15 Ιαν 2017

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ για Προσλήψεις 10.000 Ανέργων. Δείτε ποιους Αφορά και μέχρι πότε Μπορείτε να κάνετε Αίτηση!

Ο πρώην ΕΕΤΗΔΕ, ο νυν ΕΝΦΙΑ, ο μέλλων ΦΑΠ. Ένας φόρος… τρία ονόματα, αλλά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων που δεν λογαριάζει φοροδοτική ικανότητα, δεν λέει να κάνει πίσω. Η κυβέρνηση λοιπόν, σχεδιάζει να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε.


Κι αυτό γιατί τη θέση του ΕΝΦΙΑ, έρχεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας! Η κυβέρνηση φέρεται να προχωρά στη συγκεκριμένη αλλαγή στο πλαίσιο της πολιτικής δικαιότερης ανακατανομής των φορολογικών βαρών, αν και ο νέος φόρος πιθανότατα δεν θα έχει αφορολόγητο όριο, κάτι που σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει σχεδόν ένα ακόμα εκατομμύρια μικροϊδιοκτητών που μέχρι σήμερα δεν φορολογούνταν για την μικρή τους ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Καταργούνται οι δύο φόροι του ΕΝΦΙΑ (κύριος και συμπληρωματικός) και καθιερώνεται ένας φόρος που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα εντός και εκτός σχεδίου.

2. Καταργείται ο υπολογισμός του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων κάθε φορολογούμενου.

3. Ο υπολογισμός του φόρου για τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα γίνεται με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο. Στις αρχικές σκέψεις του οικονομικού επιτελείου ήταν να καθιερωθεί ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 30.000 – 50.000 ευρώ που θα οδηγούσε σε φοροελάφρυνση των μικροϊδιοκτητών ακινήτων.

Ομως, μετά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και την ανάγκη είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ και το 2017 επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, το τελευταίο σενάριο προβλέπει την επιβολή του ΦΑΠ χωρίς αφορολόγητο

ΠΗΓΗ : Ο ΕΜΦΙΑ ΦΕΥΓΕΙ...Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!! | ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE http://periergaa.blogspot.com/2016/12/blog-post_845.html#ixzz4VmA5GQqm
Follow us: PERIERGAA on Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...