11 Ιαν 2017

Συμβιβασμός €4 δισ. ευρώ μεταξύ VW - ΗΠΑ για το σκάνδαλο ρύπων

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, όπως ανακοίνωσε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία, θα δηλώσει ενοχή στις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται


Σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, συμφωνώντας να καταβάλλει 4,3 δισ. δολάρια (ή 4,07 δισ. ευρώ) σε πρόστιμα στο πλαίσιο του διακανονισμού των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για το σκάνδαλο των παραποιημένων εκπομπών ρύπων στα οχήματά της.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, όπως ανακοίνωσε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία, θα δηλώσει ενοχή στις κατηγορίες για τις οποίες βαρύνεται.

Η VW ανακοίνωσε ότι πέραν του προστίμου, το συνολικό κόστος διαχείρισης του σκανδάλου υπερβαίνει τα 18,2 δισ. ευρώ, που έχει εξοικονομήσει για τα νομικά έξοδα, καθώς έχει συμφωνήσει στην αποζημίωση πελατών και συνεργατών της. Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 23 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμερικανικό Δημόσιο, ενόψει και της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Επίσης, θα επιτρέψει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αρχίσει να βελτιώνει τη φήμη της και να επικεντρωθεί στα σχέδιά της για την παραγωγή οχημάτων καθαρής ενέργειας.





Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει το 2015 τις προσπάθειες της VW να εξαπατήσει το κοινό με ψευδείς μετρήσεις εκπομπών ρύπων στα ντίζελ οχήματά της.

Οι εν λόγω κινητήρες εγκαταστάθηκαν τελικά σε 11 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο, κίνηση που είχε κοστίσει στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Martin Winterkorn, τη θέση του.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ