22 Ιαν 2017

Ερευνούν το οικείο περιβάλλον του 82χρονου συνταξιούχου που δολοφονήθηκε στον Πειραιά

«Ο δολοφόνος έριξε… χλωρίνη σε όλο το διαμέρισμα. Έχει ερευνήσει τα πάντα, έχει ανακατώσει όλο το σπίτι, ξήλωσε ντουλάπια, έψαξε ακόμη και πίσω από τα… κάδρα.
Το θύμα φαίνεται να γνώριζε τον δολοφόνο του. Του άνοιξε την πόρτα ή μπήκαν μαζί στο διαμέρισμα. Φαίνεται να τον αιφνιδίασε ενώ καθόταν στον καναπέ. Τον έπνιξε με κάποιο βρόγχο, ενδεχομένως καλώδιο. Ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα» περιγράφει αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με μία ακόμη σκηνή εγκλήματος με θύμα έναν 82χρονο συνταξιούχο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το πρωί της Πέμπτης, στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις από το οικείο περιβάλλον διαπιστώνουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είχε ευρύ κύκλο επαφών και επισκέψεων στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην εξερεύνηση του χώρου αλλά και στον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι ο 82χρονος έμενε μόνος του και δεν είχε καλές σχέσεις με τα τρία παιδιά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα έχει δολοφονηθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα χωρίς κάποιος να τον αναζητήσει. Κάποια στιγμή η κόρη του που μένει στην Μυτιλήνη, τον αναζήτησε χωρίς να λάβει απόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις της. Επικοινώνησε με έναν από τους αδερφούς της στην Αθήνα και του είπε πως του στέλνει το κλειδί του σπιτιού προκειμένου να πάει στο σπίτι του πατέρα τους για να δει τι συμβαίνει. Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ο γιος του μπήκε στο διαμέρισμα, εντοπίζοντας νεκρό τον 82χρονο, σε ύπτια θέση πάνω στον καναπέ του σαλονιού. Ήταν σκεπασμένος με σεντόνι, κουβέρτα και φορούσε τις πιτζάμες του. Η σορός βρισκόταν σε αρχικά στάδια σήψης, ενώ στο στο λαιμό του είχε σημάδια περίδεση που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό με βρόγχο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία. Το σπίτι ήταν ανακατεμένο, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης της πόρτας ή των παραθύρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...