19 Ιαν 2017

Aντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα μετά τα γεγονότα στο σχολείο

Συντονίζονται συνδικάτα εκπαιδευτικών, σωματεία εργαζομένων, κοινωνικές και πολιτικές κινήσεις, μετά τα γεγονότα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούμαστε από τους φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, υπερασπιζόμαστε με αξιοπρέπεια τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τα εργασιακά μας δικαιώματά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα  παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για τα οποία  τα ίδια δεν φέρνουν καμία ευθύνη. Τους καλούμε να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Η κυβέρνηση, δίχως την εμπλοκή των Μ.Κ.Ο.,  οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση και την υγεία όλων των μαθητών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και για την προστασία των εργαζομένων στα σχολεία.  Είναι αδιανόητο το βάρος και αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας να πέφτει αποκλειστικά και μόνο στις πλάτες του μαχόμενου εκπαιδευτικού».

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.
Την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017, μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους, με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Το μεσημέρι και ενώ στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές του ολοήμερου, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης φορέων της περιοχής και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδη», μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των ελάχιστων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης (των γνωστών «ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)».

Τέλος το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου,
προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές».

Το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο της Ιντρακόμ, σχολιάζει: «Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
•    Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς. Το κράτος έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για αυτό.
•    Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
•    Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
Το Σωματείο μας στηρίζει τις αντιφασιστικές δράσεις που οργανώνουν τοπικοί φορείς κι άλλες αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές δυνάμεις για το θέμα αυτό και σε κάθε άλλη παρόμοια πρόκληση.
Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!».

H KEEΡΦA  ανακοίνωσε ότι «Μετά από σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Πλουμπίδης, σωματεία, φορείς, η ΚΕΕΡΦΑ προχωράνε στην κινητοποίηση το Σάββατο 21/1 και δίνουν ραντεβoύ στα σχολεία για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 21 Γενάρη, 11 πμ, Πλατεία Ηρώων, Πέραμα».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στα σχολειά στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα είναι καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα
Ανεπιθύμητοι οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!
Ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών τώρα!
Όχι στην κάλυψη της ΕΛΑΣ στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής!

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τώρα σε κατανομή προσφυγόπουλων σε περιοχές γύρω από διάφορα κάμπ σε όλη την Ελλάδα ενώ από το Σκαραμαγκά, το Σχιστό , την Ελευσίνα κατανεμήθηκαν σε σχολεία του Περιστεριού, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Ελευσίνας.
Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων με την στήριξη όλων των συνδικάτων και των δημοτικών κινήσεων, των αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, χρειάζεται να οργανώσουμε την υποδοχή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, για παιδιά με τραυματισμένη ψυχή από τους πολέμους και την περιπέτεια περάσματος από τις θάλασσες του Αιγαίου.
Όλα τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας!».

Επίσης στο κάλεσμα του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, για την κινητοποίηση του Σαββάτου, επισημαίνεται ότι: «Όπως κάθε θρασύδειλο κάθαρμα τα βάζει με τους ανήμπορους και απροστάτευτους, έτσι και οι χρυσαυγίτες, τώρα διάλεξαν νέο στόχο. Τα  προσφυγόπουλα που πρέπει να πάνε στο δημοτικό σχολείο να μάθουν γράμματα. Τα 25 παιδάκια στο Πέραμα και τα άλλα 25 στο Περιστέρι.  Τα 6χρονα παιδάκια είναι ο εχθρός που θα μολύνει, θα αλλοιώσει και θα κολλήσει αρρώστιες τα ελληνάκια στο Πέραμα και το Περιστέρι. Και για αυτό μάλιστα οι νεοναζί με επικεφαλής το Λαγό και υπό την επίβλεψη και διευκόλυνση της αστυνομίας γρονθοκοπήθηκαν εκπαιδευτικούς και γονείς και εισέβαλαν σε σχολείο του Περάματος».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ