9 Ιαν 2017

Δύο καλάσνικοφ και 100.000 ευρώ είχε στο σπίτι της η Ρούπα

Οπλοστάσιο στο σπίτι της Ηλιούπολης: Βρήκαν ακόμη δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες - Στα ντουλάπια της κουζίνας είχε κρυμμένα τα
καλάσνικοφ - Μεγάλη έρευνα σε νέα γιάφκα στα Μεσόγεια - Κατασχέθηκε και αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει (!) η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της το 2016

«Μίνι» οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη, ενώ στο διαμέρισμα της 25χρονης στο Μπραχάμι, όπου επίσης διέμενε ως καταζητούμενη η Πόλα Ρούπα βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, κρυμμένα στα ντουλάπια της κουζίνας και 100.000 ευρώ κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του 6χρονου γιου της!

Εντοπίστηκαν ακόμα δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες. Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας όπου θα γίνει βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες επιθέσεις και ποιες. Κοντά στο σπίτι που έμενε η 25χρονη καθηγήτρια-συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί το 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την έρευνα οι πληροφορίες λένε ότι τα δύο καλάσνικοφ ήταν καθαρά, δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση. Όσο αφορά τα δύο πιστόλια, οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι το ένα είναι το πιστόλι που χρησιμοποίησε η Ρούπα στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με το ελικόπτερο τον περασμένο Ιανουάριο ενώ το δεύτερο φέρεται να το είχε ο Νίκος Μαζιώτης στη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλο οπλοστάσιο στο οποίο θα υπάρχουν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις, όπως εκείνες από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μια οργάνωση που θεωρείται από τους αστυνομικούς «συνέχεια» του Επαναστατικού Αγώνα και η οποία έχει χτυπήσει τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, την κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή και το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Παράλληλα ερευνάται αν το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που σύμφωνα με την Αστυνομία η 48χρονη Ρούπα είχε κρύψει κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του μικρού γιου της προέρχεται από ληστείες που είχε διαπράξει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Αύριο αναμένεται από τα τραπεζικά ιδρύματα να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τα χρήματα προέρχονται από συγκεκριμένες ληστείες, κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες είναι εύκολο να διαπιστωθεί.

Έρευνα για νέα γιάφκα στα Μεσόγεια


Η Αντιτρομοκρατική, εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής ερευνά χώρο στα Μεσόγεια της Αττικής, όπως λένε οι πληροφορίες, όπου ίσως στο παρελθόν είχε ζήσει η Πόλα Ρούπα με το παιδί της. Πληροφορίες λένε ότι το σπίτι είναι άδειο, δεν έχει βρεθεί κάτι το αξιοποιήσιμο και πιθανότατα το συγκεκριμένο οίκημα το χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα προκειμένου να κάνει τις διαποπές της το καλοκαίρι μαζί με το παιδί της. Πιθανότατα μάλιστα οι αρχές οδηγήθηκαν εκεί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της.

Ανάμεσα στα 10 πλαστά δελτία ταυτότητας από το σπίτι της Ηλιούπολης όπου συνελήφθη η Ρούπα, βρέθηκαν και πλαστά δελτία ταυτότητας ανδρών, μια τουλάχιστον εκ των οποίων είναι του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ταυτότητες που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως τους οδηγήσουν στα 4-5 νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν στοιχεία ταυτοτήτων που έχουν κλαπεί μόνο που στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

-Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο πολεμικά τυφέκια,
δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια,
τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και
φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

-Πλησίον της οικίας στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

-Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...