27 Ιαν 2017

Πτώση έως και … 60% της αξίας των ακινήτων στον Πειραιά

Μια από τις αγορές που έχει χτυπήσει σφόδρα η κρίση είναι η αγορά κατοικίας όπου μόνο στη Αττική οι μειώσεις έχουν φτάσει στο 50 με 55%.

«Η ύφεση στην ελληνική οικονομία συνεχίζεται με το μεγαλύτερο πλήγμα να το έχει δεχθεί η κτηματαγορά από το 2008 μέχρι σήμερα με εκατοντάδες επαγγέλματα να βρίσκονται σε ανεργία και τις επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών να φυτοζωούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Ιωάννης Ρεβύθης.

Σοκαριστηκά είναι τα στοιχειά στον ευρύτερο Πειραιά καθώς οι τιμές στην αγορά κατοικίας έχουν υποστεί μείωση της τάξεως του 55 με 60% με πρωταγωνιστές κυρίως τα προάστια όπως τον Ρέντη, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα. «Για να αλλάξει το κλίμα και η αρνητική ψυχολογία θα πρέπει να έχουμε μείωση φορολογικών συντελεστών, ανάπτυξη και αλλαγή οικονομικής πολιτικής της χώρας» τόνισε ο κ. Ρεβύθης.

Συγκεκριμένα, μια κατοικία στο κέντρο το Πειραιά πριν το 2008 είχε τιμή γύρω στα 3000 ευρώ το τετραγωνικό ενώ σήμερα κυμαίνεται στα 1400 με 1500 ευρώ ενώ πιό απόκεντρα τα δεδομένα είναι χειρότερα με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 1200 με 1400 ευρώ το τετραγωνικό.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών τόνισε ότι οι μόνοι πελάτες που αγοράζουν είναι άνθρωποι που δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματα τους λόγο κουρέματος των καταθέσεων, αλλοδαποί οι οποίοι θέλουν να μείνουν μόνιμα στην χώρα μας και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης και θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής αγοράζοντας ακίνητο με αξία άνω των 250 000 ευρώ.
Kanaliena.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ