1 Ιαν 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από Α.Τ.Μ. Τραπεζών σε Σαλαμίνα

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο «PLOFKRAAK».

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 28-12-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, στη Σαλαμίνα και στο Περιστέρι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 22 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κατασκευής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών καθώς και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τους τελευταίους δύο (2) μήνες ενώθηκαν με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», δηλαδή ανατινάζοντας και καταστρέφοντας το Α.Τ.Μ., με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μιγμάτων εύφλεκτων αερίων. Για το λόγο αυτό προέβησαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αφού πρώτα προμηθεύτηκαν φιάλες οξυγόνου, κενές φιάλες ποτών, βενζίνη και στουπιά.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες :
Στις 25-11-206 διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στη Σαλαμίνα και αφαίρεσαν τέσσερις (4) φιάλες υγραερίου.
Στις 26-11-2016 αφού παραβίασαν τη θύρα εξαγωγής χρημάτων σε ΑΤΜ Τραπέζης στη Σαλαμίνα, προσπάθησαν να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στις 26-11-2016 αποπειράθηκαν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο (2) επιπλέον ΑΤΜ Τράπεζας επίσης στη Σαλαμίνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην οικία του 32χρονου στη Σαλαμίνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο τύπου UZI
Πέντε (5) φυσίγγια 9 mm
Ένα (1) πτυσσόμενο κλομπ
Τρείς (3) φιάλες υγραερίου
Λάστιχο περίπου 50 μέτρων, στο άκρο του οποίου είναι προσαρμοσμένο ακροφύσιο
Τρείς (3) συσκευασίες με φιαλίδια, περιέχοντα αναβολικές ουσίες και
Ένας (1) φορητός Η/Υ

Στην οικία του 22χρονου στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) φυσίγγιο των 9 mm
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM .

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων και σε αμφότερους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...