Δεκ 2016

O Γ.Μώραλης βράβευσε παιδιά του Πειραιά που συμμετείχαν στην ανταποδοτική ανακύκλωση

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βράβευσε σήμερα, σε  ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους μαθητές από τρία σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση.
Πρόκειται για το Στ1 τμήμα του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όπου οι μαθητές
ανακύκλωσαν 22.312 συσκευασίες, παίρνοντας το πρώτο βραβείο και κάθε μαθητής του τμήματος έλαβε ένα «tablet».
Η Ε΄ τάξη του 44ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όπου οι μαθητές κατάφεραν να ανακυκλώσουν 10.840 συσκευασίες παίρνοντας το δεύτερο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε μια Action camera  και το  Γ3  τμήμα του Γενικού Λυκείου Καμινίων, όπου  οι μαθητές ανακύκλωσαν 5.146  συσκευασίες παίρνοντας το τρίτο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε ένα «mp3».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος  Δαβάκης.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Χρόνια πολλά σε όλους, εύχομαι καλές γιορτές,  καλά Χριστούγεννα.
Η σημασία της ανακύκλωσης είναι πλέον γνωστή σε όλους τους Έλληνες και θέλω να πιστεύω σε όλους τους Πειραιώτες. Κυρίως οι νέες γενιές είναι αυτές που εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση καλύτερα απ’ ότι εμείς, απ’ ότι οι μεγαλύτεροι. Ελπίζουμε στα νέα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας καθοδηγήσουν και θα μας πιέσουν ώστε να ανακυκλώνουμε. Η σημασία της ανακύκλωσης είναι γνωστή για καθαρότερη πόλη, για προστασία του περιβάλλοντος, για την οικονομία της πόλης και της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» για τη δουλειά που κάνει και στον Πειραιά – κι όχι μόνο στον Πειραιά - για τις γιορτές ανακύκλωσης, τους διαγωνισμούς που διοργανώνει στα σχολεία, η συμμετοχή των οποίων αυξάνεται, η συμμετοχή των μαθητών αυξάνεται κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και την ευρύτερη  συνεργασία που έχουμε στον Δήμο, την οποία θα διευρύνουμε την νέα χρονιά.
Τον Φεβρουάριο ξεκινάει νέος διαγωνιστικός κύκλος  στα σχολεία και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή.
Να συγχαρώ όλα τα σχολεία και τα παιδιά που συμμετείχαν και πολύ περισσότερο αυτούς που βραβεύτηκαν. Πιστεύω ότι η συμμετοχή είναι σημαντική  και να πω ότι ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα  καταβάλλει προσπάθειες ώστε  ο Πειραιάς, που έχει μείνει πίσω στην ανακύκλωση, σιγά – σιγά να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Να είστε καλά όλοι. Ευχαριστώ πολύ».


Ο Τεχνικός Σύμβουλος της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» κ. Παναγιώτης Μούργιος, επεσήμανε:
«Να σημειώσουμε ότι φέτος ήταν ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή των μαθητών του Δήμου. Άρα, πράγματι ωριμάζει το κλίμα στον Δήμο και με το «όπλο» του Δημάρχου για μια πράσινη πόλη, θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα συμπαρασταθούμε  σε αυτήν την προσπάθεια».


Ο Διευθυντής του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε:
«Το 28ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει από την αρχή στη συνεργασία που έχουμε συνάψει με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Διότι ως σχολική μονάδα, ως σχολική κοινότητα πιστεύουμε στην ανακύκλωση. Σ’ αυτήν τη φάση την ανακύκλωση που κάναμε με τα μπουκάλια είδαμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, μαθαίνουν ότι πρέπει κι αυτά να συμμετέχουν για να σωθεί ο Πλανήτης μας. Και είναι κάτι το οποίο κάνουμε στο σχολείο μας όχι μόνο με το μπουκάλι, αλλά και με το χαρτί, με τη μπαταρία, με το αλουμίνιο και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που ακούσαμε ότι και άλλα σχολεία κι άλλοι μαθητές συμμετέχουν. Εμείς, όπως είπα, είμαστε από την πρώτη χρονιά. Συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον διαγωνισμό και μάλιστα πολύ θερμά γιατί κάθε χρόνο είμαστε μέσα στους τρεις που βραβεύονται».


Η δασκάλα της Ε΄ τάξης  του 44ου  Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Αγγελική Σαλούστρου, επεσήμανε:
«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και συνεργαστήκαμε ωραία και με τους γονείς και με τη Διευθύντρια του σχολείου μας και αυτό που έμεινε τελικά είναι η αξία της ανακύκλωσης.
Πέρα από το βραβείο που φυσικά χρειάζεται ένα κίνητρο για να κινητοποιήσει τα παιδιά να κάνουν αυτήν την διαδικασία, σημαντικό είναι να γίνει τρόπος και στάση ζωής ειδικά των παιδιών απέναντι στη Γη. Ευχαριστούμε πολύ».

Η Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Καμινίων κα Δήμητρα Γασπαράτου – Λεοντίτση  μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ σήμερα, εγώ και τα παιδιά. Είμαστε πια εντελώς συνειδητοποιημένοι σε αυτήν τη διαδικασία. Ήδη, πριν από δύο χρόνια η Β΄ Λυκείου είχε πάρει δώρα ποδήλατα από την ανταποδοτική ανακύκλωση. Φέτος ήρθαμε τρίτοι. Δεν πειράζει. Τα παιδιά που είναι Γ΄ Λυκείου ήταν πάρα πολύ απασχολημένα με το διάβασμά τους και πάλι καλά τα κατάφεραν και θέλουμε πραγματικά η πόλη μας να δημιουργήσει όσο γίνεται καλύτερα όλο αυτό το σύστημα».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ