8 Ιαν 2017

Επικύρωση καταδίκης 28 μηνών στον Αρτέμη Σώρρα

Την καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 28 μηνών σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Είχε προσφύγει ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση για τυπικούς λόγους.
Η δευτεροβάθμια ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημμάτων αφορά στα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης από κοινού. Εκτός από τον Αρτέμη Σώρρα καταδικάστηκε και η σύζυγός του σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή για τα ίδια αδικήματα.
Η υπόθεση αφορά σε μηνυτήρια αναφορά του πρώην δικηγόρου του ζευγαριού και κουμπάρου τους ο οποίος υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον Αρτ. Σώρρας προκειμένου να αποκομίσουν το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την απόφαση, το ζεύγος απειλούσε με εξώδικα και επιστολές ενώ κατέθεσαν αναφορά σε βάρος του στο Δικηγορικό Σύλλογο για δήθεν  άρνησή του να παραδώσει χρήματα τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στόχος του ζεύγους ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και  φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...